Best in Beauty 2021

Skönhetsfavoriter under en pandemi

av Malin
211 visningar 10 min läsning

Inlägget innehåller annonslänkar*

Jag har redan samlat ihop 2021 års bästa skönhetsprodukter på mitt instagramkonto, men jag vill så klart skriva om dem här med. Man är ju så limiterad i hur mycket man kan skriva där, samt att om man har många favoriter (skyldig) så får det inte att skriva så mycket alls om varför jag gillar dem, vilket då kanske förlorar syftet med att lägga upp något alls. Så här får ni lite mer kött på benen om mina skönhetsfavoriter med motivation.

Best in beauty 2021 är här! BiB är ett återkommande segment här på bloggen och jag ville så klart dela med mig av mina skönhetsfavoriter från ett pandemiår. Under 2021 (räknar bort 2020 då många av er vet att jag inte mådde så bra pga min mammas bortgång) har jag spenderat mycket tid på att fundera på vad jag använt för produkter och varför jag sträcker mig efter dem. Även om jag tyckt att jag varit duktig på det innan så var förra året ett sånt där år där jag lät skönheten ta mycket plats i mitt liv. Så förbered dig för ett megainlägg!

Kroppsvård

best in beauty 2021 kroppsvård
Kroppsvård

🥭 The Body Shop relanserade sina Body Butters med bättre förpackning och uppdaterade dofter och den jag gillat mest av de tre jag testat är Mango. Så härlig och fuktig doft utan att vara slibbig. Sjunker in i huden snabbt och lämnar ingen kladdig hinna.

🍊 Ni som känner mig vet att jag älskar citusdoft och LUSH apelsinprodukter har blivit en favorit här! Senaste förälskelsen har blivit Sweet Wild Orange, en riktigt härlig handkräm som är najs för både händer och nagelband. Doftar otroligt, mycket viktigt!

🍋 Det är kanske heller ingen överraskning att The Body Shop’s citronserie och egentligen har jag gillat alla produkter, handspriten som alltid är med i handväskan. Kroppskrämen är lätt och doftar så fräscht och hår/rumsmisten älskar jag att spraya om jag vill ha en pick-me-up. Har redan köpt påfyllning av de som tagit slut. Älskar!

🥥 Sommaren bestod av fjärilar i magen, träning, bad och den otroliga Lime Bounty-kroppskrämen från LUSH. Älskar hur lätt den är att applicera, hur den får min hud och mitt sinne att kännas när jag känner doften av lime och kokos. Svårt att inte drömma sig bort till paradiset..

🩸 Sist men inte minst, kanske lösningen på mitt livs största struggle, är SYD. Period. En prenumerationstjänst på ekologiska, allergivänliga, parfymfria och veganska mensskydd utan plast. Hur genialiskt? Man anpassar tjänsten efter sig själv, vill du bara ha tamponger, go for it, eller behöver du också bindor, välj antal och få hem påfyllning var 5:e månad. Billigare än många mensskydd i butik också. Jag är såld! Tror också att du får 10% rabatt på din första beställning om du signar upp dig till deras nyhetsbrev.

Hudvård

🍊 Sunday Riley C.E.O Vitamin C Rapid Flash Serum* samt C.E.O Glow Vitamin C Cream* är ett härligt lystergivande och återfuktande par. Detta är min hemliga duo för att ge sminket en fantastisk bas att jobba på. Dessutom doftar de så gott, perfekt för mig som är en riktig citrusälskare!

🌜 Eucerin Hyaluron-Filler Night Cream är en superhärlig och grym nattkräm att avsluta kvällsrutinen med. Den är både återfuktande och återfettande så den låser in hudvården du haft på innan och låter allting gosa in sig. En riktig klassiker!

👸🏻 Från BeautyAct har jag testat mycket nytt och gillat väldigt många produkter. Deras 5% AHA + 5% PHA Glow Toner är en bra dupe för Pixis Glow Tonic som hjälper till att få bort gamla hudceller. RetinolRenew Eye Cream är blivit prisad av många och jag som varit riktigt dålig på att användas ögonkräm förr vill nu inte sluta, så härlig och jag ser absolut skillnad under dessa månader jag använt den.

Hela nya Glow-serien fick mig på fall i höstas och jag tror den kommer att vara perfekt när det börjar bli lite varmare ute igen. Alla produkter (förutom misten) innehåller lysterpigment som ger huden ”glöd” inifrån. En produkt som jag använt mycket på Kicks när jag sminkat kunder är HydraRepair Melting Cream. Gillar den som bas under sminket men också som nattkräm då den är så pass rik.

💦 ACASIA Skincare Hyaluronic Super Serum är fortfarande oslagbar när det kommer till återfuktande serum! Ger så mycket fukt med hyaluronsyra i tre olika format – mikro, makro och tvärbunden som ger en fuktmättad hud på både djupet och ytan.

🧖🏻‍♀️ Eucerin lanserade tidigare sitt Skin Refining Serum som också är djupt återfuktande, men jobbar också på förstorade porer och fina linjer med hjälp av glykolsyra samt mjölksyra. Min hud blir både återfuktad och slät.

🌿 Sist men inte minst har vi CBD-produkterna alla pratar om. Från MANTLE* har jag verkligen älskat alla produkter, som är återfuktande och lugnande. Ett måste i allas hudvårdsgarderob 2022! Jag kommer även att uppdatera er om deras nyheter som jag inte redan skrivit om här på bloggen.

Doft

best in beauty 2021 doft
Doft

🍊 Plum Rain Body Spray har jag skrivit om tidigare och till skillnad från namnet så är det här en både frisk och söt doft av pomerans med osmanthus och siciliansk röd mandarin.

🌺 Lust är en otroligt sexig och blommig doft som jag använde hela sommaren. Med doft av mjuk jasmin, vanilj, ros, ylang-ylang och sandelträ ger den en otrolig blommig doft som får mig att tänka tillbaka på ljumma sommarvindar, vattenskvalp och blommande knoppar.

BONUS! De två maskulina parfymerna från LUSH ’Rentless’ och ’Guardians of the Forest’ har min pojkvän använt och jag gillar de också så mycket.

🖤 Rentless är den manliga motsvarigheten till Lust och är också otroligt sexig och söt med noter av patchouli, grapefrukt och tonka. Men har också en kryddig ton och nästan en hint av lakrits.

🌲 Guardian of the Forest är precis som namnet avslöjar en härlig grön doft med noter av slånlav och cypressolja. Det är som att kliva in i en barrskog, väldigt lugnande.

Hår

best in beauty 2021 hår
Hår

🐣 BUDGIE The Texturizing Hairspray har varit min räddare i nöden andra halvan utav 2021. Jag har tappat så mycket volym och mitt hår gillar att ligga slickat mot skalpen, men den här hårsprayen ger både textur, stadga och volym – perfekt för oss med tunt typiskt skandinaviskt hår.

🌬️ OWOW Flyaway Control fungerar både för envisa flygiga hårstrån som står rakt upp och får dig att se ut som Alfalfa i Busungarna samt att den också fungerar i brynen. En genomskinlig gel i en mascaratub som på nolltid fixar mina flygiga hårstrån. Har alltid med den i väskan!

🍋 The Body Shop Lemon Caring & Purifying Hair Mist är en sån där “onödig” produkt egentligen, men ni som känner mig vet att jag älskar citronserien så mycket och de dagar när mitt hår känns ofräscht och tråkigt har jag sprayat denna som en avslutande spray. Piffar till vardagen och humöret.

🦘 När jag var i Piteå med Daisy Beauty i höstas blev jag introducerad för Eleven Australia som är ett hårvårdsmärke jag inte hört talas om förut, men har testat någraav produkterna och den som har stuckit ut för mig är Miracle Spray Hair Treatment som är en multiprodukt att ha i håret efter tvätt. Den återfuktar, ger värmeskydd, ger glans, släthet och mjukhet, kontrollerar frizz och flygighet. Plus att den doftar så gott.

🦁 Ida Warg Dry Volume Spray är ett torrschampo som också ger volym. Behöver mycket volymprodukter nu för tiden och blev så glad när jag hittade torrschampo med den effekten också. Det enda jag kanske inte totalgillar är doften, men den försvinner efter ett tag.

👩🏻 Denman Bush D81M The Style & Shine Hair Brush är en väldigt trevlig hårborste med både naturliga borst och nylonpiggar för att reda ut håret och ge lyster. Brukar inte bli imponerad av hårborstar, men denna har verkligen gjort mitt hår glansigt och reder ut på nolltid. Gillar den också för föning av håret.

Smink

👩🏻‍🚀 GlossGods* har levererat smink i toppklass de senaste åren (de har ju t ex lanserat 3 stycken ögonskuggspaletter tillsammans med mina vänner, hur coolt?), men 2021 var nog deras bästa år hittills! I somras lanserades Making it Flawless-paletten* och i höstas kom både paletten Gal on the Moon* samt deras multikroma pigment* och flakes*. Alla produkter levererar så hög kvalitet i både hållbarhet och pigment och jag har använt en eller flera produkter i princip varje gång jag har sminkat mig. Älskar!

💄 IsaDora är, som många av er vet, ett av mina favoritbudgetmärken. De lanserade sina fina Nature Enhanced Cream Blush som jag använt så mycket. Enkla att blanda ut och blir så fint och naturligt resultat. Deras Contour Stick’n Brush och Highlighter Stick’n Brush blev också snabbt favoriter. Också väldigt enkla att applicera och blanda ut. Jag som avskyr näscontour för att det ofta kan se “smutsigt” ut kan t o m. klara av det med dessa. Bra färger och bra priser!

IsaDora har också gjort mina absoluta favoritmascaror och deras två senaste är riktigt bra! Ingen har någonsin sålt så många Nature Enhanced Mascaror på en Kicks-butik som jag gjorde när jag jobbade. Den var alltid slut i stället. Ger ett så naturligt resultat, inga klumpar, bara längd och färg. Vill man där emot ha lite mer wawawoom och volym på sina fransar så är High-Impact Volume Mascara något för dig. Jag har verkligen uppskattat färgen Mauve Brown som ger ett lite mjukare resultat.

Sist men inte minst, ACTIVE All Day Wear Lipstick är en serie läppstift som verkligen håller. Hela ACTIVE-serien är ju skapad för människor med aktiv livsstil, kanske om man tränar mycket eller är på språng. Och dessa läppstift släpper inte i första taget. Jag har ätit flottig mat, druckit och pussats en del och det har inte rört sig ur fläcken! Finns i 8 fina färger.

🥔 Mina favoritbasprodukter har varit desamma under större delen av 2020 och 2021 med något undantag. NYX Professional Makeup Born to Glow Concealer (ska tyvärr utgå) är en superfin produkt som jag använder både för att ge lyster till ansiktet, men den täcker också otroligt bra utan att kännas tung eller lägger sig i fina linjer. Face Prime Moisurizing från MakeupMekka är ett riktig budgetkap. Återfuktar och får mitt smink att se så fint ut och hålla bra under dagen!

Erborian CC Red Correct* är den perfekta vardagsbasen, tar bort rödhet och ger en så fin finish. The Ordinarys Serum Foundation är den nyaste favoriten. En väldigt tunn och lätt foundation som kostar mindre än 100 kr (!) och ger ett så fint mediumtäckande resultat. Kommer i så många färger.

👌🏻 Anastasia Brow Freeze* hördes på allas läppar och jag kanske var en av de sista som hakade på, men jag ångrar inte en sekund. Ett brynvax som används likt en bryntvål, som ger en brynlaminerad look. Det krävs lite träning innan man hittar rätt teknik och rätt mängd produkt, men när man väl lärt sig det så går det så snabbt och smidigt att fixa brynen på morgnen, även om man är trött. Det är bara att borsta i produkten i brynen och sedan trycka till med en platt yta så sitter brynen på plats hela dagen.

En produkt som får representera hela grejen är DUFF Beautys Master Stamp & Stroke Liner*, men det är inte egentligen själva produkten jag haft som favorit, utan grejen med brun eyeliner. Gärna tillsammans med brun mascara. Alltså det blir så fint och mjukt resultat. Själva produkten är helt okej, inte mer än så.

💋 Maybellines Lifter Gloss är en klass för sig när det kommer till läppglans. Totalt okladdiga, ger fukt och gör läpparna mjuka och goa samtidigt som de doftar gott. 08 Stone är nog min absoluta favoritnyans. Har du inte testat, så gör det nu!

Verktyg

⚒️ Mina absoluta favoritverktyg kommer från FLAER. De har så många bra borstar och penslar och jag har tillsammans med några favoriter från NABLA nästan exklusivt använt Flaers borstar. Fick testa dem ganska mycket under mina månader på KICKS när jag gjorde sminkningar och det var så klart en del borstar som jag fastnade lite extra mycket för.

😊 Till Rouge har både Limited Edition Artist Collection Large Angled Contour Brush och 204 Flared Blush Brush varit favoriter. 204 har jag främst använt till puderprodukter och Large Angled har jag använt till krämprodukter. Den passar både rouge och kräm contour/bronzing. De är mjuka och lättjobbade!

✨ Till highlighter har jag använt både 208 Highlighter Fan Brush och 206 Highlighter Precision Brush och har gillat båda för ändamålet. 208 ger ett väldigt lätt resultat medan 206 ger ett mer intensivt resultat.

🤨 Till brynen har 405 Duo Brow Brush och Limited Edition Artist Collection Detailed Duo Brow Brush varit riktiga hjältar till brynen. 405 är lite bredare och längre och ger ett lite mer ifyllt men diffust resultat medan Detailed Duo Brush ger ett mer precist resultat. Båda borstar funkar också utmärkt till eyeliner.

🧴 Limited Edition Artist Collection Domed Multi Brush har varit en favorit för att applicera, tro det eller ej, hudvård. Så skönt och funkar både till serum, kräm och ansiktsmask. Har du inte testat, så gör det. Fantastiskt skönt!

💎 Sist men inte minst har jag upptäckt skönheten av en gua sha-sten. Jag använder den främst för att massera mina spända ansiktsmuskler och få igång blodcirkulationen, men många använder den också för t ex. lymfdränage. Det är i alla fall väldigt skönt och jag känner mig alltid så avslappnad efteråt.

Vad har du haft för skönhetsfavoriter under 2021?

5 kommentarer

Cecilia 20 februari, 2022 - 19:51

Alltså jag är så nyfiken på Erborian CC Red Correct sedan Linda har pratat om den mycket. Jag kanske ska se till att testa den snart….har ju bara funderat på det väldigt länge 🙂

Malin 20 februari, 2022 - 20:14

Ja, gör! Den är ju lite åt det dyrare hållet, men så värd 🙂

Nina 26 februari, 2022 - 19:37

Tack så jättemycket för ett välskrivet och fullspäckat inlägg, så roligt att läsa om dina favoriter! Fick massa bra produkttips. (Kommer dock dröja innan jag kan testa, för vill använda upp sånt jag har först. Och just nu behöver jag -tyvärr haha- inget nytt…)

Tre av mina favoriter förra året var:
*padsen Skinrise Morning Glow från Exuvianve är en stående favorit, som jag tycker ger ett härligt glow utan att irritera huden. Brukar passa på att dra en pad över mina överarmar med keratosis pilaris också.
*Primerizer från Smashbox som återfuktar fint under foundation.
* Mascaran Vertige longeur från Yves Rocher, ger verkligen långa vackra ögonfransar (minus för att den smular dock).
Men den verkar ha utgått nu.

Malin 1 mars, 2022 - 19:48

Tack snälla Nina, vad kul att du gillar ❤️ Nej, jag brukar köra “en in, en ut”. Man kan ju passa på att testa nytt när man ändå tänkt köpa något nytt.

Padsen har jag nog testat, men de andra två har jag nog inte testat. De får jag spana in! Tack för tipsen ☺️

Nina 26 februari, 2022 - 19:39

*longueur

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer