Solvecka: Solskyddsfavoriter + mitt bästa solskyddstips!

av Malin
150 visningar 6 Minuter läsning

Eftersom jag hade lite teknikstrul i början av förra veckan och låg med migrän hela dagen igår så fortsätter vi solveckan några dagar in på den här veckan. Idag tänkte jag tipsa om mina solskyddsfavoriter samt mitt bästa tips för att vara solsmart.

Mina solskyddsfavoriter

solskyddsfavoriter

Shiseido WetForce Clear Stick UV Protector SPF 50+ är ett kemiskt solskyddsstick till både ansikte och kropp. Produkten är utvecklad att vara extra tålig mot vatten och svett, vilket gör den ultimat på stranden eller vid poolen. Sticket är enkelt att applicera och sitter riktigt bra! Den lämnar en liten hinna, men det är det värt eftersom den sitter där den sitter upp till 80 minuter. Jag gillar den som sagt mest vid bad då den sitter bättre än många andra solskydd till ansiktet. Har en svag doft av citrus. Kostar ca. 300 SEK (ord. pris 370) beroende på var man kikar, men NordicFeel har i skrivande stund 20% rabatt.

solskyddsfavoriter

Eucerin Oil Control Sun Gel-Cream Dry Touch SPF 50+ är ett kemiskt solskydd perfekt för oss med redan fet eller oljig hy, eftersom detta solskydd sjunker in snabbt och är nedmattande. Det lämnar alltså ingen fet eller kladdig hinna på huden, därför gillar jag att använda den under de dagar jag vill ha smink då den inte påverkar sminkets fästyta eller finish. Innehåller också Licochalcone A för att neutralisera fria radikaler. Kostar 169 SEK.

Tyvärr utgår produkten från Eucerins sortiment f r om. V.7 2020 och har ersatts med Sun Face Fluid SPF50+.

spf favoriter

Dermalogica Prisma Protect SPF 30 är ett kemiskt solskydd som skyddar både mot UVA- & UVB-strålar tillsammans med Sackaridisomerat som långvarig fukt hela dagen, Chlorella algextrakt aktiveras och ger lyster när huden exponeras för dagsljus, matcha-te är en kraftfull antioxidant som neutraliserar fria radikaler samt Salvia som verkar pigmentutjämnande, lystergivande samt skyddande mot irritativa luftföroreningar. Det är en riktig dyrgrip, men vill man ha ett bra solskydd med hudvårdande egenskaper så är det här verkligen värt sina slantar. Känns inte på huden efter applicering och lämnar ingen kladdig hinna. Kostar 749 SEK.

solskyddsfavoriter

EVY Daily UV Face Mousse SPF 30 är ett kemiskt solskydd i mousseform med hudvårdande egenskaper som skyddar mot både UVA- & UVB-strålar. Den innehåller bl a. C- och E vitamin, hyaluronsyra och kollagen. Du kan använda den som den är eller som ett sista steg i din hudvårdsrutin. Jag gillar den för att den är lätt, lämnar ingen kladdig eller vit hinna på huden och känns fräsch och återfuktande på huden. Det som är bra med denna är också att man kan använda den i hårbotten, på tunnare skägg och efter rakning. Kostar i skrivande stund 116 SEK (ord. pris 149) på apotea som har kampanj.

solskyddsfavoriter

Det enda solskyddet jag har till kroppen som varit en stående favorit, har helt enkelt gjort slut på de andra, är Hawaiian Tropic Duo Defence Sun Lotion SPF 30. Jag gillar främst Hawaiian Tropics produkter för att de är budgetvänliga, finns typ överallt och doftar päronglass. Just Duo Defence är ett kemiskt solskydd med bl a. Grönt te-extrakt som hjälper till att skydda huden från fria radikaler. Formulan är lätt och gel-aktig. Lämnar ingen kladdig hinna utan bara en återfuktad känsla. Kostar just nu 78 SEK på rea.

Andra SPF-produkter jag gillar till kroppen är Hawaiian Tropic Silk Hydration Protective SPF 30, Eucerin Sensitive Protect Sun Spray SPF50+ och Niveas klassiska Protect & Moisture Sun Lotion SPF30.

solskyddsfavoriter

☀️ Mitt absolut bästa solskyddstips!

Täckande kläder tillsammans med en snygg solhatt och SPF 30 ger dig ett bra dagligt skydd om du ska vistas ute. Men sök dig gärna till skugga mitt på dagen mellan 11-15, när solen är som starkast. Vi behöver D-vitaminet från solen, men lagom är alltid bäst!

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer