#Söndagsmasken: Dermalogica Hydro Masque Exfoliant

av Malin
406 visningar 4 Minuter läsning

Efter många svordommar över mitt webbhotell som legat nere till och från i över en veckas tid, så hoppas jag att jag får upp det här inlägget snart.

Dermalogicas senaste ansiktsmask Hydro Masque Exfoliant är både återfuktande och exfolierande, en riktig lyxmask för den som vill unna sig själv eller någon annan.

dermalogica hydro masque exfoliant

Hydro Masque Exfoliant innehåller bland annat bambu som frisätts när kapslarna i masken löses upp och skonsamt exfolierar. Tremellasvamp (snow mushroom) är en riktig återfuktande ingrediens som kan binda upp till 450 gånger sin vikt i vatten, dessutom bidrar den även med antioxidanter och vitamin D. Phytolipider från Jojobafrö, solros och färgtistel stärker hudens egna barriär tillsammans med sockerbeta. Sist men inte minst innehåller masken också gurkextrakt som svalkar och lugnar.

Låt masken sitta kvar i 3-5 minuter och skölj sedan av. Resultatet ska bli ett exfolierat och återfuktat ansikte. Den rekommenderas att använda 1-2 gånger i veckan. 685 SEK.

dermalogica hydro masque exfoliant

Det jag gillar med den Hydro Masque Exfoliant är att den känns snäll mot huden trots att den är exfolierande, men också att den bidrar med så mycket fukt. Den är också ett praktexempel på att man kan använda doft i hudvård, men det blir inte för mycket. Gurkdoften är väldigt sofistikerad och känns under applicering, men ingenting jag tänker på sen. Den känns som en vanlig återfuktande krämmask till en början, men medan man masserar in den så känner man att kapslarna smälter och den blir lite ruffare i texturen.

Förpackningen är ju lite annorlunda, jag tror inte jag har sett någon produkt med en sån här förpackning innan. Det är en hård air-tight flaska med snäpplock, men det som gör den lite speciell är gummipumpen längst upp. Man får liksom ut produkten via trycket i flaskan med en “botten” som också följer med – vilket gör att man får ut väldigt mycket av produkten. Det fastnar liksom inte på insidan, utan får med sig allt ut.

Det enda negativa är att det går åt mycket produkt varje gång. Den känns väldigt odryg och för den pengen kanske man får ut 8-ish användningar (Dermalogica hävdar att den räcker till 12 användningar). Oavsett känns det faktiskt lite snålt.

Men annars är det verkligen en bra mask, både för nybörjaren och den erfarne. Min hud blir både mjuk och len samt återfuktad. Nu följer jag alltid upp med återfuktande serum, gel och/eller kräm efteråt. Men jag känner mig inte stram eller någonting innan jag gjort de stegen heller, så det är ju bra!

Läs fler Söndagsmasken-inlägg!

2 kommentarer

Emilie 15 oktober, 2020 - 22:08

Uhuhuh vad jag ogillar när produkter inte är tillräckligt dryga, särskilt när de är i prisklassen Dermalogica Är lite skeptisk till gurkdoften men förpackningen i sig gör mig lite småintresserad ändå.

Malin 20 november, 2020 - 19:34

Ja men eller hur. Men man får väl liksom vara lite sparsam med den och bara använda den vid speciella tillfällen. Men jag gillar den!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer