Hur ska jag applicera min bronzer?

av Malin
2,2k visningar 3 Minuter läsning

Bronzer är en sån där produkt som nästan alla som gillar smink har i sin samling. Hur en däremot applicerar sin bronzer är något som många missförstår.

Till skillnad från en contouring-produkt är bronzer något för att “värma upp” ansiktet när man har använt foundation för att få tillbaka lite form och värme, precis som om du hade varit ute i solen (fast det gör vi ju inte längre, eller hur?!). Förresten… någon mer än jag som är uppvuxen på 90-talet och applicerade bronzer över hela ansiktet som tillsammans med den alldeles för mörka foundationen gav en 7 nyanser mörkare ansikte än resten av kroppen? 🌝

isadora bronzing powder

Bronzerprodukter brukar oftast komma i större förpackningar än t ex. rouge och contouring, IsaDoras Bronzing Powder är t ex. en av mina favoriter. Lagom varm ton och budgetvänlig i stor förpackning.

Hur ska jag då applicera min bronzer?

molkan bronzer application trace

Det här med att “du ska” vill jag skippa för allt beror ju egentligen helt på vad du gillar, men för att skapa en sån där sk. “solkysst” look kan man tänka på att applicera bronzern där solen landar naturligt i ansiktet. Alltså pannan, tinningarna, ner på kindbenen, käkbenet och ned på halsen. Ibland applicerar jag även lite bronzer på näsan, men inte för mycket – vill ju inte se smutsig ut! Tänk dig att du skapar en 3:a på båda sidor av ansiktet. Använd gärna en stor och fluffig borste för att få ett utsuddat resultat.

Har jag ett linne eller något annat som visar lite axlar och dekolletage kan jag även tycka att det är fint att applicera lite bronzern på nyckelbenen och axlarna.

Det finns också olika appliceringsmetoder beroende på vilken typ av ansiktsform du har, men den här metoden tycker jag passar på väldigt många ansiktsformer. Om du vill ha ännu mer skulpterad form till ditt ansikte kan du ju använda dig av contouringmetoden, livar upp ett mycket gammalt blogginlägg med suddiga bilder, deal with it!

Brukar du använda bronzer? Vilken är din favorit?

5 kommentarer

Emilie 6 augusti, 2019 - 16:50

Så himla fin och enkel tutorial! 🙂 Jag blev faktiskt inspirerad av MUA:n från Tarte i NYC så jag har tänkt att börja jobba undan den här lite vit-i-hela-ansiktet-grejen med hjälp av lite solkyssta toner. Ska definitivt ha dina bilder i åtanke!

Malin 6 augusti, 2019 - 16:54

Tack snälla gullis ❤️ Ja, det blev ju inte mycket sol att jobba med i år inte. Nu känns det som sommaren är över *gråter*så vi får bronza away!

Louise 7 augusti, 2019 - 22:49

Använder det varje gång jag sminkar mig. ÄLSKAR physisans formula murumuru butter bronzer. Den luktar så gott & är verkligen den snyggaste bronzern jag testat.

Charlotte 12 augusti, 2019 - 05:06

Ja, Physicians formula är verkligen underbar att jobba med och SÅ snygg!

Malin 12 augusti, 2019 - 11:33

Åh jag måste verkligen testa den, har hört så mycket bra om den

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer