Melle – En ny lyxig rakupplevelse

av Malin
171 visningar 4 min läsning

Vet inte om det har med åldern att göra eller att jag bara blir mer kräsen som konsument? Att jag vill ha produkter som håller och/eller är genomtänkta av varumärken som har samma värderingar som jag själv, istället för att bara köpa det första och billigaste jag hittar. Speciellt när det kommer till produkter som ska hålla ett tag, som rakhyvlar t ex. Därför blev jag extra glad när Melle rakhyvlar dök upp i flödet!

Och ja, jag är en äkta millenial som fortfarande rakar mig. Och nej, man behöver absolut inte göra det om man inte vill. Men vill man göra det så vill i alla fall jag känna att jag vill ha bra produkter. Har testat krämer, epilator, vaxning och allt sånt där, men jag är lite för smärtkänslig och let’s be honest… Det är ju enklast att raka sig när man ändå står i duschen. Men till Melle och produkten!

Melle Co. är ett nystartat företag med visionen om att “den fula rakhyvelseran borde vara över”. De har lanserat en lyxig, stilren rakhyvel av svensk design som är gjord i zink, som är ett 100% återvinningsbart material och har utbytbara blad med minimal användning av plast. Hyvlarna kommer i fyra permanenta färger (Black, Chrome, Silky och Dusty) samt en Limited Edition (Rusty) färg.

Hyvlarna är veganska och cruelty-free, vilket kan vara svårt att hitta eftersom den lilla mjukgörande remsan på bladen ofta innehåller animalier. Men eftersom Melles hyvelblad inte har något “glid” på sin lilla remsa behövs det en typ av produkt för att rakhyveln ska glida lätt över huden. Lösningen på det heter Soothing Shaving Balm, kostar 249 kr och är producerat i Sverige. Du kan givetvis använda vilken tvål eller rakprodukt du vill, men vill du få den bästa upplevelsen så rekommenderar jag rakbalsamet också! Det doftar milt av kamomill och jojoba.

Det här är helt ärligt den bästa rakupplevelsen jag haft någon gång!

Själva hyveln är rätt tung i jämförelse med andra hyvlar jag testat och ligger så bra i handen. Designen är on point, vilket är viktigt för mig då jag hatar att ha fula saker i mitt hem. Rakbladen är vassa och du behöver bara låta hyveln glida över huden. Om du trycker för hårt kommer du att skära dig, så vassa är de. Gillar att man får med en upphängningsanordning så man slipper ha hyveln liggande. Det bidrar också till att hyveln torkar och håller sig torr och det är mindre risk för att bladen rostar.

De säljs i kit där du får en hyvel, en upphängning att ha på väggen samt tre stycken blad. Du kan så klart köpa fler utbytbara blad för 149 kr, eller så kan du välja att prenumerera på tjänsten och få hem blad var 30/60/90:e dag. Du kan också lägga till deras rakbalsam till en pernumeration. Vid en prenumeration får du 10% rabatt.

Sist men inte minst så planterar Melle ett träd i Costa Rica vid varje köp på Melle.co, hur bra?

Ett startkit kostar 650 kr, vilket kanske kan tyckas dyrt. Och det hade jag kanske också tyckt för ett par år sedan, men med tanke på alla fördelar för både miljö och hållbarhet så känns det så himla värt för att få en bra upplevelse.

Jag har faktiskt fått en rabattkod (tjänar ingenting på om ni använder den) som ger er 20% på en beställning hos Melle. Ange koden malin20 i kassan ❤️

Så vill du också ha en lyxig rakupplevelse så kan jag verkligen rekommendera Melles rakhyvel. Min kommer att vara en trogen vän en lång tid framöver!

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer