BeautyAct by Kicks – The makeup

av Malin
2,2k visningar 10 Minuter läsning

Samtidigt som Kicks Beauty började reas ut i somras fick jag ett mail om att KICKS nya varumärke BeautyAct skulle lanseras till hösten. Kicks gjorde en helrenovering och lanserade hela 116 produkter med hudvård, smink och penslar med fokus på högkvalitativa och multifunktionella produkter som passar alla.

BeautyAct har, precis som många andra varumärken på marknaden nu, valt att inkludera en del hudvårdande egenskaper till sminket, det är ju verkligen kul och nytänkande. Så idag tänkte jag att vi skulle kika lite på några av sminkprodukterna som jag i helgen gjorde en first impression på mitt instagramkonto. P.S! Just nu har KICKS 20% på hela märket. Just sayin’. (Inga annonslänkar).

Jag vet att jag har varit lite MIA här på bloggen igen. Men det är livet. Jobb och fritid, kvalitetstid med sambon. Plus att jag även ÄNTLIGEN börjat med körkortet! Det känns som att hela världen har frågat när jag ska ta körkort och jag har länge velat göra det men inte haft möjlighet. Sambon är min övningskörningshandledare, så i söndags hade jag min första lektion och det gick faktiskt över förväntan.

beautyact niacinamide booster cc cream

Vi kan riva av plåstret med en gång och börja med produkten som jag verkligen inte fick ett bra första intryck av. BeautyAct Niacinamide Booster CC Cream, 199 SEK, “är en lätt, medeltäckande flytande foundation som reducerar rodnad, jämnar ut hudtonen och ger naturlig lyster. Innehåller SPF 30.” Eller egentligen tror jag inte det är produkten det är fel på, utan kanske mest på själva nyansen.

Den kommer i 10 nyanser där jag har testat nyansen 02N, det ska alltså vara en ljus nyans med neutral underton. Den är dock långt från neutral. Nyansen är till en början, när den kommer ut, helt okej, lite mörkare än min hudton.. men torkar ner ORANGE. Alltså, orange. Jag brukar kunna rädda upp såna här situationer, men det gick verkligen inte. Jag tyckte också att produkten torkade väldigt snabbt och la sig i mina problemområden vid näsan och hakan. På näsan gled den bara runt. Men jag ska inte dissa den totalt ännu, ska testa lite andra metoder att applicera den på. Men första intrycket är inte bra.

beautyact luminous complexion concealer

Ytterligare en produkt som gjorde mig besviken var BeautyAct Luminous Complexion Concealer, 179 SEK, då den inte gjorde någonting för mig. Jag har nu testat att applicera den med borste, svamp och fingrarna och det är samma sak varje gång. Alltså, det är som att den försvinner i tomma intet. Som att jag inte ens hade applicerat den på huden… Väldigt tråkigt. Kommer i 15 nyanser och jag har testat 02W och den var precis så ljus som jag ville ha den.

För när man läser om den på hemsidan låter det ju så bra! “En concealer som är extremt enkel att blanda och arbeta in i huden som ger en strålande finish. Tack vare concealerns inkapslade pigment får nyanserna mer djup för en jämnare hudton.” It’s a pass for me.

beautyact multi-task dewy face gloss

BeautyAct Multi-Task Dewy Face Gloss, 199 SEK, är en sån där allt-i-allo-produkt som gjorde hela CC-situationen mycket bättre, inte bra, men bättre. Använde den även igår på kindbenen när jag sminkade mig med en bas jag gillar och det blir ett så fint glossigt resultat utan att vara kladdigt. Det är en kan använda den till din bas för att tillföra mer lyster, smacka på extra på kindbenen för en naturlig icke-glittrig highlighter, läpparna för glans eller ögonlocken för en trendig “wet look”. Jag älskar multiuse-produkter!

beautyact powder blush

Två produkter som jag också verkligen gillade från första stund är BeautyAct Skin Hero Blur Powder – Translucent, 199 SEK, och BeautyAct Silky-Soft Blush i nyansen Peach Me Up, 179 SEK. Båda produkter är kompakta och silkeslena. Och hur fina är inte dosorna?

Skin Hero Powder finns i 4 färgade nyanser samt translucent som inte ska ge någon färg alls. Jag skulle dock inte använda den sistnämnda på väldigt mörk hudton då den ändå ger i från sig någon typ av beige färg. Väldigt silkig finish på huden och har lite av samma känsla som mitt favoritpuder från Nabla. Silky-Soft Blush kommer i 5 olika nyanser och denna nyans som jag har, Peach me Up, är en otroligt fin persikonyans. Rougen är väldigt pigmenterade, så man får vara väldigt lätt på handen. Enkel att få en riktigt fin och jämn finish.

beautyact fixing fiber brow mascara

Vill du ha en najs ögonbrynsfix så är Beauty Act Fiber Brow Mascara, 149 SEK, något för dig! Kommer i 3 nyanser samt en genomskinlig. Som namnet avslöjar innehåller den fiber för att fylla ut brynen, men ger också en riktigt bra stadga som inte kladdar eller smular under dagen. Borsten är liten och ger väldigt bra precision. Detta kan nog kanske vara min favoritprodukt av de jag testat hittills. En riktigt bra brynfix i budgetklassen!

beautyact daring impact mascara
beautyact daring impact mascara

En av mascarorna från Beauty Act heter Daring Impact Mascara, 149 SEK, och är en volymmascara med fiber som ska ge både längd och volym. Kicks själva jämför den med Daring Extra Black Mascara från KICKS Beauty, så gillade du den kanske du också gillar den här. Intensivt svarta pigment.

Första intrycket för mig var att den var väldigt tunn och kladdig i konsistensen, men det är inget som påverkade appliceringen. Man får bara vara lite extra försiktig så man inte får för mycket på borsten. Jag har använt den två gånger under mina arbetsdagar och tyvärr måste jag säga att den har smulat lite under ögonen båda dagar, inte mycket. Men det kan hända att den är som Lash Treatment från IsaDora, den är också väldigt blöt och kladdig i början och smulade, men blev bättre efter att jag hade använt den ett par gånger.

beautyact high-impact lipgloss

Sist men inte minst har jag testat BeautyAct High-Impact Lipgloss, 149 SEK, i tre nyanser, Tanned Beige, Warming Nude och Perfectly Calm. Finns i totalt 10 nyanser. Läppglansen ska vara den perfekta mixen av läppglans och flytande läppstift “som ger en full täckning av livliga färger med en glansig finish utan att läpparna känns klibbiga.” Jag kan verkligen hålla med produktbeskrivningen. Riktigt pigmenterade och glossiga utan att vara kladdiga. Gillar finishen och nyanserna jättemycket. Det jag inte gillar är doften, de luktar någon typ av kola och det är en doft jag avskyr. Dock försvinner doften relativt snabbt, inom 10-15 minuter.

beautyact makeup

Alltså over all är det ett gäng fina produkter, sen är det ju alltid så att alla produkter passar inte alla. Jag är som sagt lite besviken på nyansen på CC-krämen och concealern. Men annars är det verkligen ett fint släpp av produkter! Jag är sugen på att testa mer från märket och inom kort kommer jag också att rapportera om vad jag tycker om de hudvårdsprodukter jag testat. Om jag måste välja en favorit från sminket så tror jag ändå att det blir brynmascaran, en riktig fullträff!

Har du testat något från BeautyAct och vad tycker ni?

6 kommentarer

Dominika 11 november, 2020 - 21:12

Blir sugen på transluscent pudret och brynfibergelen!
Har testat en primer (som jag ÄLSKAR och skrivit om) samt en sovmask som jag inte hunnit skriva om än men som jag är väldigt förtjust i 🙂

Jag har för övrigt bytt hemsideleverantör och förlorade 2/3 av all vid flytten. Har också varit lite MIA pga livet ‍♀️

Saknar att kunna ses!
Kramar

Malin 20 november, 2020 - 19:33

Ja, de är nog mina absoluta favoriter av det jag har testat! Är så nyfiken på Prickly Pear Hydra Primer, men den har varit slut sedan jag hittade den, haha! Hmm, alltså jag testade den återfuktade masken men jag vaknade SÅ torr och flagig. Vet inte riktigt vad som hände..

JA, men detsamma <3 Hoppas verkligen att vi kan ses till DB Expo eller Awards!
Stor kram

Beautiful Psycho 11 november, 2020 - 22:18

Har inte testat något än, men är generellt mer nyfiken på make upen än hudvården.

Malin 20 november, 2020 - 19:35

Åh, har du kikat på något speciellt? Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av de få hudvårdsprodukter jag testat!

Ingrid 14 november, 2020 - 18:28

Jag har provat en av deras foundation, luminous complexion foundation.

Den blir jättefin på och sitter jättefint på hela dagen – om man har rätt mängd på. Gäller att börja med lite och bygga upp. Nu har jag iofs en lite fet t-zon men har inte riktigt varit med om att en foundation nästan glidit runt så – trots puder på. Men med bara lite grand så blir det jättefint, och liiite täcker ändå rätt mycket. Nu har jag inte vidare problem med mycket som behöver täckas, men lite röda näsvingar och mörka ringar under ögonen men om jag inte känner att allt måste döljas så räcker det väldigt bra med foundation bara.

Malin 20 november, 2020 - 19:38

Vad spännande! Den står på min lista, så ska definitivt spana in den 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer