how to do ombre nails guide hur gör man molkan skönhetsblogg bilder tutorialNi är flera stycken som har velat se hur jag gjorde ombre-effekten på mina Stiletto Winter Nails… och självklart ska jag dela med mig av det!

Först vill jag bara säga att jag använder mig av lösnaglar och gör all nail art innan jag limmar på naglarna på mina fingrar – då det ofta blir bättre för mig då jag är en riktig kladdmaja. Vill du göra detta på dina egna naglar eller när lösnaglarna redan sitter på fingrarna kan du använda dig av tejp eller ett lättare skol-lim för att skydda huden runt om naglarna.

Vad du behöver:

  • Disksvamp
  • Sax
  • Flera olika nagellack
  • Något slags underlag att hållas på (det blir kladdigt)
  • Topplack

 

how to do ombre nails guide hur gör man molkan skönhetsblogg bilder tutorial

Här har jag valt 3 stycken nagellack som jag tror kan passa bra tillsammans.

  • Viva La Diva – 174 Wall Street
  • Make Up Store – 101 Aurora
  • L’Oréal Color Riche – 875 Kimono Empire

how to do ombre nails guide hur gör man molkan skönhetsblogg bilder tutorialJag börjar med att måla på lacken på min tvättsvamp som jag klippt till i bra storlek, lacken applicerar jag bara på halva svampen. Jag börjar med det mörkaste lacket i  först och fortsätter med att måla på mittenfärgen (gärna lite överlappande för att få en fin övergång) och applicerar det ljusaste sist.

how to do ombre nails guide hur gör man molkan skönhetsblogg bilder tutorialDutta sedan svampen över hela nageln, gärna någon millimeter upp och ner för att verkligen få en snygg ombre-effekt. Med dessa lack fick jag återapplicera mina lack på svampen och dutta på naglarna 2-3 gånger innan det blev så täckande som jag ville ha det.

Och det gör ingenting att det blir små bubblor eller fula märken, det är bara att lägga ytterligare lager på.

how to do ombre nails guide hur gör man molkan skönhetsblogg bilder tutorialJag valde även att applicera lite rosa nagelfolie över dessa naglar för att piffa till dem ytterligare. Det går ju även att göra lite fin nail art över detta som jag gjorde med mina vinternaglar eller applicera ett glitter.

Slutligen applicerar jag även 1-2 tjocka lager med överlack för att ge illusionen av ett felfritt och jämt resultat. Superenkelt! Och för mig är detta lite terapiarbete.

.
Har ni några fler frågor? Hojta bara till!
.
.
P.S! Visar naglarna i dagsljus på fingrarna om några dagar.

1 kommentar

La Linda / Better Bloggers 11 januari, 2015 - 11:22

Disksvamp alltså, så fiffigt!! Måste testas. Tack för tutorial! 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer