Min första Colourpop-beställning

av Malin
247 visningar 10 Minuter läsning

Jag är nog den sista sminkintresserade människan som aldrig testat något från märket Colourpop. De är belägna i USA och ett märke som pumpar ut otroligt mycket smink hela tiden. Ett riktigt sociala medier-brand som är med i alla trender och skapar kollektioner tillsammans med både influencers och andra varumärken.

Jag gjorde en liten beställning för att börja någonstans eftersom jag inte visste om jag skulle gilla produkterna. Passade såklart på medan de hade 30%, så alla produkter fick jag till ett väldigt bra pris. Tyvärr glömde jag klicka i en av paletterna jag ville ha (haha) och den andra jag verkligen ville ha finns inte att köpa separat längre (varför??).

colourpop uh-huh honey
Colourpop Uh-Huh Honey Shadow Palette
colourpop
Uh-Huh Honey Palette – Sweet Spot & Palooza / Aura & Out Palette – Fresh Cut

Uh-Huh Honey Shadow Palette, $14

Uh-Huh Honey är en 9-pan palett med övervägande gula skuggor med 5 stycken matta, 3 skimmer och ett glitter. Pigmenterade och superkrämiga ögonskuggor. Jag som älskar gult har verkligen haft så mycket användning av den här paletten sedan jag köpte den.

Hade kanske velat se lite fler nyanser av gult i den, men det kanske är svårt? Har inte använt de brunare nyanserna Queen B och Buzz Kill någonting ännu, men för att få lite mer dimension i en sminkning eller om jag bara skulle ta med mig en palett på resa så kan de ju verkligen vara användbara. Sweet Pot som är en riktig Nalle Puh-gul, Sunburst som är en skimrig duokrom gröngul och Palooza som är ett gult glitter har definitivt blivit mina favoritskuggor.

colourpop aura & out
Colourpop Aura & Out Shadow Palette

Aura & Out Shadow Palette, $14

Aura & Out är en 9-pan palett i samma anda som Uh-Huh Honey, men i Colourpops pastell-varianter av de monokroma paletter. Lite gulbeige, grönt och mint. Kändes som en härlig vårpalett. 4 matta nyanser, 1 pressat glitter och 4 skimmer.

Varför jag köpte den här var för att den paletten jag egentligen ville ha, Just my Luck, inte finns att köpa ensam längre, utan bara i en bundle av deras monokroma 9-panspaletter. Drogs självklart till det gröna och blåa. Hade kanske valt bort alla 3 nyanser till vänster i paletten, men jag har också tänkt att jag ska utmana mig själv att kombinera neutralt och färg.

Vad gäller pigment och sånt i båda paletterna så är de bra för sitt pris, men jag har liknande paletter som presterar ungefär lika bra. Vill man ha mer pigment så rekommenderar jag verkligen en bra ögonskuggsbas. Jag använder ofta inte det för de paletter jag har t e x. från NYX eller Nabla behövs inte det – men kanske speciellt svårt när det kommer till pasteller och gula pigment. Det blir lätt flammigt. Men jag har ändå lyckats att få det hyfsat jämt. Det gäller bara att vara lätt på handen och jobba i lager, precis som många andra gången.

colourpop glittery obsessed

Glitter Gel – Disco Lady, $8
Glitter Gel – Homecoming, $8

En produkt som jag var så sugen på rent allmänt var Colourpops glittergels. Kort och gott är det glitter i gel som kan användas både i ansiktet och på kroppen. Glittren kommer i en rejäl burk om 15g som kommer att räcka en halv livstid.

Disco Lady är ett holografiskt glitter med 3 olika storlekar och det ger en sån fin effekt. Gelen gör också att du inte behöver använda något glitterlim eller liknande, utan när gelen torkat så sitter glittret där det sitter tills du vill ta bort det. Just Disco Lady var en rekommendation från min vän Luvan som pratat så gott om det! Det är dock skitsvårt att fånga glitter som det är på bild, det måste nästan visas i video för att man ska se hur fint det är.

Homecoming är ett gulgrönt glitter med 2 olika storlekar, modell liten och ännu mindre. Ger nästan en wet-look effekt och det gör mig lite ledsen att det inte finns på hemsidan längre, jag antar bara att de reade ut det pga. att det ingick i en kollektion som längre inte säljs. DOCK har jag hittat ett liknande som heter Glamrock, men med lite större glitterkorn i samma anda som Disco Lady, men i samma nyans som Homecoming.

colourpop lux lip oil

Lux Lip Oil – Gen Zen, $8

Sist men inte minst ville jag köpa något för läpparna. Men jag har mer tytt mig till vårande läpprodukter och har älskat läppoljor dolda i läppglansformat. Innehåller både kamomill- & calendulaolja som vårdar. Den har väldigt lite färg, som knappt syns på, men känns väldigt härlig och oklistrig – vilket jag värdesätter mer. Hur mycket jag än älskar en snygg läpp med läppstift så kör jag ofta bekvämlighet över utseende i dessa dagar. Kan ha med mig den i fickan och dra på när jag vill utan att behöva kika mig själv i spegeln. Gillar den väldigt mycket hittills.


OBS! När man beställer från Colourpop får man betala “tull”, eller importmoms som det egentligen är. Jag beställde för strax över 400 SEK (inklusive frakt) och fick då betala 182 SEK för att vara exakt till postnords tulltjänst. Vet inte om det ligger på ungefär den kvoten i alla beställningar, men jag tyckte det var lite dyrt faktiskt med nästan hälften av produktvärdet.

Har du testat något från Colourpop? Vilken är din favoritprodukt i så fall?

1 kommentar

Sandra 13 maj, 2021 - 09:59

Som jag varit sugen på att beställa från Colorpop, men varit lite halvrädd. Du vet så där försiktig man var första gångerna man beställde från elf för 100år sedan 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer