#Söndagsmasken: The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

av Malin
2,5k visningar 3 Minuter läsning

Det här hörni är något alldeles speciellt, en söndagsmask och en recension i ett! Efter den här veckan (och helgen) behövde min hud en rejäl uppfräschning. Jag har varit sååå trött den här veckan, det måste vara någon typ av “post semester”-trötthet… men nog om det.

Om ni läst mitt inlägg om The Ordinary så har ni redan läst om den här masken, men anyways…

the ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, 89 SEK

the ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Jag tycker

För det första är masken mörkt rödrosa, men i vissa ljus kan den se ut som blod. Right up my alley. Tänker att det är mina värsta fienders blod jag smörjer in i ansiktet… Haha, nej men skämt å sido. Jag antar att det är den svarta moroten som ger den mörkröda färgen. Lite roligt då jag inte sett någon mask eller lösning med just den här härliga färgen förut. Jag tycker inte att den luktar något speciellt, kanske lite syrligt när man får ut produkten på huden.

Vid applicering kan jag tycka att den svider till lite, men lägger sig snabbt och känns inte alls. Viktigt är att bara använda den här masken 1-2 gånger i veckan i max. 10 minuter för att inte överexfoliera huden. Efteråt kan huden kännas lite stram (i alla fall där jag vanligtvis är lite extra torr, men jag försöker att inte applicera just där), men annars är det en superhärlig känsla på huden. Man blir så len och mjuk.

En annan viktig punkt som jag bara måste ta upp är att återfukta huden rikligt efteråt. Jag använder just nu Paula’s Choice Resist Moisture Renewal Oil Booster varvat med retinoidemulsionen tillsammans med min nattkräm från Eucerin. Jag använder främst där här peelingen på kvällen så att huden dessutom får suga upp alla göttiga återfuktare under natten. Jag är också väldigt noga med solskydd på dagarna, vilket man måste vara för att inte skada huden – speciellt när man håller på med syror, men det vet ni ju redan!

För mig med känslig hud är den här lösningen verkligen bra. Min hud känns fräschare och klarare, har mer lyster och blir len och go. Jag gillar verkligen den här produkten, på alla vis. Vet inte riktigt om den räknas som en ansiktsmask, kanske mer som en kemisk peeling. Men ja. Whatevs.

Vad lägger du för ansiktsmask idag?

.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
  • Doft
  • Funktion
  • Innehåll
  • Känsla
  • Pris
4.7

Beskrivning

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution exfolierar huden på olika sätt, AHA jobbar på ytan medan BHA även jobbar med porerna. Produkten innehåller 30% AHA-syror (glykolsyra/mjölksyra/vinsyra/citronsyra), 2% BHA-syra (salicylsyra), hyaluronsyra-korspolymer, vitamin B5, svart morot och Tasmanisk bergspeppar.

4 kommentarer

Daniella 3 september, 2017 - 20:14

fan vad najs! jag har beställt ett par tony moly masker för framtida söndagar men väntar då ebay alltid tar sååå lång tid på sej.

Malin 5 september, 2017 - 16:30

Modig du är! Jag vågar inte handla hudvård på ebay då jag är så extremt noga att det är äkta produkter. Jag har en rödvinsmask från Tony Moly som jag tänkte testa i helgen, så roligt!

Emelie 30 januari, 2018 - 15:51

Hej Malin,
Vet du om denna går att hitta i Sverige?
Tack,
Vänligen Emelie

Malin 30 januari, 2018 - 17:00

Den kommer att kunna köpas på Åhléns senare i vår 🙂 Annars är det Deciems egna hemsida eller Victoria Health. Det är billigt och går snabbt på båda.

Kram

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer