Nyheter från The Ordinary

av Malin
818 visningar 7 Minuter läsning

Eftersom mitt inlägg om The Ordinary från 2017 fortfarande är mitt mest besökta inlägg varje dag så tänkte jag ge er en liten uppdatering! The Ordinary och dess skapare Brandon Truaxe har nog varit bland de mest omtalade under de senaste året.

the ordinary

The Ordinary har lanserat massor av nya produkter sedan jag skrev om dem sist, men jag har valt några produkter som jag tyckte verkade spännande och passar min hud OCH mitt hår!

Multi-Peptide Serum for Hair Density, 249 SEK

Hör här, ett serum för håret! Multi-Peptide Serum är som ska ge fylligare och friskare hår. Det består av en rad peptidkomplex från bl a. lärk, tebuske, praktfrosört, vete, soja, ärt, rödklöver tillsammans med koffein, mjölksyra och zink.

Jag har rätt mycket hår, men det är rätt torrt och skulle kunna se friskare ut. Har använt det till och från (pga. tankspridd) sedan i februari och tycker ändå att mitt hår har fått en fyllighet som jag inte haft förut. Jag ser ingen jätteskillnad ännu, men håret känns fylligare. Mitt enda problem är att jag tycker det är knepigt att distribuera jämt i hårbotten eftersom det är så “vattnigt” i konsistensen. Det skulle typ vara värt att koppla in ett gammalt spraymunstycke till flaskan? Det borde ju bli lättare… Tips någon?

Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%, 99 SEK

Som många av er vet gillar jag ju C-vitamin i min hudvård och jag har varit så nyfiken på den här. Reservatrol och ferulinsyra är rika på viktiga antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler (fria radikaler påskyndar nedbrytningen av cellerna). Det här serumet innehåller 3% av båda nyckelingredienerna, vilket är högre än i andra produkter.

Reservatrol kan beskrivas som antioxidanternas crème-de-la-crème och just denna är utvunnen från växten Japansk Parkslide. Ferulinsyra är en fytokemisk antioxidant med hög potens, som naturligt återfinns i växtcellernas väggar.

Om jag skulle rekommendera EN produkt för dig som är nyfiken på hudvård, förutom rengöring och en fuktkräm, så är det det här serumet! En billig Anti-Age produkt (även att man inte får säga det) med endast 3 ingredienser. Så najs!

“Buffet” + Copper Peptides 1%, 99 SEK

För den som vill jobba med allt och lite till har vi här ett multiteknologiskt peptidserum som är en uppdatering av The Ordinarys klassiker “Buffet”. Serumet består en bas av 11 hudvänliga aminosyror och flera former av hyaluronsyra. Här har de också tillsatt kopparpeptider som t e x. upprätthåller normal immunfunktion, kollagensyntes, fibroblastproduktion och antiinflammatoriska reaktioner. Ett serum som både återfuktar och jobbar med hudbarriären.

Det här är det perfekta reseserumet! Det har allt jag vill ha i min hudvård utan att jag behöver ha med mig massor av produkter.

Marine Hyaluronics, 129 SEK

Fukt från havets djup! Marine Hyaluronics är ett superlätt återfuktande serum med marina fuktkällor som bl a. röda alger, blågröna alger, aminosyror (arginin, glycin, alanin, serin, valin, isoleucin, prolin, treonin, histidin, fenylalanin och asparaginsyra), sodium PCA, natriumlaktat (naturlig fuktighetsfaktor) som binder vatten likt hyaluronsyra tillsammans med salicylsyra och citronsyra som mycket lätt exfolierar.

Exopolysackarider från marina bakterier är kanske den mest intressanta ingrediensen. Denna bakteriestam är utvunnen ur lera som finns på King George Island i Antarktis. Den sägs behålla fukt och vatten, reparera huden och stimulera kollagen- och elastinproduktionen.

Ett av mina favoritprodukter från The Ordinary är Hyaluronic Acid 2% + B5 som har en högre viskositet (tjockare konsistens), men det här serumet kan eventuellt vara är lika tunt som vatten. Därför är det lättare att jobba i lager om man verkligen vill fuktmätta huden utan att få den eventuella “korveffekten”, alltså när produkter korvar sig på huden.

PRO TIP! Skaffa en roller eller någon annan form av ansiktsmassagepryl för att distribuera tunnare serum på huden, både skönt och hjälpsamt.

the ordinary

Jag väntar även på 100% L-Ascorbic Acid Powder som är ett rent C-vitaminpulver som man blandar med andra produkter (OBS! C-vitamin ska inte användas med produkter som innehåller Niacinamide eller EUK 134 då de kan slå ut varandra). Men så spännande! Men mer om det när jag faktiskt testat det.

Har du testat någon av de nyare produkterna från The Ordinary?

8 kommentarer

Sofia 22 mars, 2019 - 06:33

Jag kör alpha lipoic svid två gånger i veckan, mitt nyaste inköp och jag älskar den! Skulle beskriva det som kärlek vid första ögonkastet!

Malin 22 mars, 2019 - 13:22

Åh vad härligt! Jag har kikat lite på den också, älskar ju antioxidanter – så jag ska nog köpa den när resterande C-vitaminhudvård är slut 🙂

mia 23 mars, 2019 - 15:07

Sofia får jag fråga varför den är bra. Jag aldrig provat detta märke. Mvh maria.

Sofia 24 mars, 2019 - 06:51

Jag upplever att den ger min hy en fantastisk lyster använder den två dagar i veckan och min hud har blivit klarare, mer plump och jämn!

Alma 28 mars, 2019 - 17:19

Hej! Superbra review! Kom in på din blogg via inlägger ifrån 2017. Jag (lite sen i tiden) fick tips om The ordinary i veckan och tänkte beställa hem o prova. Nu finns det ju SÅ många olika och jag har ingen aning om vilken som skulle passa mig. Jag har en ganska fet (oljig i T-zon) hud, små gamla ärr, lite porer men i övrigt rätt bra hud, får sällan utslag eller finnar. Jag har inga större “problem” med huden (anv Filorga annars), men vill ju också prova, men har ingen aning om vad som skulle passa…vill ju inte ha 10 olika serum, och dessutom verkar vissa inte vara rekommenderade att användas ihop. Skulle verkligen uppskatta om du ville tipsa om några produkter som skulle passa en normal “bland-hy”. Gärna serum, ansiktstvätt, kräm och mask 🙂

Tack på förhand!

Mvh, Alma

Malin 4 april, 2019 - 12:32

Hej Alma, förlåt för sent svar! Men vad kul med att upptäcka nya märken och produkter! Speciellt när de är så pass budgetvänliga som The Ordinary 🙂

Det är jättesvårt att säga eftersom jag inte är hudterapeut, men baserat på det du skriver skulle jag börja snällt och kanske satsa på;

RengöringSqualane Cleanser
SerumAmino Acids + B5 (Aminosyror + Vitamin B5 som återfuktar, lugnar och reparerar), Hyaluronic Acid 2% + B5 (Hyaluronsyra + Vitamin B5 som är en riktig fuktbomb) eller 100% Plant-Derived Squalane (Squalane återfuktar, mjukgör men har också antioxidativa egenskaper)
KrämNatural Moisturizing Factors + HA (NMF + Hyaluronsyra, en återfuktande kräm) eller Mineral UV Filters SPF 30 with Antioxidants (återfuktande dagkräm med SPF och Antioxidanter)
Mask – Jag tror inte att TO har någon mask, förutom AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, men den skulle jag inte rekommendera i första taget. Man bör vara försiktig när det kommer till syror för att vänja in huden. Om man ska använda produkter med mycket aktiva ingredienser tycker jag att man ska göra ett sk. patch-test på t ex. överarmen för att se om man tål produkterna.

Hoppas det var till någon hjälp i alla fall 🙂

Kram

Shaima 1 april, 2019 - 07:57

Tack för recensionen!
(OBS! Ej produkter som innehåller Niacinamide or EUK 134 då de kan slå ut varandra)
Dock var det otydligt i sista stycket vad du menade, men antar att du säger att man inte ska blanda ihop de två produkterna. Hur kom du fram till det, står det nånstans på deras hemsida?

Malin 4 april, 2019 - 12:11

Hej och förlåt! Jag kanske var lite trött när jag skrev sista stycket. Nu har jag ändrat 🙂 Det jag menar är att produkter med C-vitamin ska inte användas tillsammans med Niacinamide eller EUK 134.

Deciem har både rutinguide och en guide för vilken C-Vitaminprodukt som passar dig bäst på deras hemsida 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer