Highlight & Contour – Hur jag skulpterar mitt ansikte

av Malin
303 visningar 3 Minuter läsning
contouring tutorial anastasia contour kit

Contouringtrenden är fortfarande ofantligt populär och jag har inte heller tröttnat på det. Jag gillar hur man kan skulptera ansiktet med skuggor för att förfina sin ansiktsform. Två av mina favoritkit till contouring är Anastasia Contour Kit och NYX Highlight & Contour Pro Palette. Det som är bra med båda dessa kit är att man kan ta ur de skuggor man inte använder och byta ut till andra nyanser, eller fler av sina favoritnyanser.

I dagens tutorial tänkte jag använda Anastasias.

contouring tutorial
contouring tutorial

1. Eftersom jag är väldigt ljus använder jag skuggan ”Fawn” till min shading då den har en kall underton. Då börjar jag med att forma kindbenen genom att applicera Fawn precis under kindbenen. Vet man inte var kindbenen slutar kan man göra en sk. ”fiskmun” för att se var man ska lägga skuggan.

2. Jag tar sedan samma skugga och lägger i tinningarna och uppe vid hårfästet i pannan. Detta för att få ansiktet att verka både smalare och för att ge lite mer dimension. Plus att man samtidigt värmer upp ansiktet lite.

3. Sista steget i min shading-rutin är att ta Fawn längs käkbenet och ner under hakan för att få en skarpare ansiktskontur.

4. Under ögonen använder jag skuggan ”Banana” som är en ljusgul nyans och på mig med gul underton blir det bra då det tar bort mina blåa ringar under ögonen. Är du mer neutral eller har en rosa underton kan du använda skuggan ”Vanilla”.

5. På övriga ställen använder jag skuggan ”Vanilla” för att highlighta ansiktet. I pannan, näsan, överläppen, hakan och på käkbenen (mellan shadingen under kindbenen och under käkbenen).

6. Till sist använder jag skuggan ”Sand” som är lite skimrig och lägger på de högsta punkterna i ansiktet för att fånga ljuset lite extra. Detta lägger jag ovanpå kindbenen, lite i pannan, på näsan, amorbågen och hakan.

Resultat

contouring tutorial

Här har du även en snabbguide med NYX-paletten

https://www.youtube.com/watch?v=7nqfru_1AaY

Vad tycker du om contoring?

1 kommentar

Lotta 21 mars, 2016 - 08:01

Det verkar så enkelt när du gör det. Och vilken skillnad det blir med lite enkla skuggor. Bra tutorial!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer