SKIN TREAT Essential Liquids

av Malin
375 visningar 6 Minuter läsning

Kicks egna märke SKIN TREAT lanserade i höstas tillsammans med skönhetsprofilen Maria Ahlgren Essential Liquids. Fem produkter med inspiration av japansk beautyfood. Produkterna innehåller aktiva botaniska ingredienser med fokus på glow, barriär och fukt.

Balancing Sake Cleansing Oil är en snäll rengöringsolja som tar bort orenheter, smink och solskydd. Innehåller sake som ska verka lystergivande tillsammans med en antioxidant från wakame-alger som hjälper huden att själv kunna skydda sig mot fria radikaler. Innehåller även Fikonkaktus och Havtornsolja. En otroligt lätt och behaglig, nästan helt genomskinlig, olja som är lättjobbad och fungerar väldigt bra som en första rengöring. Tar bort smink och allt annat utan att lämna huden torr eller stram. Dock känner jag nog att förpackningen är i det minsta laget för sit pris. 199 SEK.

skin treat liquid essentials

Kombucha Liquid Glow Toner är en toner som både verkar uppstramande, lystergivande och ger en lätt exfoliering tack vare PHA-syra (den snälla syran som även kan användas av de med känslig hud), kombucha, som är fermenterat te, som nästintill kan likna ingrediensen niacinamide samt Polyglutaminsyra. Innehåller också Hästkastanj och Citronvatten. Den här tonern har snabbt blivit en favorit bland produkterna. Konsistensen är precis som vatten som jag brukar klappa in i huden och ger jättefin lyster, känns fräsch och min hud slörpar gärna i sig den både en och två omgångar! 179 SEK.

skin treat liquid essentials

Fermented Mushroom Hydrating Essence är Kombuchatonerns snälla lillasyster som fokuserar på återfuktning, plumpande och hjälper till att stärka hudbarriären med Polytglutaminsyra från japansk natto, lågmolekylär hyaluronsyra och fermenterad reishisvamp. Innehåller också Hästkastanj och Grönt te. En essence är ju lite som en hybrid mellan en toner och ett serum. Den här produkten är mjölkig i sin konsistens och känns superhärlig och återfuktande. Precis som med tonern så klappar jag in produkten i huden för att slippa slösa så mycket produkt på en rondell/pad. Min hud gillar den här produkten också. 199 SEK.

skin treat liquid essentials

PHA + Green Caviar Elixir är ett serum som har lite av alla egenskaper som tidigare nämnda produkter; lätt exfolierande och boostar cellförnyelsen med hjälp av PHA-syra tillsammans med återfuktning från en grön kaviar-alg. Innehåller även Fikonkaktus och Centella Asiatica. Kanske den produkten som jag inte trodde att jag skulle gilla då jag har haft lite problem med doftinnehållet i SKIN TREATs andra serum, men fungerar helt okej för mig om jag använder det en gång i veckan. Min hud kan bli lite röd och irriterad om jag använder den för ofta. Skulle jag valt bort någon av produkterna från linjen är det nog det här, det finns serum som jag gillar mycket bättre och som jag kan använda varje dag. 249 SEK.

skin treat liquid essentials

Prebiotic Green Tea Mist är inte helt otippat min favoritprodukt. Jag älskar mists i alla former och den här misten är både uppfriskande, lugnande och lystergivande. Innehåller Aloe Vera som är en välkänd fuktboost tillsammans med grönt te och prebiotika som hjälper till att skydda huden mot fria radikaler, men också Zink som är sebum-reglerande. Det är liksom en fin allt-i-allo mist, perfekt för mig att ha med mig i väskan. Och mistmolnet är goals, riktigt fin spray! 179 SEK.

skin treat liquid essentials

Jag har testat dem till och från sedan i höstas och gillar verkligen alla produkter på sitt eget sätt. Skulle jag nämna två favoriter är det nog Glow tonern och misten. Jag har liksom sträckt mig efter dem mest. Är man väldigt känslig så skulle jag kanske inte använda dessa då de innehåller en del doft. De har ju också väldigt högt innehåll av naturliga ingredienser, vilket ganska många faktiskt kan vara känsliga eller allergiska mot.

SKIN TREAT Essential Liquids är tillverkade i Sverige och är 100% veganska. Beroende på produkt så innehåller de 93-99% naturligt innehåll.

Har du testat någon av produkterna i Essential Liquids?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer