Läppoljor- Vad är grejen?

av Malin
438 visningar 4 Minuter läsning

Det känns som att vårdande produkter för läpparna har funnits sedan tidernas begynnelse, men på senaste tiden har det inte varit läppbalsam som bombarderat marknaden – utan läppoljor. Speciellt av den sorten som ger en hint av färg.

Men vad är grejen? Innovativt, snabbt & smidigt eller bara trendigt? Oljors mjukgörande egenskaper har uppmärksammats väldigt mycket de senaste åren och läppoljor har smugit sig in i många skönhetsmärkens sortiment. Både budget som lyx.

Den första läppoljan jag hörde talas om var Clarins Instant Light Comfort Oil som kom förra året, men vad jag har förstått var YSL “först” [med färg] med sin Volupté Tint-In-Oil. Jag har testat några produkter med och utan färg i lite olika prisklasser.

läppoljor lip oils isadora nourishing lip oil

IsaDora Nourishing Lip Oil, 109 SEK

En djupvårdande läppolja i gelform. Innehåller solrosfrö-, kokos- & avokadoolja. Är doftsatt med de naturliga aromerna lime, vanilj och salvia. Själv tycker jag att den doftar typ kryddig vanilj. Känns otroligt härlig på läpparna och stannar kvar på läpparna så länge man inte äter eller dricker. Oljan lanserades tidigare i år då mina läppar var som torrast p g a. kylan – och den har räddat mig flera gånger i vinter!

läppoljor lip oils lancôme juicy shaker

Lancôme Juicy Shaker, 225 SEK

En nyfunnen kärlek och en ny produkt på marknaden! En vårdande läppolja som innehåller mandel- & tranbärsolja med färgpigment där varje nyans har sin egen doft. Applikatorn är så mjuk och härlig och formulan känns varken tung eller klistrig på. Jag gillar att man kan bygga på färgen genom att dutta flera omgångar – eller om man bara vill använda den som en mjukgörande produkt.

läppoljor lip oils bareminerals pop of passion

bareMinerals Pop of Passion Lip Oil-Balm, från 225 SEK

Ett oljerikt läppbalsam som ger fin färg, helt utan doft. Innehåller jojoba-, solros- & passionsfruktolja. Det jag gillar med dessa är att de kommer i stickform då det är väldigt smidigt att ha med sig i fickan. Känns jättehärliga på läpparna. De ger också en subtil färg och det går att dra på sig utan att behöva en spegel.

läppoljor lip oils dior lip glow pomade

Dior Lip Glow Pomade, 360 SEK

Diors tappning av en vårdande läppolja kommer i geléig formula i en rosa klämtub. Av de flytande varianterna jag har testat har denna den trögaste konsistensen av alla. Den ger ett fint glow på läpparna utan glitter eller skimmer. Tyvärr doftar den mint.. eller någon typ av mintchokladglass? Kan inte riktigt definiera doften. Synd att de måste pracka på en sån specifik doft på en sån fin produkt.

Spend or Save?

spend or save läppoljor lip oils

Milani 108 SEK / IsaDora 109 SEK / Lumene 119 SEK

spend or save läppoljor lip oils

 Clarins 195 SEK / bareMinerals fr. 225 SEK / Lancôme 225 SEK / YSL 295 SEK

Jag har inte riktigt kommit på vad jag tycker om trenden, även om jag gillar konceptet. Jag har väldigt torra och nariga läppar större delen av året och är allt för att kombinera nytta med nöje – alltså återfuktning och näring samtidigt som jag vill ha lite färg.

Vad tycker du om läppoljor och vårdande produkter med oljor?

2 kommentarer

Tezzilicious.blogg.se - A Nail & Beauty Blog 14 april, 2016 - 17:30

Hej vilken läpp olja tycker du bäst om? 🙂

Molkan 14 april, 2016 - 22:20

Åh vad svårt! Jag gillar typ alla lika mycket av olika anledningar.

IsaDoras luktar så sjukt gott och den har jag gillat nu i vinter. Lancômes är ju bara för söt, samt att alla doftar olika och blir fin färg på. bareMinerals är sjukt smidig pga. stiftformen. Så oj, jag kan inte välja..

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer