Jag föll för grupptrycket! – The Ordinary

av Malin
16,k visningar 9 Minuter läsning

Ja, jag föll för grupptrycket. Som jag skrev när jag hade klickat hem produkterna så har det pratats om märket mycket bland bloggare och youtubers. Och nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli… speciellt inte när produkterna är så billiga. Kan de verkligen vara så bra till så bra pris?

Här kommer lite first impressions och tankar om hudvårdsprodukterna än så länge, sminkprodukterna (primer och foundations) tar jag i ett annat inlägg. Jag har testat dem i ungefär en vecka.

the ordinary

Jag klickade hem en hel del som ni ser, en blandning av syror och vitaminer, jag blev helt enkelt uppslukad i de enormt fina (men opraktiska) förpackningarna och de grymma ingredienslistorna. Och förpackningarna är opraktiska för att de är genomskinliga och har pipett och släpper in ljus och syre som kan förstöra innehållet.

the ordinary
The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution, 129 SEK

Beskrivning: En mild exfolingslösning med glykolsyra, som är en form av AHA-syra som kemiskt exfolierar huden. Resultatet är klarare hud och glowig lyster. Lösningen kan också förbättra hudstrukturen vid regelbunden användning. Dessutom innehåller den Aloe Vera och ginsengrot som lugnar och återfuktar samt Tasmansk bergspeppar som lugnar huden vid syraanvändning.

Användning: På kvällen efter ansiktstvätt droppar jag ut lösningen på en bomullspad och sveper runt i ansiktet – låter den sjunka in ett tag och avslutar med min favorittoner från Eucerin och sedan serum och nattkräm.

Tankar: Alltså än så länge gillar jag den! Jag har testat lite kemiska exfolierare tidigare, men blir så torr och stram, dock inte lika mycket med denna. Jag är dock fortfarande försiktig med appliceringen.

the ordinary
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%, 69 SEK

Beskrivning: Niacinamide, eller Vitamin B3 som det faktiskt är, verkar bra mot stora porer, pigmentfläckar och inflammationer (finnar) i huden tillsammans med zinksalt av pyrrolidonkarboxylsyra som hjälper till att balansera talgproduktionen. Formuleringen ska också ge en jämnare hudstruktur.

The Ordinary är dock noga med att berätta att detta inte är en behandling för acne, utan att det bara reducerar synligheten av blemmor och ojämnheter. De rekommenderar heller att inte blanda detta med Vitamin C (L-Ascorbic Acid), utan att varva mellan produkterna (alternativt Vitamin C på morgonen och denna på kvällen) då pH-värdena krockar.

Användning: Både på morgonen och på kvällen. Jag brukar använda den som ett sista steg innan jag applicerar min dagkräm med SPF eller min nattkräm.

Tankar: Jag har inte haft så lyckade möten med Niacinamide sedan jag började intressera mig för hudvård, inte för att det gjort min hud illa – utan för att det typ varken syns eller känns någon skillnad. Dock är den här tjockare i konsistensen och tycker att den är mer lätthanterlig än den jag använt från PC. Men jag testar på och återkommer med svar.

the ordinary
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5, 89 SEK

Beskrivning: Hyaluronsyra är en bra återfuktare som har förmåga att binda till sig vatten 1000 gånger sin egen vikt. I den här produkten är hyaluronsyran t o m. vegansk. I vanliga fall är molekylerna så pass stora så att de inte kan penetrera huden utan lägger sig ytligt. Men detta serum innehåller flera former av hyaluronsyra som penetrerar både djupare och långvarigt.

Användning: Både på morgonen och på kvällen. Denna applicerar jag som andra serum på morgonen och som förstaserum på kvällen.

Tankar: Vad jag älskar hyaluronsyra! Älskar hur min hud blir mjuk och känns väldigt återfuktad och inte stram. Jag har inget negativt att säga om den här. I like it!

the ordinary
The Ordinary Granactive Retinoid 2%, 129 SEK

(Namnet ändrades i augusti 2017 och hette tidigare Emulsion Advanced Retinoid 2%)

Beskrivning: Den här emulsionen innehåller två retinoidingredienser (Vitamin A) som är nya generationens snällare och mildare retinoider. Vitamin A är ett av de mest beprövade och vetenskapligt bevisade ingredienserna som fungerar mot hudens åldrande, reducera rynkor och solskador, jämna ut hudtonen osv.

Användning: På kvällen. Eftersom huden blir mer känslig för UV-strålar är det en bra idé att låta serumet verka på natten och applicera rikligt med SPF på dagen.

Tankar: Jag har varit lite reserverad mot retinol/retinoider förut eftersom jag inte riktigt varit så påläst om det. Men efter lite research har jag nu vågat mig på det här och huden känns väldigt len och härlig, men har inte så mycket mer att tillägga just nu då jag inte använt det tillräckligt länge.

the ordinary
the ordinary
The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, 89 SEK

Beskrivning: “Blodmasken” som den kallas i vissa kretsar. Den här exfolierande masken innehåller 30% AHA-syror (glykolsyra/mjölksyra/vinsyra/citronsyra), 2% BHA-syra (salicylsyra), hyaluronsyra-korspolymer, vitamin B5, svart morot och Tasmanisk bergspeppar. De olika syrorna exfolierar på olika sätt, AHA jobbar på ytan medan BHA även jobbar med porerna.

Användning: På kvällen, men inte mer än 2 gånger i veckan (max 10 minuter) på ren och torr hud.

Tankar: Alltså, jag är typ kär i den här masken! Min hud har alltid varit ett av mina största problem med stora porer, pormaskar och grov hudstruktur. På 10 minuter får jag en så fin hudyta och porerna drar ihop sig och ansiktet blir babylen. Den svider till lite precis i början, men sen känns den inte. Definitivt min direkta favorit i bunten än så länge!

the ordinary
The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution, 59 SEK

Beskrivning: Salicylsyra är en BHA-syra som hjälper till att exfoliera porernas insida för att bekämpa utseende av finnar och kvisslor med fortsatt användning.

Användning: Applicera en liten droppe direkt på finnar för synlig förbättring eller applicera en liten mängd i hela ansiktet för att undvika fler finnar.

Tankar: Jag har inte använt den här lika mycket som de andra produkterna, men jag har den senaste veckorna haft några finnar som jag applicerat den på och de har blivit mycket bättre så mycket snabbare än normalt. Jag har nog dåligt läkkött, för mina prickar kan sitta i hur länge som helst annars.

the ordinary

OBS!
Oavsett om du är van eller aldrig använt syror eller annan aktiv hudvård så läs alltid beskrivningar och instruktioner. Är du minsta fundersam över någonting så prata med en hudterapeut eller fråga någon annan som vet. Upplever du irritation eller andra onormala reaktioner på huden bör du sluta använda produkterna direkt och ta kontakt med en hudläkare.

Och people… kom ihåg att SPF är alltid viktigt, men ännu viktigare om du använder syror. Var rädd om din hud!

19 kommentarer

Daniella 24 augusti, 2017 - 10:18

wow!!! köpte du dom på asos eller annan hemsida? såg inte att du skrev om något inköpsställe. och en annan fråga, när du fick hem produkterna, fick du med informationsblad eller fick du googla dej fram till vad alla syror gjorde för uppgifter? x

Malin 24 augusti, 2017 - 22:24

Jag köpte dem från theordinary.com då jag ville köpa direkt från distributören. Tror jag länkade till deras sida i mitt förra inlägg 🙂

Jag är redan väldigt intresserad så jag hade rätt bra koll på ingredienserna, men allt står på deras hemsida. Vad de omika produkterna gör och hur man ska blanda/icke blanda 🙂

Kram

Jenny 24 augusti, 2017 - 12:26

Du gjorde helt rätt i att klicka hem produkterna tycker jag, jag har inte stött på en enda produkt från The Ordinary som jag inte gillat.
KAN hända att jag inte blev fullt så impad av blodmasken som av andra produkter, tyckte inte att jag fick allt det utlovade glowet, det var ganska milt. Men annars gillar jag produkten.

Ylva 24 augusti, 2017 - 19:01

Hej!
Kul att du börjat skriva mer om hudvård! Också vart intresserad av detta märke. Vart beställde du ifrån?
Kram Ylva

Malin 24 augusti, 2017 - 22:26

Hej Ylva, vad kul att du tycker det! Det blir väl kanske lätt så när jag jobbar med det hela dagarna. Och jag lär mig massor av nytt hela tiden 🙂

Kag köpte produkterna på theordinary.com 🙂

Elmira 4 oktober, 2017 - 10:51

Hej!
Nu har även jag beställt hem en hel del från theordinary.com men jag undrar, kommer man bli tvungen att betala en så kallad skatt när man hämtar ut sitt paket, då det inte är från EU…?
Tusen tack för en jätte fin blogg!

Malin 4 oktober, 2017 - 17:46

Åh vad kul Vad beställde du? Ska bli kul att höra om vad du tycker sen! Jag jobbar nu på recensioner av de produkter jag testat.

Jag behövde inte betala extra skatt eller tull

Elmira 5 oktober, 2017 - 14:36

Okej, tack!
Oj, ja du… Jag beställde en massa saker men bland annat blodsmasken, The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%, och The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution (jag har en stor finne på hakan nu som jag skulle vilja använda denna på! 😀 haha). Kram!

Malin 6 oktober, 2017 - 10:18

Spännande! Jag har nästan använt upp Hyaluronic Acid 2% och Granactive Retinoid 2% (tidigare Emulsion Advanced Retinoid 2%) så jag funderar på att göra en ny beställning snart och testa lite nytt

Elmira 13 oktober, 2017 - 19:46

Hej hej!
Snälla kan du hjälpa mig lite? Jag fullkomligt älskar hudvård men samtidigt undrar jag om det är bra att använda en massa olika produkter i ansiktet samtidigt? Nu när jag har fyllt på mitt förråd använder jag bland annat dessa produkter på kvällen:

1. The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 2. Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate (Kiehls) 3. The Ordinary Granactive Retinoid 2% 4. KIEHLS Avocado Cream Eye Treatment 5. Midnight Recovery Concentrate (Kiehls).

Jag har använt dessa serum från The ordinary nu i några dagar och jag måste säga att jag tycker mycket om dem! Jag får sådan fin lyster och ansiktet fullkomligt strålar. Fast jag blir ju lite orolig också…. Är detta verkligen bra? Eller är det bättre att begränsa sig till typ ett serum och en ansiktskräm (olja)?

Kram!!

Malin 14 oktober, 2017 - 11:14

Självklart ska jag försöka hjälpa ❤️ Men jag är inte någon hudterapeut så det är egentligen bättre att du frågar någon som är utbildad, men vad jag har förstått så är det inte “farligt” att använda många produkter, bara man tänker på att inte använda vissa kombinationer då man kan skada huden, men det vet du säkert lika bra som jag. Många koreanska hudvårdsrutiner ligger ju på 10-13 steg med flera olika serum, emulsioner och krämer. Min kvällsrutin just nu består av toner, 2-3 serum, (önskar att jag kunde säga ögonkräm också, men är fruktansvärt dålig på det!), olja och 1-2 krämer.

Är du medlem i något skönhetsforum på Facebook (Pretty Awesome t ex.) Be kan jag rekommendera att fråga där också, det finns många experter som will help a girl out

Kram

Elmira 15 oktober, 2017 - 21:23

Tack för svar! Ja, det är ju sant att Koreanska hudvårdsrutiner kan ligga på hur många steg som helst… Jag blev nog bara lite orolig då jag kände mig lite vilse i allt detta. Har aldrig provat att ha på samma olika serum m.m. tidigare….
Tack för tipset, den sidan ska jag kolla in!

Linda 23 september, 2018 - 22:38

Hur upplevde du att niacinamiden fungerade? Jag själv har PC niacinamide och tänkte om du hade åsikter nu efter lång tids användning :-).

Malin 24 september, 2018 - 00:11

Jag har använt både och PC’s niacinamide och jag kan ärligt säga att ingen av de produkterna gjorde något för mig.. Har varken sett eller känt någon förändring gällande “porstorlek” eller något annat. Däremot kan jag verkligen rekommendera The Ordinary’s Hyaluronic Acid 2% + B5!

Linda 6 oktober, 2018 - 23:38

Tack så mycket och varför rekommenderar du den 🙂 ?

Malin 7 oktober, 2018 - 12:35

Den är en härlig återfuktare trots sitt låga pris. Jag använde den förra hösten och den höll min hud återfuktad precis lika bra som andra dyrare hyaluronserum jag testat. Jag har speciellt torra partier vid näsan och hakan och jag har alltid problem när det börjar bli kallare ute – men hade inga problem när jag använde den 🙂

stella 8 oktober, 2018 - 14:39

Hej! Tack för ett superbra inlägg 😀 Jag har precis klickat hem några produkter & undrar hur jag ska gå tillväga med dessa?
Har använt mig utav Vichy tidigare men det har inte funkat så bra… så nu tänkte jag prova på The ordinary!

Som ansiktsrengöring använder jag Garniers micellar water. Nu har jag klickat hem Marine Hyaluronics, salicylsyra 2% & Hyaluronsyra 2% . Jag börjar alltid med att rengöra ansiktet såklart, men i vilken turordning ska jag använda dessa produkter? Förutom detta har jag en ögonkräm från Nivea (vanlig Q10) som jag använder morgon och kväll. Men utöver dessa produkter har jag ingen riktig kräm. Behöver jag använda någon kräm när jag väl börjat med dessa produkter eller räcker det med rengöring av ansikten + dessa produkter? Har the ordinary någon dag/natt kräm som man kan använda efter att man använt dessa “syror” efter rengöring av ansiktet?
Tacksam för svar 🙂

Josefin 8 september, 2020 - 14:27

Hej! Jag funderar på att klicka hem lite produkter från The Ordinary, har speciellt funderat på “blodmasken” och Niacinamide. Jag har och har haft en hel del acne under de senaste 5-6 åren och är sugen på att testa dessa produkter då jag hört så mycket bra om de men är lite fundersam om det kommer fungera på mig då många säger att de är bra på oljig acne hud och min hud naturligt är mer mot det torra hållet med acne. Tror du att det skulle fungera för mig eller kommer jag bara torka ut min hud och skapa mer problem?
tacksam för svar 🙂

Malin 10 september, 2020 - 14:17

Hej Josefin,

Jag är ingen hudterapeut så jag vågar inte svara på detta. Om du har haft och har acne tycker jag att du ska gå till en hudterapeut och se vad de säger. Både “Blodmasken” innehåller AHA och BHA samt ingrediensen Niacinamide kan vara sånt som man kan vara känslig mot. Hoppas du får svar på annat håll 🙂

Kram

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer