The Body Shop Lemon

av Malin
217 visningar 8 Minuter läsning

Hallå? Finns det någon kvar här? Jag ber verkligen om ursäkt för att jag inte uppdaterat på över en månad nu. Jag har verkligen tappat stinget om bloggandet. Men strunt i det, idag ska vi nämligen prata om den nya The Body Shop Lemon-serien!

Har verkligen inte haft någon motivation till att varken fota eller skriva, men idag fick jag ett infall. Har så mycket roliga produkter att skriva om. Jag är fortfarande aktiv på instagram; @molkanse där jag testar nya produkter, gör sminkningar och annat kul. Men jag ska verkligen försöka komma igång med bloggen igen!

the body shop lemon

Jag tror inte att någon blev gladare än jag när jag fick se att The Body Shop lanserat en citronserie, jag är besatt av citrus just nu, doft, smak, färger. Älskar! BTW, varför finns det inte en lime-emoji? 🍊🍋 Men ni anar inte hur länge jag har väntat på att TBS ska släppa en riktig citronserie, utan sötsliskig underton. Här har vi en doft som verkligen speglar verkligen. Alla produkter i The Body Shop Lemon-serien doftar nyskuren citron.

Just nu finns det 6 stycken produkter i serien, jag köpte 5 stycken av dem, och jag hoppas för allt i världen att det kommer att vara en permanent serie och att de kommer att komplettera med andra produkter.

the body shop lemon

Den produkt jag kanske var mest pepp på är Purifying Hair & Body Wash, 135 SEK. En kropps- och hårrengöring i ett berikad med eterisk citronolja. Kanske inte kommer att använda denna i håret då det känns lite 1999 att göra en kombinerad produkt för både hår och hud. Men kommer definitivt att njuta av doften på min kropp.

the body shop lemon

Det är 2021, vi är fortfarande i en pandemi, så det är väl inte mer än rätt att fortsätta producera handhygienprodukter? Jag köpte en liten förpackning av Moisturising & Cleansing Hand Gel, 95 SEK (varför den inte heter “Hand sanitiser” i Sverige vet jag inte? Kanske att den har för lite alkohol för att få kallas det här, men den heter “Cleansing & Anti-Bacterial Hand Sanitiser” på deras .com-sida) sedan fick jag en större förpackning, 195 SEK i present. Så det var ju passande. Så den större förpackningen får stå här hemma och den andra åker med i väskan.

Det är i alla fall en riktigt härlig handgel som snabbt sjunker in i huden utan att göra den kladdig som jag kan uppleva att andra återfuktande handgeler kan vara. Doftar otroligt. Det är ju som att man vill sprita händerna!

the body shop lemon

I serien finns såklart också Purifying Hand Wash, 95 SEK – en lika väldoftande och härlig tvål som de nadra produkterna. Lite i det dyraste laget, men det är ju alla TBS tvålar. Så den här tvålen kommer jag att ta fram lite då och då, så kan vi använda de billigare Rusta-tvålarna emellan.

the body shop lemon

Den märkligaste produkten i serien, men kanske den jag använt mest hittills, är Caring & Purifying Hair Mist, 145 SEK. Det är alltså en uppfräschande hårmist som ska lämna en silkeslen, mjuk känsla i håret. Den eteriska citronoljan har också rengörande egenskaper. Kanske totalt värdelös, men jag älskar den? Doftar så gott och jag vill typ bada i den?

the body shop lemon

Sist men inte minst köpte jag Purifying Face Wash, 145 SEK som jag kanske mest köpte för marknadsföringen. Jag vet ju att citron egentligen inte är bra för ansiktshuden då det kan vara lite väl surt och för hårt för huden.. dessutom fick jag ett råd av min kära vän Margareta Grääs att inte använda denna i ansiktet, så jag kanske inte kommer att använda denna på ansiktet. Vet inte riktigt om jag vågar trots att den också innehåller Aloe Vera som ska vara snällt. Vi får se, jag får uppdatera er!

the body shop lemon

Den sista produkten som jag inte köpte men ångrar mig lite nu i efterhand är Protecting Hand & Body Lotion, 155 SEK. En återfuktande hand- & kroppslotion med den eteriska citronoljan som finns i alla produkter tillsammans med Community Fair Trade-sheasmör från Ghana. Krämen ska vara lätt och icke-kladdig. Så det blir nog ett inköp på den här också faktiskt.

Även om det kanske verkar som en drös osammanhängande produkter så älskar jag The Body Shop Lemon-serien. Hoppas att de utökar serien med schampo- & balsam, rums- eller kroppsspray, body yoghurt, hårdtvål och kanske att en kroppsskrubb hade varit härligt!

Har du testat någon av produkterna? Vad tycker du?

Vill du läsa mer om The Body Shops produkter?

5 kommentarer

Tova 1 mars, 2021 - 17:50

Klart jag tittar in här och följer dig då och då. Alltid intressant med djupgående analys av nya produkter. Så spännande med denna serie. Det kan vara svårt att få till doften citron utan att det doftar för mycket rengöringsmedel enligt min mening, men TBS brukar vara skickliga.

Malin 10 mars, 2021 - 12:02

Åh vad kul Tova, tacksam att du kikar in <3 Jo, men verkligen. Många har försökt men inte lyckats. Tycker verkligen att TBS har fått fram en riktigt bra och härlig doft på produkterna! Nyskruren citron, inget rengöringsmedel, tjoho!

Kram

Susanne 3 mars, 2021 - 16:34

Hej!
Tack för bra genomgång av Citron-serien! Är också sugen på att prova flera saker! Funderade på det du skrev om ansiktstvätten, ska man inte använda den i ansiktet alltså? Hur ska den användas i så fall?

Malin 10 mars, 2021 - 12:01

Vad kul att du gillar inlägget 🙂 Jo, just citron och dess pH-värde är för surt för den känsliga ansiktshuden och kan skada huden barriär. Därför tänker jag att jag kommer att använda den till kroppen istället.

Kram

Denise 4 juni, 2021 - 11:35

Älskar TBS och allt som har med citron att göra! Så konstigt att jag har missat nya serien och är lite sent ute. Tack vare din recension kommer jag definitivt prova några produkter <3

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer