Dr. Ceuracle Vegan Kombucha

Mysig koreansk vegansk hudvård!

av Malin
195 visningar 7 Minuter läsning

Inlägget innehåller annonslänkar*

När GLOWiD* hade 5-årsjubileum passade jag på att shoppa lite ny hudvård som jag velat testa. Största anledningen var egentligen att man fick ett så sjukt bra och fint kit från Dr. Ceuracle på köpet, så jag kunde helt enkelt inte låta bli. Vegan Kombucha-produkterna har hyllats av så många av mina vänner så jag ville absolut testa!

Hej på er, lagomt när jag började få in det här med bloggandet igen lyckades jag att dra på mig Covid, så jag har legat här i soffan och gjort mest ingenting i över en vecka. Som tur var så har sjukdomsförloppet varit väldigt milt, men jag blev riktigt förvånad när jag tog ett snabbtest förra fredagen och det visade positivt. Men nu är det gjort också. Nog om det! Låt oss prata lite mysig koreansk vegansk hudvård.


Först och främst, vad är Kombucha och vad gör det för min hud?

Kombucha är ett fermenterat te som framställs med hjälp av ‘Kombuchasvamp’ som egentligen är en mjölksyrebakteriekultur. Kombucha har återfuktande egenskaper och förbättrar hudens elasticitet, hudton och dess struktur. Dessutom bekämpar det som en aktiv ingrediens även rynkor och fina linjer.

GLOWiD

Det har varit lite knepigt att hitta koreansk vegansk hudvård, även om det börjar lukras upp nu. Större delen av Asien ligger ju efter i en hel del när det kommer till Cruelty Free och veganskt. Sydkorea förbjöd t ex. alla djurförsök så sent som 2018. GLOWiD har ett bra utbud av veganska produkter* och jag har en hel del favoriter i sortimentet.

Vegan kombucha bb cream

Dr. Ceuracle Vegan Kombucha Tea BB (SPF30 PA++)* köpte jag främst då min vän Margareta Grääs hyllade den till skyarna. En färgad dagkräm med fysikaliskt solskydd (SPF 30) som både kan användas ensam, just som en färgad dagkräm eller som lättare bassmink. Den ger en lätt täckning och jämnar ut samtidigt som den ger bra med lyster.

Innehåller 20% Kombucha Tea-extrakt som är rik på probiotika och vitamin B. 12% bladvatten från tebuske innehåller bl a. taniner, aminosyror och proteiner. Produkten innehåller också fjärilsraksextrakt som verkar por-rengörande och är en välkänd kinesisk medicinalväxt. Vegansk Panthenol och hyaluronsyra innehåller bland annat Vitamin D och Betaglukan och återfuktar huden på djupet och stärker hudbarriären.

Den blir verkligen superfin på huden, i alla fall min bleka hud. Ger jättefin lyster och sitter på fint hela dagen. Den enda och kanske det största negativa med den här produkten är att den bara kommer i en färg. EN färg? Snälla, det är 2022. Även om det är en koreansk produkt och de fortfarande strävar efter någon slags “västerländsk ljus idealhy” så känns det rätt utdaterat med en färg.

Vegan kombucha kit

Kitet jag fick med när jag handlade (handlade två produkter till, vill ni se dem också så kan ni bara trycka på det lilla hjärtat under det här inlägget så skriver jag om dem också!) var detta där jag fick med den omtalade och superhypade Vegan Kombucha Tea Essence, Vegan Kombucha Gel Cream och Vegan Kombucha Lip Balm.

Vegan kombucha essence

Vegan Kombucha Tea Essence* har det pratats om mycket sedan den kom till Sverige, i alla fall i mina kretsar. En essence är en hybrid mellan en toner och ett serum, så genom detta steg kan man ge huden en extra boost eller så skippar du de separata stegen och effektiviserar hudvårdsrutinen. Du kan också använda den som en fuktmask tillsammans med arkmasktabs eller bomullspads.

Kombucha är rik på B-vitaminer; så som B2, B6 och B12. Så den här produkten ger dig både glow och återfuktning. Fördelaktigt är det också om man kör med den sk. “layering”-metoden som är poppis inom den koreanska hudvårdsrutinen. Jag gillar att klappa på min essence med händerna i 2-3 lager innan jag går vidare med serum, kräm och solskydd.

Vegan Kombucha Tea Gel Cream* har, precis som de andra produkterna, en mycket återfuktande och lystergivande effekt tack vare sitt Vegan Tea Complex (78%). Texturen är ju helt otrolig som jag tror kommer vara en storfavorit i sommar (om det finns något kvar i burken, annars så får jag köpa en ny). Tror t o m. jag kommer att sätta in den här i kylskåpet ganska snart.

Vegan kombucha Lip balm

Sist men inte minst har vi Vegan Kombucha Tea Lip Balm* som såklart ska återfukta och fuktbevara läpparna med hjälp av det veganska tekomplexet som finns i de andra produkterna, men innehåller också Squalane som påminner om hudens egna naturliga oljor. Sheasmör med vitamin A, E och F motverkar torrhet och bistår med intensiv näring samt Ceramider hjälper till att bibehålla fuktbalansen och stärker fuktbarriären för friska och mjuka läppar.

Tycker oftast att de veganska läppbalsamen jag testat har varit lite torra i sin formula, men inte det här. Det känns som vilket läppbalsam som helst utan att vara kladdigt eller kletigt. Superskönt på!

Har du testat någon av produkterna? Eller är du nyfiken på att testa?

4 kommentarer

Johanna 19 mars, 2022 - 12:57

Håller på att testa toners/Essence nu!! ☺️

Ingrid 19 mars, 2022 - 20:36

Har essencen. Jag jobbar inom hälso och sjukvård och har haft plitor på kinderna sedan pandemin start pga ansiktsmaskbärande hela arbetsdagen i princip. har inte kunnat bli av med dom – förrän jag köpte den här – då började plitorna läka ut! Älskar och vill aldrig sluta använda

Louise 19 mars, 2022 - 22:05

Testat alla utom krämen, håller på den till sommaren. Tror precis som du att den kommer passa perfekt tills då:)

caroline@schiebeauty.se 9 augusti, 2022 - 14:15

Älskar dessa produkter, har även de för kroppen! Men håller med om BBkrämen..

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer