How to: Messy Clown

av Malin
150 visningar 4 Minuter läsning

Här kommer en lite flummig steg-för-steg guide till min Clown-look. Och med flummig menar jag att jag inte riktigt hade någon plan från början utan bara improviserade.

0.5. Jag började med att lägga min vanliga bas med en väldigt ljus foundation, lite starkare contouring och brynenhar jag gjort lite buskigare framtill.

how to guide pictorial tutorial messy clown1. För de rosiga kinderna applicerade jag ett rosa rouge kraftigt på äppelkinderna och till näsan använde jag en röd ögonskugga med en liten blöt beautyblender.

how to guide pictorial tutorial messy clown2. Med samma lilla blöta beautyblender använder jag en svart ögonskugga och duttar den på och runt ögonen ut i en ungefärlig diamantform (♦). Perfekt är inte önskvärt här, utan oregelbundet är verkligen nyckelordet.

how to guide pictorial tutorial messy clown3. Efter det tar jag en större beautyblender och laddar med en vit krämconcealer och duttar på detta helt slumpvis i ansiktet. Detta gör jag flera gånger till och från efter tidens gång eftersom jag improviserade.

how to guide pictorial tutorial messy clown4. På läpparna applicerar jag ett rödrosa läppstift med skarpa kanter på överläppen och målar sedan ut och förlänger munnen på sidorna. Över detta applicerar jag ett mörkrött flytande läppstift.

how to guide pictorial tutorial messy clown5. Jag fortsätter sedan med ögonen. Jag målar skarpare trianglar ovanför och under ögonen med samma svarta ögonskugga som innan. Jag doppar penseln i en fixeringsvätska (setting spray) för att göra färgen intensivare.

Över trianglarna i pannan målar jag hjärtan och under trianglarna på kinderna målar jag prickar.

how to guide pictorial tutorial messy clown6. Sedan målade jag en vingad eyeliner på ena ögat. På ögonlocken applicerar jag sedan två olika blå ögonskuggor slarvigt med fingrarna.

how to guide pictorial tutorial messy clown7. På ögonen applicerar jag ett par vispiga fransar. Under ögat applicerar jag även ett par halva ögonfransar. För att få sminkningen att se ännu smutsigare ut applicerade jag även ett grått flytande läppstift runt om i hela ansiktet, men mest runt ögonen med en beautyblender.

Sedan sprayar jag setting spray (OBS! rekommenderas inte, använd vatten) precis under ögonen för att få det att se ut som jag gråtit. Jag fick dock sprayen i ena ögat. Och ja, det gjorde ont.

motd clown messy halloween

Finishing touch: För ännu mer effekt sprayade jag en svart hårspray i hårbotten, missade lite och sprayade i pannan med flit, applicerade glitterögonskugga i mittbenan, smetade ut läppstiftet och kladdade på lite olika flytande läppstift på händerna.

Klickar du här kommer du till inlägget med sminkningen.

♥ ♥ ♥

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer