Mina bästa eyelinertips!

av Malin
129 visningar 3 Minuter läsning

Att måla eyeliner är nog det svåraste jag vet… Det kan antingen bli skitsnyggt eller så blir det en total flopp, man kan aldrig riktigt veta. Men därför tänkte jag idag dela med mig av mina bästa tips som fungerar för mig när det kommer till eyeliner!

mina bästa eyelinertips guide tutorial

1. Testa dig fram med olika slags eyeliners

En del gillar gelformat medan andra i solid-, penna- eller flytande form. Personligen föredrar jag antingen gel- eller pennformat med filtspets – dessa ger mig längre tid att arbeta med produkten, samt bra precision.

strobing tutorial

2. Ha aldrig bråttom när du målar eyeliner

Har du en tid att passa och känner att tiden inte räcker till? Skippa då den skarpa eyelinern och satsa istället på en mörk ögonpenna eller ögonskugga att sudda ut precis vid fransraden. Är du stressad när du ska måla en eyeliner finns risken att det inte blir som du tänkt dig och att du kommer få göra om hela ögonsminkningen igen.

eyelinertips

3. För en piggare look, måla alltid vingen uppåt

Man målar givetvis sin eyeliner hur man vill, men för att eyelinern ska harmonera med ögat så bör man följa undersidan av ögat snett uppåt när man målar vingen. Då bildar det en illusion av att ögat är piggare.

eyelinertips

4. Öva öva öva!

Ingen blir mästare över en natt. Jag drar mig fortfarande för att måla eyeliner trots att jag gjort det hundratals gånger. Men när jag känner att jag har tid och lust kan jag ta några minuter på kvällen innan jag sminkar av mig och tvättar ansiktet att måla eyeliner, på så sätt gör det inget om det blir fel eftersom jag ändå ska tvätta bort den.

Vad är dina bästa eyelinertips?

2 kommentarer

den pyttelilla gudinnan 4 juli, 2016 - 14:21

Bra tips! Här är några fler:

1. sitt gärna vid ett bord så du kan vila armbågen mot något, om du inte kan sitta så stöd armen mot en vägg eller vad som helst, och vila även ett finger mot kinden, blir mycket lättare att hålla handen stadig.

2. Testa dig fram vart på ögonlocket du tycker det är lättast att börja måla, vissa börjar närmast näsan och arbetar sig utåt, andra målar konturer och sen fyller i. Jag brukar börja med att grovt lägga lite färg på den yttre halvan för att få en ungefärlig form, sedan utifrån och in placera ut vingen, sist jämna till allt och måla den innersta spetsen.

3. måla först en eyelinern med kajalpenna eller ögonskugga om du tycker det är lättare, framförallt för att bestämma den generella formen och vinkeln på vingen. sedan kan du måla ovanpå med den med flytande eyeliner och bara följa linjen.

4. Om det är svårt att få linjen riktigt nära fransarna, fyll i mellanrummet med svart ögonskugga på en liten pensel, jag föredrar en sån där snedklippt pensel man brukar ha till ögonbrynet. Det är lättare att komma åt mellan fransarna och trycka fast ögonskuggan och det blir ingen eyeliner som klumpar ihop fransarna heller.

Molkan 4 juli, 2016 - 14:47

Tack så mycket för dina tips! 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer