Nytt år, nya rutiner

av Malin
575 visningar 8 Minuter läsning

Helt oplanerat har några av mina hudvårdsprodukter tagit slut och det är dags att börja på ny kula! Så idag tänkte jag att jag skulle berätta lite om min hudvårdsrutin 2020. Det blir inga jätteförändringar egentligen, mest nya produkter.

Okej, jag erkänner. Två produkter har jag redan börjat testa, men det har mest med att göra att jag ville få in dem i min rutin asap. Hudvård är något som gör mig lugn och harmonisk. När jag inte råkar lägga på en stark AHA-mask och får en reaktion dvs.

DAG & NATT

Både morgon och kväll har jag att redan börjat använda FOREO LUNA mini 3 som är en rengöringsborste och ansiktsmassage i ett. Precis som de andra FOREO-produkterna är den gjord i medicinskt silikon. Detta för att slippa bakterier som lättare kan förekomma om man använder en borste i t ex. nylon eller andra porösa material. LUNA-borstarna gör rent huden och ger även ansiktet en massage med hjälp av deras T-sonic pulseringar, som i sin tur bidrar med ökad blodcirkulation.

I julklapp till mig själv köpte jag bl a. Pixi’s Glow Tonic när den ändå var 50% på den i KICKS julkalender. Det är en exfolierande toner med 5 % glykolsyra som jag framförallt vill ska hjälpa till att balansera min oljiga hy och verka antiinflammatoriskt. Jag har haft den som tester innan och gillade den då och ville nu passa på att köpa den till mig själv när den ändå var på rea. Den här använder jag främst kväll, men jag har även kört den på morgonen också då jag gillar känslan som den ger.

Hudvårdsrutin 2020 – ☀️ DAG

2020 hudvårdsrutin dag
 1. FOREO LUNA 3 mini + Cleanser
 2. (Pixi Glow Tonic)
 3. Codage Paris Hydration Intense
 4. The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%
 5. Medik8 Daily Radiance Vitamin C Cream SPF 30
 6. Dermalogica Prisma Protect SPF 30 – EJ NY!

Innan jag börjar med Codageserumet kommer jag givetvis ta slut på Skintologys Activator Booster och Hyaluronic Concentrate.

Som förstaserum i min dagsrutin kommer jag använda Codage Paris Hydration Intense som är en gammal favorit. Ett intensivt återfuktande serum som också verkar lugnande och antiinflammatoriskt. Efter det kommer jag att följa upp med The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%, innehåller kraftfulla antioxidanter som hjälper till att skydda huden från fria radikaler. En billig anti-age produkt!

medik8 daily radiance vitamin c cream

Medik8 Daily Radiance Vitamin C Cream SPF 30 är en produkt som jag har velat testa så länge och har sparat den för att jag har velat ta slut på mina andra dagkrämer först. Då den kommer i en burk och jag vill verkligen ‘commit to it’, för det är en riktig dyrgrip. Den här tillsammans med min nattkräm från Dermalogica är kanske det dyraste jag äger i hudvårdsväg, så då vill man ju vara lite extra noga. Innehåller C-vitamin, E-vitamin, hyaluronsyra, glycerin och dessutom SPF 30. Perfekta dagkrämen?! När vi inte längre lever i ett svart hål kommer jag att varva den med Dermalogicas Prisma Protect SPF 30 och andra SPF 50-produkter när jag vill ha lättare produkter eller mer solskydd.

Hudvårdsrutin 2020 – 🌜 NATT

2020 hudvårdsrutin natt
 1. FOREO LUNA 3 mini + Cleanser
 2. Pixi Glow Tonic
 3. Medik8 Crystal Retinal 6
 4. Dermalogica Sound Sleep Cocoon – EJ NY!
 5. AnneMarie Börlind Rose Blossom Vital Care (Oil)

Som ni kanske vet är jag nu 30+, OMG! en mening som jag aldrig trodde jag skulle skriva på min blogg, och även om jag inte har så mycket rynkor eller ålderstecken så vill jag börja jobba mot det. Medik8 Crystal Retinal 6 är ett nattserum med Retinaldehyd som är nästa generationens form av A-vitamin och verkar 11 gånger snabbare än retinol. Förstärker kollagenproduktionen, påskyndar cellförnyelsen och hämmar pigmentproduktionen för en ungdomlig hud med jämn ton. Som ett sista lugnande steg kommer jag använda AnneMarie Börlind Rose Blossom Vital Care. En fuktgivande och lugnande, lätt ansiktsolja med bl a. stamceller från Schwarzwaldrosen, jojoba-, macademia-, & sojabönolja, lakritsrot och rosvatten.

På kvällen kommer jag även varva med Medik8’s Liquid Peptides, Dermalogicas Sound Sleep Cocoon samt M Picaut’s Amethyst Probeotic Cream om jag känner att jag behöver mer fukt och näring och inte vill använda retinal-produkten från Medik8.

Vad har du i din hudvårdrutin 2020?

4 kommentarer

Emma 6 januari, 2020 - 10:44

Hej, kul att se din hudvårdsrutin. Jag undrar kommer du även använda nån mer syra eller exfoliering i din rutin som tillägg samt mask? Använder du ögonserum eller creme?

Malin 6 januari, 2020 - 10:52

Vad kul att du tycker det Emma!

Jag tror inte att jag kommer använda någon annan typ av exfoliering i den dagliga rutinen som det ser ut nu. Tänker att den här blandningen är bra till en början.

Masker har jag så många av, du kan kika på några av dem i min kategori #Söndagsmasken, som jag använder varje vecka. Lite exfoliering där också, men även näring, återfuktning och rengörande masker. Får gå utifrån vad min hud behöver just då.

Ska jag vara ärlig är jag sååå dålig på ögonkrämer/serum. Kanske stoppar in någon om jag hittar en, men i övrigt är jag för lat för det steget, haha!

Kram

Emma 7 januari, 2020 - 17:42

Tack! Själv tycker jag det är kul att prova nya produkter så svårt att hålla sig till en och samma rutin, vill ju prova allt. Dock svårt ibland att veta vad man inte får blanda, då många rekommenderar olika Kramen

Emma 22 januari, 2020 - 16:01

Alltså jag vill så ha en Foreo <3

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer