Färga ögonbrynen hemma med Refecocil

av Malin
1,9k visningar 5 Minuter läsning

Det var inte allt för länge sedan jag blev introducerad till RefectoCil, märket som erbjuder lösningar för att färga fransar och bryn hemma. Jag har tidigare använt mig av andra märken, men tycker inte att de levererat det långvariga resultat jag ville ha.

För ett tag sedan köpte jag brynfärg och utvecklingsvätska (väteperoxidlösning) och tänkte visa er hur jag superenkelt färgar ögonbrynen hemma. Produkterna fungerar även på ögonfransar.

Ber om ursäkt i förhand här då det blev alldeles för mörkt när jag hade färgat brynen klart, så för att inte få allt för brusiga bilder så är efterbilderna är tagna morgonen efter jag färgade brynen. Jag har också smink på mig innan och under färgningen, vilket jag inte har i efterbilderna. Så slipper ni undra varför det ser så märkligt ut.

färga ögonbrynen hemma refectocil

Jag använder mig av RefectoCil Färg 3 – Naturbrun (69 SEK) tillsammans med RefectoCil Oxidant 3% Liquid (69 SEK). Jag tror att det ska finnas hela 9 olika nyanser av själva färgen samt två olika konsistenser för “framkallning, både kräm och genomskinlig vätska. För blekning av brynen måste man dock använda krämen.

färga ögonbrynen hemma refectocil

Innan jag blandar ihop färgen och vätskan applicerar jag en fet kräm eller någon form av Vaseline runt brynen för att inte få färg på huden runt om. Här är min favorit, Aquaphor från Eucerin.

färga ögonbrynen hemma refectocil

Sedan blandar jag 1-2 cm av färgen med 7-10 droppar av vätskan och applicerar på brynen. Jag börjar med att applicera i mitten av brynet och jobbar mig ut mot brynsvansen. Och eftersom jag inte vill ha jättemycket färg längst fram på brynet applicerar jag där sist och väldigt sparsmakat.

färga ögonbrynen hemma refectocil

Under färgning. Jag låter brynfärgen sitta i ungefär 10 minuter, men efter 3-4 minuter torkar jag bort all färg i början av brynen för att få den där gradientlooken. Yes, jag gillar den!

Sedan torkar jag bara bort färgen med en lätt fuktad bomullspad. Efter färgningen är det också enklare att se strån som inte tillhör formen så att jag kan plocka bort dem. Superlätt! Resultatet blir markantare strån och jag gillar verkligen resultatet även de dagar när jag inte orkar fylla i brynen. Färgen håller upp till 6 veckor.

OBS!
Man ska vara försiktig och alltid göra ett allergitest vare sig man färgar bryn, fransar eller hår på huvudet då man faktiskt kan vara allergisk mot innehållet. När jag använde de här produkterna första gången tyckte jag att det sved lite i någon minut, men gick sedan över och sedan dess har jag inte känt någonting. Men som sagt, be careful people!

färga ögonbrynen hemma refectocil

Brukar du färga fransarna och brynen?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer