Best in Beauty 2019 – Smink

av Malin
645 visningar 15 Minuter läsning

Vi fortsätter Best in Beauty med smink. Jag har skrivit förvånansvärt lite om smink här på bloggen, men jag har fortsatt att använda smink like no other. Det har varit ett spännande sminkår, så här kommer mina absoluta favoriter!

Disclaimer. Jag kommer återigen att exkludera de produkter som ingår i Daisy Beauty Awards 2020 då jag sitter i juryn för ‘årets fransar & bryn’ och får inte avslöja mina betyg ännu, utan det kommer i ett senare inlägg. Så även om någon av produkterna är en favorit så väntar jag med det.

Bästa Primer

indy beauty pore me away

Indy Beauty Pore me away! Pore Minimising Primer

En grym primer som både återfuktar, mattar ned och förbereder huden för foundation. Jag har pratat om den här en del på mitt Instagramkonto och jag gillar den kanske mest för att jag känner att den är precis som mina föregående favoriter från Maybelline, återfuktande och skön på huden! Det är verkligen det viktigaste för mig.

Bästa Foundation

beautyblender Bounce Liquid Whip Long Wear Foundation

beautyblender Bounce Liquid Whip Long Wear Foundation

Jag som har kombinerad hy har svårt att hitta en heltäckande foundation utan att antingen bli kakig eller så är jag jätteglansig i slutet av dagen, men jag är så positivt överraskad av den här. Den är så fin på min hy! Täckningen är medium men går att bygga upp till full täckning, har en sammetsfinish som jämnar ut hudtonen och ger mig verkligen en blank canvas. Och trots sin täckning så känns den inte på huden alls. Bounce Foundation finns i hela 40 nyanser.

Bästa BB/CC Cream

Lumene instant glow fresh skin tint

Lumene Instant Glow Fresh Skin Tint

Alltså WOW! Är det bara en produkt du som skönhetsälskare borde ha i din rutin så är det den här. Det är ingen BB/CC-cream per se, Lumene beskriver det som en ‘foundation med hudvårdsegenskaper’. Men jag tycker inte att den beter sig som en foundation, mer som en färgad dagkräm, en otrolig sådan. Jag tycker att den ger mig tillräcklig med täckning och jämnar ut hudtonen helt otroligt. Den ger verkligen ett glow som känns som att det kommer inifrån. Får aldrig så mycket komplimanger om min bas som när jag använder IGFST (förkortning). Så om jag var tvungen att bara utse EN vinnare det här året är det verkligen den här!

Bästa Concealer

nyx professional makeup can't stop won't stop concealer

NYX Professional Makeup Can’t Stop Won’t Stop Concealer

En lätt, men heltäckande concealer som verkligen gör det den lovar! Jag använder concealer för att ljusa upp under ögonen samt att highlighta näsan, pannan och hakan och jag tycker att den gör det den ska. Den lägger sig fint på huden och inte i fina linjer eller framhäver torrhet. Sitter så bra! Jag skrapar nu ut det sista ur min och kommer definitivt att köpa en ny inom kort.

Bästa Puder

nabla close-up smoothing pressed powder

NABLA Close-up Smoothing Pressed Powder

Ett pressat puder som är lätt och ger en matt effekt. Jag har använt det här pudret så mycket att jag fått fram pannan i botten, jag minns inte ens när det hände senast? När jag var 18 och hade noll koll? Sätter sminket bra och ger nästan en “filtereffekt” på huden utan att se kakigt ut. Det ger färg, men är ändå så pass transparent att huden syns igenom. Liksom lagom på alla sätt och vis.

Bästa Rouge

isadora perfect blush spiced ginger

IsaDora Perfect Blush – 51 Spiced Ginger

IsaDoras Perfect Blush har varit mina favoritrouge i ett par år nu i olika nyanser. Jag har tidigare älskat nyansen 52 Pink Glow som är en rosrosa nyans med guldskimmer, men årets snyggaste nyans är Spiced Ginger – en roströd nyans som kompletterar min hudton så fint. Finishen är något av en sammetsfinish, inget helt matt men heller inte skimrigt. Du kan kika på de sminkningar jag använt det här!

Bästa Bronzer

indy beauty bring on the sun! bronzing powder danisa

Indy Beauty Bring on the sun! Bronzing Powder – Danisa

Ett högpigmenterat bronzingpuder som ger ett sammetslent och jämt resultat. Jag har några bronzers som är liknande, men jag har sträckt mig efter det här varje gång sedan

Bästa Highlighter

nabla skin glazing

NABLA Skin Glazing – Ozone

Det är ingen hemlighet att NABLA har kommit att bli ett av mina absoluta favoritmärken när det gäller smink. Highlighter kanske var den svåraste kategorin för mig att utse bara en vinnare. Jag har större delen av året använt NABLA Glow Trip Highlighter i nyansen Crown (som tyvärr var en Limited Edition-produkt), men också Indy Beautys Ready, Set, Glow! Highlighter i nyansen Maxinne, också så fina! Men det som gör Nablas Skin Glazing till en vinnare är just för att jag gillar den lätta formulan och allt från det fina subtila resultatet till det bländande resultat man kan bygga upp. Vi snackade ju om Instagram-makeup i mitt inlägg om “10 år av skönhet” och att vi egentligen skulle lämna det bakom oss, men vill du få den där bländande effekten så kirrar dessa highlighters detta.

Bästa Singelögonskuggor

nabla cosmetics the matte collection eyeshadows

NABLA Pressed Pigment Singles

För fjärde året i rad vinner NABLA ögonskuggsfighten! Jag har inte använt så mycket singelskuggor i år, men de jag har använt är Nablas, främst några av dem ur ‘The Matte Collection’ som lanserades förra hösten. De är pigmenterade och blandas ut jämnt.

Bästa Ögonskuggspalett

nabla cosmetics secret palette

NABLA Secret Palette

Det här har varit SÅ svårt att bara utse en produkt, men jag tycker att Nabla utan tvekan är överlägsna när det kommer till ögonskuggor, allt från finish till färger! Det stod mellan Secret Palette och Indy Beautys Eyes eyes baby! Eyeshadow Palette – Leah men dessvärre tycker jag att den är alldeles för dyr för en liten palett med 4 skuggor. I jämförelse med Indy Beautys får man här 15 nyanser för 415 kr och de 4 nyanser som ingår i den varianten finns även här. Jag gillar färgstoryn i den här paletten med både varma och kalla nyanser, matta och skimmer samt några färgglada nyanser som sticker ut. Min absoluta favoritnyans i den här paletten är Rosemary, wow!

Bästa Mascara

kicks beauty flirty extension mascara

KICKS Beauty Flirty Extension

Förutom den mascaran jag har tjatat om mest i mina sociala medier i år har jag till större delen av året bl a. använt Flirty Extension från KICKS Beauty. En mascara med en liten cylinderformad gummiborste som kommer åt alla fransar, separerar och ger längd. Jag gillar inte massor av volym, så då är den här mascaran helt perfekt till mig!

Bästa Eyeliner

nabla serial liner

NABLA Serial Liner

Vill du ha en högpigmenterad eyeliner med otrolig precision? Då är Serial Liner från Nabla för dig! Eyelinern har en följsam penseltipp, alltså en tipp som är gjord av flera små strån istället för en tipp i t ex. “filt”. Jag tycker att det ger mig maximal kontroll av eyelinern. Den är dessutom vattenfast vilket är så viktigt för mig då mina ögon tenderar att rinna. Och “pandaögon” är inte roligt.

Bästa Lösögonfransar

depend artificial eyelashes 2018 svea
Svea

Depend Artificiall Eyelashes – Svea

De absolut finaste fransarna jag har använt heter Svea och kommer från Depend. Depends fransar är relativt billiga, har en mjukt fransband som gör att de är följsamma och sitter bra på ögat. Svea är långa och vispiga fransar som ger ett så fint resultat på mig som har så stora ögon. Vill du se hur de ser ut på? Kika in här!

Bästa Ögonbrynsprodukt

L'Oréal Paris Unbelieva Brow

L’Oréal Paris Unbelieva Brow

En flytade ögonbrynsprodukt som ger både färg och stadga, allt i ett liksom! Formulan påminner lite om ett liquid lipstick och fungerar som en pomada och gel. Till produkten kommer även en liten snedställd pensel och spoolie. Gillar verkligen man kan skapa olika typer av bryn med en och samma produkt. Vill du se de sminkningar där jag använt produkten? Spana in det här! Jag tycker att det är enkelt att applicera den med hjälp av att ta på produkt på den snedställda penseln och måla på, antingen att bara fylla i eller att göra individuella brynstrån. Perfekt reseprodukt också eftersom att jag slipper släpa med mig flera produkter.

Bästa läppgunk

nyx #thisiseverything lip oil

NYX Professional Makeup #thisiseverything Lip Oil

Läppoljor är kanske världens bästa idé? Ger ett resultat som ett läppglans, men känns bättre och vårdar läpparna. Just dessa från NYX är lätta, inte klibbiga i skira nyanser och berikade med en blanding av oljor från bl a. mandel, avocado, nypon, och jojoba. Ger mig så mjuka och återfuktande läppar!

Bästa Läppstift

nabla matte lip collection

NABLA Bounce Matte Lipstick – Nolita

Nabla lanserade massor av nya matta läppstift i början av året och den varianten som heter Bounce Matte i nyansen Nolita har kommit att bli min go-to färg. En varm terrakottanyans. Formulan är semimatt, nästan lite sammetsaktig och håller så bra, sitter fint på och skavs bort jämnt.


Andra nämnvärda produkter

Trusty ögonbrynsfix IsaDora Brow Shaping Gel
Fantastisk festpalett NABLA Dreamy 2 Palette
Grymma multipennor Linda Hallberg Cosmetics Fusion Kit
Utjämnande primer beautyblender The Leveler Face Primer

Har du haft några sminkfavoriter i år?

1 kommentar

Anna 23 december, 2019 - 22:09

Jag har tre av Kicks egna mascaror och de är verkligen så bra, sitter där de ska och smular inte. Älskar verkligen dem och har tipsat typ alla om dem haha!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer