NYX Worth The Hype Mascara

av Malin
509 visningar 3 Minuter läsning

NYX Professional Makeup Worth The Hype Mascara är deras nyaste tillskott i mascarafamiljen (nu även som vattenfast och i flera färger) och jag har sett den överallt i mina flöden. Är den verkligen worth the hype?

NYX Worth The Hype Mascara
Med NYX Professional Makeup Worth the Hype Mascara
NYX Worth The Hype Mascara

NYX Professional Makeup Worth The Hype Mascara, 109 SEK

Worth The Hype Mascara är en mascara som ska tillföra både längd och volym. Borsten är en klassisk nylonborste med en liten konformad topp. Formulan är krämig och precis lagom, inte för torr eller för blöt.

Formulan innehåller vaxer; bl a. vaxpalm, bivax, paraffin, syntetiskt bivax osv. Den innehåller även en del återfuktande oljor som palmolja och jojobaolja. I ingredienserna hittar vi också kollagen som finns naturligt i kroppen, men som också fungerar också som en bra fuktbindare på huden. Eftersom mascaran innehåller bivax (enligt inci) så är den därför inte vegansk. INCI.

NYX Worth The Hype Mascara
Jag tycker

Säg hej till en grym vardagsmascara! Trots att jag föredrar mascaror med mindre gummiborstar så gillar jag verkligen Worth the Hype Mascara. Den funkar superbra på mina fransar som jag ändå tolkar som “normala” – kanske lite glesare. Den ger mig både bra längd, fyllighet och volym.

Mascaran är för mig enkel att använda, jag kommer åt alla fransar med hjälp av den konformade spetsen. Den håller hela dagen utan att kladda eller smula. Jag kan också applicera flera lager utan att det blir klumpigt eller obehagligt.

Jag är dock lite konfunderad över att den både innehåller sytetiskt bivax och the real thing. Ska inte NYX både vara veganskt och Cruelty-free? Eller står det fel i INCI? Är det någon som vet?

NYX Professional Makeup Worth the Hype Mascara
  • Effekt
  • Hållbarhet
  • Pigment
  • Pris
3.9

2 kommentarer

Tova - Vegobeauty 21 oktober, 2018 - 20:16

NYX har en del veganskt men (tyvärr) långt ifrån allt! Varför man använder både syntetiskt och äkta bivax kan jag inte förstå…

Malin 21 oktober, 2018 - 21:09

Tack snälla Tova för svaret <3

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer