Nytt i hudvårdsrutinen: SKINRx LAB

av Malin
120 visningar 6 Minuter läsning

Inlägget innehåller annonslänkar*

Det koreanska hudvårdsmärket SKINRx LAB är något jag fick nys om i höstas och har sett några av deras produkter tokhyllas bland mina hudvårdsälskare där ute. Så nu har några produkter fått flytta in i badrumsskåpet.

SKINRx LAB grundades 2015 efter flera år av research och forskning för att hitta rätt råvaror för att dels hjälpa redan skadad hud att läka, dels stärka den för att skydda mot ytterligare påfrestningar. Något som resulterade i den unikt framtagna nyckelingrediensen MadeCera.

MadeCera är en unik ingrediens framtagen av SKINRx LAB, och är en sammansättning av Madecassoside som är en av de främsta och mest aktiva komponenterna i Centella Asiatica samt naturligt utvunnen och fermenterad Ceramide. Tillsammans verkar de anti-inflammatoriskt, läkande, lugnande och skyddande på huden samtidigt som de bygger upp det naturliga kollagenet, återfuktar, stärker hudbarriären och verkar för att fördröja hudens åldrande. Samtliga av SKINRx LAB produkter innehåller MadeCera.

SKINRx LAB fresh clearing ampoule

SKINRx LAB Fresh Clearing Ampoule* är ett behandlande serum för dig med acnebenägen eller känslig hud. Innehåller signaturingredienserna Madecassoside och Ceramider som lugnar irriterad hud och hjälper till att stärka hudbarriären. Tillsammans med Wasabirot och Tea Tree-extrakt som också jobbar på att lugna, men också på att reglera talgproduktionen som många med acne och en fetare hudtyp har lite extra av. Innehåller också andra lugnande och stärkande växtextrakt som Aloe Vera, Vogit (en gurkart), ödleblad m. fl.

Som några av er vet har till och från lite bråkig hud och en fet/kombinerad hudtyp och jag har inte hittat någon produkt som hjälpt mig med detta som inte gett mig kli eller utslag. Så jag hoppas verkligen att den här kan hjälpa mig.

SKINRx LAB double essence toner

SKINRx LAB Double Essence Toner* är en av produkterna jag hört mycket gott om. En tvådelad toner som kallas för “jordgubbsmjölken” i Korea som ska återfukta på djupet, milt exfoliera och lugna huden med hjälp av deras signaturingredienser tillsammans med Betaglukan som verkar mycket lugnade på rodnader och AHA-syra från mjölkprotein.

Den senaste tiden har jag fått lite mersmak för essence och gillar det steget i min hudvårdsrutin. Så det kändes naturligt att jag ville testa den här. Efter att jag har tvättat ansiktet klappar jag in en essence och medan den fortfarande känns och syns på huden, lägger jag sedan ett serum och dag/nattkräm för att verkligen låsa in fukten och göttigheterna. Använder man t ex. ett serum eller en kräm med ingrediensen Hyaluronsyra så ska man applicera detta på en fuktig hud, för att hyaluronsyran ska ge den effekt som den är ämnad för.

SKINRx LAB madecera real yellow mask

SKINRx LAB Real Yellow Mask* är en arkmask som ska liva upp och ge lyster till huden med hjälp av C-vitamin (Havtorn och Citron), Mango, Niacinamid.

Jag älskar arkmasker och just Niacinamid och C-vitamin är två av mina favoritingredienser, så att boosta huden med en mask då och då känns lyxigt, även om priset på den hör masken är löjligt lågt. Så om exakt 15 minuter när det här inlägget är färdigskrivet ska jag lägga på mig den här masken och njuta av söndagsförmiddagen.

SKINRx LAB madecera cream

SKINRx LAB MadeCera Cream* är en riktig räddare-i-nöden-kräm som är den produkten jag hört mest om bland mina hudvårdsälskande vänner. MadeCera Cream innehåller såklart också signaturingredienserna Madecassoside och Ceramider som ska verka inflammationsbekämpande och stärkande för hudbarriären. Niacinamid ger huden lyster och adenosin verkar mot ålderstecken och fina linjer.

Ibland behöver man bara gå back to basics och det här är en sån produkt. Förutom solskydd så är en hudbarriärsskyddande kräm exakt vad min hud behöver nu. Trots att jag har en fet/kombinerad hudtyp så kan jag bli torr så här i övergången mellan vinter.

SKINRx LAB

Två andra produkter jag också är sugen på att testa är Sherbet Meting Cleansing Balm* som ska vara en dröm att rengöra med, det går från ett balm till en olja och ska ta bort smink och smuts i ett naffs samt Waterful Sun up Plus SPF50*, för det går inte att ha nog med SPF.

Tips: Just nu har MEDS* 25% på SKINRx LAB fram till 11:e April, 2022. Så hade du tänkt att testa något från märket så passa på nu 💚

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer