Produkten som alltid får följa med på resan

av Malin
216 visningar 3 min läsning

Inlägget innehåller reklamlänkar

För ett tag sedan fick jag ett mail från Kicki Norman om en ‘Bloggstafett’, där upplägget är så att en person börjar med att skriva ett inlägg och skickar sedan vidare en ny rubrik till näste bloggare. Hur kul?! Detta hjälper ju oss som kanske har lite blockeringar och vi boostar varandra. Stafettpinnen startade hos Lina Ekh och därifrån kan ni klicka er vidare till alla inlägg som skrivits hittills.


Jag har då alltså fått rubriken “Produkten som alltid får följa med på resan” av Sofie-Charlott och jag har funderat så mycket på det här och valde mellan massor av olika produkter, men kom sedan på att det är så självklart!

Eucerin aquaphor

Vad tusan är det här tänker du? Jo, Eucerin Aquaphor* är en riktig räddare i nöden! Vad är det då? Jo, det är en vattenfri gelsalva som du kan använda till allt möjligt om du t ex. har torr och sprucken hud, tillfälliga exem, självsprickor och torra nagelband, hälsprickor och små barns känsliga hud och efter ytliga dermatologiska behandlingar och mindre brännskador.  Aquaphor är helt parfymfri för att den ska passa alla.

Till största delen innehåller produkten paraffinolja som bara hjälper till att bibehålla fukt i och skydda hudbarriären. Produkten täpper inte till huden, utan bara låter den läka då oljans molekyler är för stora för att penetrera huden. Den lägger sig liksom som ett gosigt täcke ovanpå huden. Detta är ingen produkt du ska använda dagligen, utan mer som en lokal punktbehandling när du behöver.

Det är bara att plutta på en liten ärta av salva på huden och låta verka, gärna under natten. Jag tror att jag hört någonstans någon gång att Eucerin själva nämnt produkten som “ett flytande plåster”.

Eucerin aquaphor

Beroende på hur länge jag ska vara borta så har jag små minisar (vet dock inte om eller var dessa går att köpa?) eller min stora tub. Och jag använder den också om jag t e.x när jag färgar ögonbrynen och lägger den då på huden runtom, för att slippa få färg på huden. Den är så himla multifunktionell!

Eucerin Aquaphor har räddat mina läppar och torra nagelband många gånger, men också lindrat småsår, insektsbett och en och annan fight med ugnen. Den har fått en utmanare i form av MANTLE’s The Calm Balm*, men jag tycker inte att den är riktigt lika multifunktionell – dock också en riktigt riktigt bra produkt!


Jag bollar nu över den här bloggstafettpinnen till den briljanta Jessica Blockström med rubriken: “Den här produkten borde fler ha i sin sminkväska”.

1 kommentar

Lina 1 maj, 2022 - 21:13

Woop woop. Så kul läsning, måste testa!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer