Solvecka: ELW solskydd

av Malin
449 visningar 4 Minuter läsning

ELW är ett nytt märke för mig när det kommer till solskydd. Märket finns på apoteksgruppen och produkterna är miljömärkta, veganska och budgetvänliga.

elw spf

Totalt finns det 6 stycken solskyddsprodukter och en after-sun i sortimentet. Jag har testat 3 av dessa, ett till ansiktet och två till kroppen. Alla produkter är svanenmärkta och oparfymerade så de passar barn och för känslig hud.

elw spf

ELW Solcreme Ansikte SPF 30 är ett kemiskt solskydd för ansiktet. Produkten innehåller bl a. Rapsolja som återfuktar. Skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Kostar 129 SEK.

En medel-lätt kräm som är enkel att applicera och det har ingen doft alls. Det känns inte speciellt mycket efter applicering heller. Lämnar en liten osynlig oljig hinna, men det är verkligen inte något som stör mig.

elw spf
elw spf

Både ELW Solspray SPF 30 och ELW Sollotion SPF 15 (finns även i SPF 30 och SPF 50+ som även fungerar för barn) är kemiska solskydd till kroppen som båda är vattenresistenta. Oparfymerade och innehåller inga konstgjorda färgämnen cykliska silikoner. 159 respektive 139 SEK.

Båda är lätta att använda, enkla att applicera och smörja in. Enda skillnaden, förutom styrkan i SPF, är att solsprayen är lite lösare i konsistensen just för att den ska kunna komma ut från spraymunstycket och att sollotionen kanske är lite mindre synlig på huden. De syns absolut på huden i form av en glansig hinna, men det är inte mycket.

Jag tycker att det är väldigt enkla och okomplicerade solskydd. De gör det de ska, men det är heller inget flashigt pris för att de har en viss typ av förpackning, doft eller någon annan funktion. Bra vardagsskydd helt enkelt! Det finns även ett solstift i SPF 50 som jag är spekulant på då jag gillar solskydd i stiftform när man är och badar eller på vift.

Har du något favoritsolskydd? Tipsa gärna här nedan!

Vill du veta mer om solen och SPF? Läs mer här!

2 kommentarer

Malin 28 juni, 2020 - 12:48

Tack för att du delar med dig 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer