Solvecka: Nivea Sun Sensitive

av Malin
156 visningar 6 Minuter läsning

Nivea Sun är väl kanske ett av märkena man tänker på när det kommer till solkrämer och SPF. Nya produkter kommer hela tiden, men effekten är ju densamma. Har du känslig hud kanske dessa är intressanta för dig?

Nivea har flera olika serier när det kommer till solskydd, men lanserade förra året skolskydd för känslig hud, inte bara i ansiktet, utan också till kroppen. Alla NIVEA SUN-produkter följer Hawaii Reef Bill, alltså produkter som är mindre skadliga för våra korallrev och liv i haven.

nivea sun

NIVEA SUN UV Face Soothing Sensitive SPF 50 är ett kemiskt solskyddskräm för ansiktet som har en ganska tjock formula, men är lätt att applicera och lämnar ingen vit hinna eller kladdig känsla på huden. Skyddar både mot UVA- & UVB-strålar. Dermatologiskt och oftalmologiskt testad och förpackningen är återvinningsbar. 125 SEK.

Produkten är oparfymerad, men innehåller en del alkohol. Jag som har känslig hy har dock inte haft några problem med alkoholen, vilket jag kan ha ibland, utan jag är bara extra noga med att tvätta bort solskyddet på kvällen och applicerar en återfuktande rutin. Produkten innehåller även silikon, vilket kan göra att den känns lite på huden, men inget obehagligt för min del. Jag har dock inte testat att sminka mig över den ännu – med silikon i finns risk att den kan “korva sig” på huden beroende på vad man använder för produkter ovanpå.

nivea sun

NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Spray SPF 30 & SPF 50+ är vattenresistenta solskyddssprayer med lugnande ingredienser som jojobaolja och aloe vera. Tillsammans med panthenol (Vitamin B5) har solskyddet fuktbevarande egenskaper. Oparfymerad och fri från färgämnen passar den känslig hud. Dermatologiskt testad. Skyddar både mot UVA- & UVB-strålar. 149-169 SEK.

Sprayen är rätt lös i konsistensen, lite lätt “mjölkig” och sjunker in snabbt. Kan lämna en ytterst lite kladdig hinna, men det är ingenting som stör mig. Det som kan vara lite knepigt är att få bra grepp runt flaskan, trots sin form, när man är kladdig. Men jag gillar sprayfunktionen – det blir enklare att distribuera solskyddet jämnt.

NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Sun Lotion SPF 30 är precis som ovanstående vattenresistent med lugnande ingredienser som jojobaolja och aloe vera. Tillsammans med panthenol (Vitamin B5) har solskyddet fuktbevarande egenskaper. Oparfymerad och fri från färgämnen passar den känslig hud. Dermatologiskt testad. Skyddar både mot UVA- & UVB-strålar. 145 SEK.

Skillnaden är ju att detta är en lotion som kommer i vanlig tryckflaska. Krämen är ytterst lite tjockare i konsistensen, men också väldigt lätt att applicera. Jag känner ingen skillnad i effekt, det känns som att båda skyddar lika mycket som sprayen med SPF 30. Det kanske är enklare för vissa, men jag föredrar nog spray.

nivea sun

NIVEA After Sun Moisture Lotion är precis vad det låter som, en “efter-sol” produkt som ska återfukta och lugna huden med aloe vera, glycerin, panthenol, e-vitamin och hyaluronsyra. Den ger en kylande effekt som Dermatologiskt testad. 79 SEK.

Produkten har en jättehärlig gelig konsistens och är väldigt lätt att applicera. Min hud gillar verkligen den här produkten oavsett om jag varit i solen eller inte, det säger *slörp* och huden känns mjuk och go utan kladdig hinna. Enda nackdelen är att jag verkligen inte gillar doften, för det här är den enda produkten som är parfymerad. Jag hade velat ha en lätt och fräsch doft av typ gurka eller liknande. Men den luktar tyvärr väldigt starkt av rakvatten. Väldigt synd.

Har du testat någon av produkterna? Vad tycker du?

Vill du veta mer om solen och SPF? Läs mer här!

2 kommentarer

Sara 12 juni, 2020 - 14:20

Jag har också reagerat på rakvatten-lukten på after sun, känns som en jättekonstig doftsättning!

Malin 15 juni, 2020 - 10:24

Ja, men eller hur. Det kändes väldigt konstigt.. Min sambo gillade den (han som aldrig smörjer in sig med något), så han luktar ju gott i alla fall 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer