IsaDora Camouflage Concealer

av Malin
974 visningar 4 Minuter läsning

IsaDora Camouflage Concealer är en concealer med stora skor att fylla. Den påstår sig vara högpresterande, heltäckande concealer med 33% pigment i formulan.

isadora camouflage concealer

IsaDora Camouflage Concealer, 179 SEK

Camouflage Concealer ska täcka mörka ringar, rodnad, missfärgningar, sitta extra länge, ha en elastisk textur, vara “crease proof” och inte lägga sig i fina linjer eller rynkor, vara svett- & fuktsäker. Camouflage Concealer är dessutom oljefri och ska ge en matt finish.

isadora camouflage concealer
Applikatorn är en sk. stor “doe foot”-applikator för enkel applicering. Både förpackningen och applikatorn är snarlik den på Tarte’s Shape Tape.

Jag tycker

Jag vet egentligen inte vad jag tycker om den här concealern, för den är så oförutsägbar. I alla fall på mig. Eftersom den har en så hög täckningsgrad är det viktigt att återfukta huden och gärna exfoliera ordentligt eftersom den gärna klänger sig fast i torra partier. Vid min första användning blev jag väldigt imponerad av den då den täckte mina mörka ringar och la sig jättefint på ansiktet, medan de två andra gångerna efter det la den sig ojämnt och jag fick sminka om både näsan och hakan för att det såg rentav förjävligt ut trots att jag använde exakt samma hudvård.

Jag har kombinerad hud och på mina lite mer oljiga partier glider den ibland bara runt även att jag inte drar runt den, bara duttar. I mina torra partier vid näsvingarna och hakvecket lägger den sig direkt i flagor eller framhäver det torra. Jag har testat med både borste, makeupsvamp och fingarna. Ibland kan jag rädda upp det, ibland inte. Hållbarheten må vara bra och sitter där den sitter när den väl är på, men ser väldigt torr och kakig ut efter bara några timmar. Mina skrattrynkor vid ögonen, som aldrig brukar synas så mycket annars, framhävs väldigt mycket efter ett par timmar trots att jag är helt avslappnad. Not cute.

Concealern lanseras i 6 beiga (!) färger. Jag förstår inte varför IsaDora inte tar till sig av kritiken av att deras smink inte är inkluderande. Nyansutbudet är på riktigt ett skämt. Och precis som i mitt inlägg om nya mascaran tycker jag att IsaDora blivit dyrt för att vara ett budgetmärke och jag ser ingen dramatisk förbättring för att deras priser ska ha gått upp. Hjälp mig att förstå! Det finns faktiskt så många märken som både är inkluderande och billigare som jag skulle välja före IsaDora idag.

Den här concealern är kanske för dig med yngre och mer plumpad hud än vad jag har.

Men jag skulle rekommendera Maybellines Age Rewind, Urban Decay Naked Skin eller NYX Professional Makeup Can’t Stop Won’t Stop istället!

I mitt oerhört vetenskapliga “täckningstest” målade jag med en eyeliner på armen, applicerade ett lager och blandade ut den som man skulle göra med en concealer på ansiktet. Första lagret täckte eyelinern ungefär till 50%, applicerade ett lager till som täckte ganska mycket, men inte helt. Allt som allt i mitt högst vetenskapliga test tycker jag att den täcker till 95%.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer