Ardell Magnetic Liner & Lash

av Malin
497 visningar 4 Minuter läsning

Magnetiska fransar är hetare än någonsin! Först kom sandwich-fransar att fästa på vardera sida om sina egna fransar – jag var omåttligt taggad, men det var precis omöjligt. Lösningen? En magnetisk eyeliner att fästa fransen med istället. Kan det funka? Jag har testat Ardell Magnetic Liner & Lash Kit!

Nu har det varit väldigt inaktivt här i lite mer än en vecka, men det beror dels på att jag hoppade in och jobbade extra en dag – vilket tog lite extra på krafterna, dessutom hade mitt webbhotell driftunderhåll som inte gick så bra så bloggen låg nere mycket längre än planerat och i helgen här har sambon varit ledig så vi har passat på att umgås med familj, vänner och varandra. Ni vet livet. Men jag ville bara berätta så ni vet.

ardell magnetic liner lashes

Ardell Magnetic Liner & Lash Kit, 199 SEK

Enkel 2-stegsapplicering:

1. Måla två lager eyeliner längs din övre fransrad med den medföljande borsten
2. Applicera försiktigt lösögonfransarna längs eyelinern innan den helt hunnit torka

Tips! Om du behöver rätta till fransarna efter att eyelinern torkat, dra försiktigt av lösögonfransarna och torka bort eventuella rester efter eyelinern från dem. Måla sedan ett nytt lager eyeliner innan du applicerar lösögonfransarna igen. Eftersom eyelinern är vattenfast tvättas den lättast av med en oljebaserad makeupremover.

ardell magnetic liner lashes

Okej, jag var till en början jätteglad när jag hörde om Ardell Magnetic Liner & Lash då jag har såna problem med mina ögon som rinner och tål nästan inga franslim. Så att bara kunna applicera en eyeliner och “klicka” dit ett par fransar låter ju som en dröm!

Det första problemet jag stötte på var att eyelinern torkade väldigt fort, vilket jag var beredd på, så jag försökte verkligen att jobba snabbt. Men eftersom man ska applicera minst två lager av eyelinern upplevde jag att det blev smuligt och ojämnt. Eyelinern var dessutom ganska svår att måla med, speciellt med den tillhörande lilla penseln. Det funkade bättre med en av mina smalare och fastare snedställda penslar. Dock upplevde jag också att jag var tvungen att torka av penseln efter varje omgång jag ville återapplicera eftersom den torkade så snabbt och gjorde t o m. penseln stel.

Nästa problem jag upplevde var att det kändes som att fransarna fastnade i “kladdigheten” av linern istället för själva magneteffekten, eftersom man ska applicera fransarna när linern inte riktigt torkat. I sin tur fastnar eyelinern på magneterna och blir klumpigt. Så varje gång jag ville rätta till fransen försvann linern från ögonlocket och jag fick återapplicera. Det blev klumpigt, ojämt och smulade efter ett par timmar då eyelinern torkar och blir hård. Det är som att sätta en för hård fix mellan kakelplattorna i ett gammalt hus, underlaget är mjukt och rör sig, men inte själva fixet. Resultatet blir sprickor.

ardell magnetic liner lashes

Sen kanske det bara är en ovana att det känns som att de inte riktigt sitter fast, för det kändes som att jag ville trycka fast dem hela tiden. Jag upplever också att magneterna på själva fransarna är starka nog då de fäster väldigt bra på andra magnetiska saker, men att kanske själva eyeliner-produkten är lite för svag. Hade själva linerprodukten varit kanske lite tunnare och mjukare hade det nog funkat bättre.

De timmarna fransarna satt på var de jättefina och gav en superfin effekt. Men att påstå att den här metoden är både enklare och snabbare är verkligen sanning med modifikation. Kanske att det finns en inlärningskurva, vad vet jag?

Om det också låter att vara för bra för att vara sant så är det ju oftast så. Inget undantag här. Missförstå mig rätt; idén är verkligen innovativ, men funkar inte riktigt i praktiken. Så tråkigt!

2 kommentarer

Luvan 28 januari, 2020 - 12:16

Du: ”när en renoverar hus, du vet” (ang. för hård fix, alltså)
Jag, Göteborgare: ”öh…”

Jag har lärt mig något nytt idag!

Malin 28 januari, 2020 - 12:19

Hahhaha

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer