Recension: OGX Nourishing Coconut Milk

av Malin
338 visningar 2 Minuter läsning

OGX är ett amerikanskt varumärke som grundades 2007 av Todd C. Christopher och hans vision var att skapa produkter som både skulle vara milt och skonsamt för håret, dofta gott, fungera på både färgat och ofärgat hår och vara bra för miljön. Formulan är skonsam mot både hår och hårbotten och alla produkter är SLS*- och parabenfria.

OGX har flera olika hårvårdserier och serien Nourishing Coconut Milk innehåller en blandning av näringsrik kokosmjölk, stärkande äggproteiner (produkterna är alltså ej veganska) och återfuktande kokosolja, vilket gör håret mjukt och glänsande samt lämnar en härlig doft av kokos.

*SLS = Sodium Lauryl Sulfat, vilket är det som får schampon att löddra och kan även vara irriterande och uttorkande.

ogx nourishing coconut milk shampoo conditioner review recension

Jag tycker

Först måste jag slå ett stort slag för doften, alltså… för dig (och mig) som älskar kokos så är detta en dröm! Det bästa är att håret luktar kokos i flera dagar efteråt. Formulan är härlig, krämig och det känns som ett vanligt schampo och balsam.

Det som skiljer sig från vanliga schampon är att detta inte löddrar speciellt mycket då det inte innehåller SLS, men för mig är det inga konstigheter. Och efteråt känns håret både rent och återfuktat och mitt hår brukar normalt sätt vara ganska frissigt, men jag upplever det inte lika frissigt efter att ha använt denna kombo.

Det som kanske kan ses som negativt hos en del är priset, men och andra sidan är det stora flaskor som håller länge. Jag lägger faktiskt hellre några kronor extra på hårvård om jag vet att mitt hår (och miljön!) gillar produkterna.

Har du testat någon av OXG’s hårvårdsserier? Eller har du spanat in någon/några av produkterna?

OGX Nourishing Coconut Milk Shampoo & Conditioner
  • Doft
  • Applicering
  • Känsla efteråt
  • Pris
4.4

Beskrivning

Nourishing Coconut Milk är en hårvårdsserie nerikad med härlig kokosolja och härliga dofter för att ge ditt hår vård och återfuktning. Du finner även kokosmjölk som med sina egenskaper ger styrka och elasticitet till svagt, sprött och skadat hår. Schampo och balsam för välmående och friskt hår!

OGX Nourishing Coconut milk Shampoo & Conditioner finns att köpa på bl a. lyko.se för 125 SEK /st.

0 kommentar

Recension: Ogx Beauty Pure And Simple Hydrate + Defrizz kukuí Oil Schampo & Conditioner » Sofies Skönhetsblogg 19 april, 2015 - 16:01

[…] Om ni är nyfikna på Coconut Milk-serien så har Malin aka Molkan recenserat den här. […]

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer