Daisy Beauty Expo 2020

av Malin
476 visningar 30 Minuter läsning

Ett av årets största happenings är nu över och det går alltid alldeles för fort och hur mycket man än vill prata med alla fina människor så hinns det inte med. Men kramkalas blev det!

Daisy Beauty Expo är en skönhetsmässa för influencers och journalister där man får träffa varumärken och leverantörer, kolla på nyheter och knyta kontakter. Jag har haft äran att ha fått vara med sedan 2015 och jag blir alltid lika imponerad av arrangemanget, montrarna och såklart av all gemenskap!

Jag vill också tacka Linda och Cilla som var mitt sällskap under dagen, alltså så fina människor! Båda två är såna inspirationskällor för mig, så genuina och jordnära! Det är verkligen fantastiskt att hitta såna som delar intresse samtidigt som att man förstår varandra. Det finns såklart fler människor som jag har i mitt liv på samma sätt, men jag är otroligt tacksam över att kullorna ville hänga med mig denna gång!

ardell beauty
ardell beauty
Josefin & Malin på Graaf Ledin PR

Ardell Beauty var representerade av tjejerna som driver Graaf Ledin PR som visade upp Ardells senaste fransar. För typ 1,5 år (?) sedan lanserade Ardell helt magnetiska fransar som bestod av två franslager som ska fästas över och under dina egna fransar, jag testade dem någon gång – men gav upp för att det var så jäkla svårt att få dem fina på.

Nu har de däremot spunnit vidare på trenden med magnetfransar, men nu en geleyeliner som du applicerar innan du sätter dit lösögonfransarna och sitta fast med hjälp av magneterna på fransarna. Jag har varit så sugen på att testa dessa eftersom mina ögon alltid rinner samt typ inte tål några franslim. Kan vara ett bra alternativ, jag håller mina tummar för att detta ska lösa mångas fransproblem!

Finns ute i handeln nu.

Real Techniques har lanserat en hel del nyheter sedan jag såg dem sist. Det som fick mig mest intresserad var deras nya infällbara borstar. De har alltså en knapp på handtaget med tre lägen så man själv kan välja hårdhet på borsten och därmed få olika täckning beroende på vilket läge man väljer, dessutom kan man fälla in borsten helt i handtaget – perfekt om man är makeupartist eller reser mycket. Så om man köper de tre borstarna som finns nu; Complexion, cheek & contour får man alltså egentligen 9 olika borstar. Väldigt smart både i ren miljösynpunkt och sparar även mycket plats.

Dessutom visade de upp en ny makeupsvamp helt dedikerad till puder, konsistensen är något hårdare än den vanliga Miracle Complexion Sponge och med nästan en sammetsaktig finish tillsammans med ett “svampfodral” som ska hålla den ren under resan och/eller att lägga den i när man tvättat den. Ska jag vara helt ärlig känns det för mig som en gimmick mer än något annat. Men det är ju bara jag.

Jag minns inte när borstarna skulle finnas i handeln, men pudersvampen och fodralet finns att köpa nu.

Från samma leverantör som Real Techniques hittade jag en hårskrubb från Ikoo som jag blev väldigt sugen på att testa. Den heter Join the Scrub och innehåller salt som hjälper till att skrubba hårbotten – det är så skönt! Jag har testat en från Sephora tidigare, den älskade jag verkligen! FORMULA 10.0.6 lanserar Turn up the Heat self-heating Clay Mask, en självuppvärmande lermask med kol och ingefära. Låter skönt! Dessutom lanseras det tyska märket Bilou med duschkrämer och rengöringar med doft av saftiga frukter och godis.

Mr & Mrs Tannie är ett nystartat svenskt märke med Brun-utan-sol-produkter som inte innehåller några gröna pigment då de kan tendera att ta över om produkterna får stå för länge. Dessutom ska de inte dofta jättemycket BUS, vilket skaparen tyckte fattades på marknaden.

Jag kan tyvärr inte låta bli att känna att hela storyn känns som total BS, eftersom vi redan har Vita Liberata, St. Tropez m fl. Dessa har i och för sig produkter med gröna pigment, men en googling bort går det att hitta utan. Varför man har gröna pigment i BUS är för att inte bli orange.

Produktkatalogen består av både förberedande produkter du använder i duschen, en färgad mousse, helt transparent mist, ansiktsserum och mist. Förpackningarna är ju fina i alla fall och produkterna är helt veganska.

Lanseras i februari.

REF

REF är ett svenskt hårvårds- & stylingmärke (som förra året också lanserade hudvård? Eller? Fick ingen info om det?). Måste säga att jag är lite förvirrad. Men det kan ju vara min hjärna som stängde av en stund där. REF har allt från schampo och balsam till hårvax och färgade torrschampon med något för alla. Jag som har så torrt hår är ju verkligen spekulant på den återfuktande serien med stärkande quinoaprotein och återfuktande kokosolja.

Skintology Stockholm hade enligt mig en av de bästa montrarna! Förutom att visa upp sin lilla, men oj så starka, produktlinje som består av två arkmasker, en booster, ett serum och en skumrengöring fick man även möjlighet att göra sitt eget serum genom att välja 2-3 ingredienser. Jag har tidigare skrivit om deras serumduo och deras arkmasker som jag älskar jättemycket! Hoppas att fler får upp ögonen för deras produkter då Maria och Lill är så kunniga och härliga.

Jag hoppas på att de också snart lanserar en dagkräm – tror de hade kunnat få till den perfekta krämen! Kanske i samarbete med mig? Tips? Hallå? Drömmen!

New Nordic var med på mässan förra året, men jag missade dem då det antagligen var så mycket folk där och sedan glömde jag bort det. I år högg jag som en kobra. De erbjuder kosttillskott och naturläkemedel med inriktning på bl a. skönhet. De har kosttillskott för håret, huden, naglar och mer därtill!

Jag har varit så ointresserad av kosttillskott till nyligen när jag insåg att jag faktiskt måste ta en del för min hälsa. Skin Care Hyaluron Active, ett alternativ till deras hyaluronserumshots, är en nyhet och innehåller både hyaluronsyra, hydrolyserat kollagen, havtornsextrakt, tagetesextrakt och C-Vitamin. Låter som något för mig!

New Nordic kommer även att lansera hudvård som ska komplettera kosttillskotten. Så spännande!

ACASIA Skincare fanns på plats och hade lansering av sitt nya och första serum ‘Hyaluronic Super Serum’ som innehåller tre olika former av hyaluronsyra; mikro-, makro- och tvärbunden för en mer effektiv effekt som jobbar både på ytan och djupare. Innehåller också  niacinamid, Vitamin C och E. Anna-Karin är så grym och jag älskar verkligen alla produkter jag testat från ACASIA, så jag kan ju inte tänka mig att serumet är annat än fantastiskt!

bareMinerals visade upp en rad olika nyheter. Bland annat deras rouge och ögonskuggor Bounce & Blur som har en väldigt speciell textur. Produkterna är en hybrid mellan kräm och puder och ska vara enkel att jobba med, ska inte lägga sig i veck eller smula under dagen. Ögonskuggspaletterna kommer i 2 utföranden; Dusk och Dawn som är inspirerade av soluppgång och solnedgång. Rougen kommer i 4 nyanser, alla ser väldigt fina ut!

Dessutom har de precis lanserat en ny hudvårdsserie som heter Poreless, en serie med tre produkter som är perfekt för oss med stora porer och oljig/kombinerad hud. Serien består av en exfolierande essence, en lermask och en lätt dagkräm. Med probiotika och exfolierande syror kan man jobba på hudstrukturen och hudhälsan, men också för att få en balans i olje- och talgproduktionen.

Det kommer även rengöringswipes med kamomill. Kommer inom kort tror jag.

dermarome buxom

Dermarome som också representerar fler varumärken visade bl a. upp nya plumpande läppbalsam och en läppskrubb från Buxom, den superhyllade deodoranten 24 Hr Deodorant från Avène som är utan både alkohol och aluminium tillsammans med en ny spot treatment och en gudomlig gelkräm. Jag såg nyligen en kort dokumentär om barn med eksem som blivit tillfälligt botade av det termalvatten som kommer från Avène i franska alperna (tips att titta på). Så deras nyheter blev jag väldigt nyfiken på!

The Ordinary tänker på miljön och lanserar nu större storlekar av sina produkter. Squalane Cleansern som endast funnits i 50ml kommer nu i 150 ml och serumen som funnits i 30 ml kommer nu i 60 ml. Vilken bra grej om man ändå gillar produkterna och kunna använda dem längre! Jag är sugen på att klicka hem niacinamidserumet då jag verkligen gillade det. 112 kronor från TO’s egen hemsida för 60 ml. Galet!

Elemis presenterade ett återfuktande serum och en skumrengöring i Superfoods-serien samt kompletterar sin Peptide4-serie med antioxidantserum och en nattpeeling med mjölksyra.

Har glömt bort om produkterna redan finns ute eller när de skulle lanseras.

Årets snackis på mässan blev helt klart Last Object, ett danskt varumärke med hållbarhet och miljö i fokus. Produkten Last Swab är återanvändningsbara tops, en variant för öronen och en variant för sminkrelaterad borttagning. För mig som håller på att fasa ut alla engångsprodukter här hemma är ju det här ett hallelujah-moment! Topsen ska hålla minst 1000 användningar och kan enkelt tvättas med tvål och vatten. Ett projekt som verkligen ligger rätt i tiden!

Last Swab finns att köpa på Last Objects egna hemsida. Tror att de lanseras i svensk handel inom kort.

Indy Beauty, det svenska och veganska skönhetsmärket med entreprenören Thérese Lindgren i spetsen, visade upp sig och sina hyllade produkter. De kommer att lansera en helt ny serie i hudvårdskategorin som är lite mer avancerad. Först ut är en spot treatment och en 3-i-1 exfolierande mask.

Jag tror att produkterna lanseras mycket snart, kanske i mars? Eller? Rätta mig gärna om jag har fel.

Pixi hade också en av de bästa montrarna enligt mig. Dels för att jag älskar deras produkter, men också för att man hade möjlighet att blanda sin egen mist. Tyvärr fick jag ingen bild på det, men Josefin på Daisy Beauty lyckades fånga det! Riktigt rolig idé eftersom varje mist blir verkligen helt unik då det fanns 6 olika dofter och egenskaper att välja mellan.

Bland nyheterna hittar vi två nya hudvårdsprodukter i Vitamin C-serien, ögonmasker och arkmasker. Dessutom kommer det komplementprodukter med Vitamin C som förbereder huden för makeup eller ger en no-makeup look. En primerolja, en under eye brightner, lip brightner, brightning perfector (hybrid mellan primer och hudvård) samt ett lystergivande puder. Kollagenserien får sig en egen Collagen Tonic samt ett läppglans med kollagen och peptider.

I makeupväg, som jag också glömde fota *suck*, kommer det så mycket roligt! Multi-use paletter för ögon och kinder, 9-pan ögonskuggspaletter, nya nyanser av Eye Reflections 12-pan paletterna, On-the-Glow rouge stick, halvmatta återfuktande läppstift samt färgade läppbalsam.

Tror samtliga produkter ska hamna på den svenska marknaden i mars.

Sist men absolut inte minst, snarare tvärt om, bjöd Depend på fransfest och en hel del nyheter! Everyday eye är en helt ny serie som ska vara extra plånboksvänlig och för alla. Tror jag var så trött vid det här laget eftersom vi tog Depends rum sist så jag glömde fota nyhetsbordet. Men allt från nya lösögonfransar, franslim, lösögonfransapplikator, micellära removerpads, pincett, brynknivar, smala ögonbrynspennor med triangelformad spets och ny ögonbrynsfärg för hemmabruk.

De visade även upp sitt senaste samarbete med influencern Marcel Jehrlander. Perfect Eye Faux Mink är premiumalternativet för dig som gillar fransar åt det lite mer “extrema” hållet medan Volume 3D är har som flera lager av fransar för en 3D-effekt. Alla Depends fransar är mjuka och följsamma i banden och deras franslim som följer med är det enda lim jag kan använda.

Inget Depend utan nagellack. De visade upp 7Day-kollektionen In Print som är inspirerad av missmatchning av mönster och Minilackkollektionen Marbled med inspiration av pastelliga marmoreringar.

De produkter som inte redan finns i butik kommer ut inom kort.


Det fanns fler varumärken på mässan, men förutom att inlägget skulle tagit en dag till att skriva så kände jag också att jag skippar sånt som inte har så mycket nyhetsvärde för er samt att jag hoppade över ett par montrar för att spara på hjärnan lite. Det tar ganska mycket på krafterna med en sån här dag och jag låg sängliggande hela söndagen för att jag kände mig så slut och seg – som att jag hade sirap i både hjärna och kropp. Jag är så klart tacksam och glad över att få komma och kika på allt – det ger mig också väldigt mycket energi och inspiration!

Känner ni direkt att det är något speciellt från mässan ni vill läsa mer om så får ni gärna önska i kommentarsfältet nedan så ska jag göra mitt bästa!

Så ett tack till Kicki, Sam och resten av Daisy Beauty-gänget att jag fick komma på Daisy Beauty Expo 2020 ♥︎

Vill du läsa om föregående års mässor? Det hittar du här under;

7 kommentarer

Josefin Carlstrand 17 januari, 2020 - 20:03

Åh vad kul att läsa ditt inlägg! Och så HIMLA kul att ses på expot, du sprider alltid så härlig energi!

Elin 17 januari, 2020 - 21:15

Vilket monsterinlägg, fint sammanfattat till oss som inte var där.
Ser fram emot omdöme om recensionsprodukter du fick med hem 🙂

Wysteriia 17 januari, 2020 - 22:10

Förstår att du fick lägga ner mycket tid på detta inlägget, wow! ♥

Och jag är så glad att jag fick umgås med er!♥

Karinsbeautyroom 18 januari, 2020 - 08:33

Så roligt att du skriver om lite andra märken från mässan än vad många andra gjort. Superbra inlägg! ❤️

Sandra 18 januari, 2020 - 13:04

Åh va kul att få “hänga med” igen! Jag fastnade för “magnetfransarna” då mina ögon inte heller tål lim 🙁 Och sen så är jag verkligen nyfiken på Indy Beutys nya produkter, just för att dom är lite mer plånboksvänliga. På tal om “hårbottenskrubb” så köpte jag en Scalp bubbling mask för ett tag sen. Den är jäkligt spännande & skön, får dessutom bort torrschampo & tar bort mina fnasiga hud 🙂

Maria 19 februari, 2020 - 17:12

skulle vilja veta mer om pixis hudvård. Det nya alltså som kommer. tex Bright under eyes hur fungerar den? även depend olika fransar undrar jag hur bra dom är? Mvh maria.

Malin 19 februari, 2020 - 20:04

Vad kul att du är nyfiken på den, det är jag med! Jag säger absolut till om jag får tag på några produkter

Jag har ett par inlägg om Depends fransar, ska länka dig dem så fort jag kommer hem!

Kram

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer