Solvecka: Eucerin solskyddsnyheter

av Malin
159 visningar 4 Minuter läsning

Sista i lägget här på temat sol och SPF. Jag hoppas att ni tyckt att det varit kul och matnyttigt. Idag ska vi kika på lite SPF-nyheter från Eucerin.

Eucerin har länge varit ett favoritmärke hos mig, både när det kommer till ”vanlig” hudvård, men också solskydd. För att inte prata om deras CC-cream! Vill du läsa mer om Eucerins produkter här på bloggen kan du kika här! Och precis som Niveas solskydd följer Eucerin Hawaii Reef Bill, alltså produkter som är mindre skadliga för våra korallrev och liv i haven.

Eucerin Pigment-Control Sun Fluid SPF 50+ är ett kemiskt solskydd med deras patenterade innovation kallad Thiamidol, som förebygger nya och reducerar aktivt befintliga pigmentfläckar. Innehåller också även Glycyrrhetinic Acid (Glycyrrhizinsyra), som stödjer hudens eget DNA-reparationssystem. Kostar 209 SEK.

Precis som många av Eucerins andra solskyddsprodukter för ansiktet så är formulan krämig och lätt att applicera. Just den här varianten lämnar huden återfuktad och lite av en utjämnande (inte silikonig) effekt på huden.

Eucerin Sun Transparent Spray SPF 50 är ett kemiskt solskydd med transparent och snabbabsorberande formula. Detta är uppföljaren till förra årets hit med SPF 30. Skyddar både mot UVA-/UVB-strålar och även mot synligt högenergiljus (HEVIS). Produkten innehåller Licochalcone A vars anti-inflammatoriska antidoxianter lugnar huden och dämpar rodnad. Vattenresistent. Kostar 169 SEK.

Det här har snabbt blivit min favorit just för att den är mer som en torrolja i konstensen utan att kännas oljig på huden. Enkel att spraya på och smörja in.

Eucerin Sun Gel-Cream Dry Touch SPF 50+ är ett kemiskt- och kanske det mest klassiska solskyddet. En kräm med Licochalcone A och mattgörande mineraler som ska ge en kladdfri finish. Sandavvisande, vatten- och svettresistent. Kostar 199 SEK.

Ett väldigt klassiskt solskydd i krämformula som mer eller mindre känns som en vanlig body lotion. Absorberas snabbt och känns knappt alla på huden.

Just nu har Kronans Apotek 3 för 2 på utvalda solskydd fram till 30 juni där Eucerins nyheter ingår i kampanjen. Så det blir mitt supertips till er idag!

Vill du se någon annan temavecka här på bloggen?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer