Good Bye 2019

av Malin
272 visningar 26 Minuter läsning

Det är inte bara 2019 som har kommit till sitt slut, utan ett helt decennium. Det har blivit tradition att sammanfatta året. Man brukar säga att man har vartannat bra och vartannat mindre bra år. Undra vad jag har gjort för att förtjäna två dåliga år i rad? Så vi kan glömma 2019… 2020 here I come!


JANUARI

I januari flyttade vi hem till Dalarna igen efter det tidigare års besvikelser, men det dröjde inte länge innan jag var tillbaka för den årliga Daisy Beauty-mässan och när jag kom hem därifrån, hur hög på endorfiner jag än var, var jag så trött att jag kraschade totalt. Jag tror jag nästan bara sov när vi inte packade upp efter flytten.. Hittade i alla fall Skintology, ett nystartat härligt svenskt hudvårdsmärke (som sedan dess släppt både serum och rengöring). Jag plågade mig faktiskt för att få till en sminkning, men så värt – för jag älskar looken!

FEBRUARI

Jag fick försenad 30-årskris och sa farväl till mitt tråkiga hår, sminkningen är jag också fortfarande väldigt förälskad i! I Februari hade jag en otrolig dipp eftersom jag blev otroligt dåligt bemött av vården – så jag la all fokus på att fixa i hemmet istället.

MARS

I Mars fick någon typ av vårfeeling och gjorde en jättefin gul sminkning. Köpte även hem ett kit för att kunna göra mina egna gelénaglar, bästa beslutet någonsin! I övrigt gjorde jag inte så mycket, men fick upp feelingen för att illustrera digitalt. Det är minst lika kul att illustrera skönhetsprodukter som att fota dem ♥︎ Jag fick göra några illustrationer åt ACASIA Skincare, så häftigt!

APRIL

April var min absolut sämsta bloggmånad då jag bara skrev ett inlägg. Mådde fruktansvärt dåligt då jag var så trött och hade så ont i kroppen att jag ofta grät för att det kändes som att jag inte skulle orka leva mer. Sov allt från 3-20 timmar om dygnet och spenderade tiden nästan all min tid i sängen. Oh yes, dark times.

MAJ

I maj var det fortfarande väldigt dåligt bloggmässigt, men med tanke på hur jag mådde så är det inte konstigt. Lyckades i alla fall skrapa ihop ytterligare ett inlägg om hur läget var, vilket både är ledsamt och väldigt nyttigt att gå tillbaka och läsa. Önskar inte ens min värsta fiende det är. Sjukt stolt över att jag ändå lyckades skrapa ihop två sminkningar, varav Phantom kan vara årets snyggaste?

JUNI

Med värmen kom ett uppsving även på bloggen. Gjorde en sminkning i mina kanske värsta färger, men så kul med färg! Jag hittade min nya bästa vän FOREO UFO mini som varit min följeslagare sedan dess. Dessutom tog jag tag i en inläggsidé jag haft länge.. så om du bara ska läsa ETT inlägg från mig i år tycker jag att du ska läsa om Skräddarsydd skönhet, otroligt intressant med tekniken.

JULI

På tal om teknik så skrev jag om La Roche-Posays skin tracker för att hålla koll på hur mycket UV-strålning, pollen och luftföroreningar och luftfuktighet en utsätts för. Jag önskar att jag hade haft ork att göra ett längre test just då, men sommaren kom i vägen. Vi hade ett par riktigt varma veckor med närmare 30 grader och vi badade i älven. Gjorde även en röd sminkning, även att jag inte postade den förrän i augusti…

AUGUSTI

Augusti var också en dålig bloggmånad… Jag hade fullt upp med att gå mina promenader, men skrev ett inlägg om hur du applicerar bronzer och försökte att göra en repris på en grön look. När den här sommarvärmen försvann sköt tröttheten och värken i höjden och efter flera tråkiga besked ville jag faktiskt bara ge upp. Det var faktiskt rätt mörkt där ett tag, hur jobbigt det än är att erkänna.

SEPTEMBER

I September blev jag förbannad på hur företag försöker att utnyttja mikroinfluencers trots att många av oss varit med i flera år. Fotade mitt eget bidrag till #advancedselfie som florerat runt. Dessutom önskade jag mig värme i 32-årspresent, så gjorde vi det förbjudna och åkte på semester. Värmen, lugnet och den goda maten gav mig så jäkla mycket energi. Ni förstår inte!

OKTOBER

Jag är så glad att jag i år haft både inspiration och ork att både planera och utföra mina tre Halloweenlooker! Lizard Queen och White Queen hade jag redan planerat förra året – men det funkade inte riktigt. Efter ett par månaders användande av Skintologys serumdebut var jag hooked. Recommend recommend! Till en början kändes månaden trög.. efter ett par veckors “bra” sömn började jag sova dåligt igen.

NOVEMBER

Jag kickade liv i en gammal Makeup Tag som jag gjorde redan 2015, väldigt kul att Am I still pretty? kan kanske vara min favoritlook från Halloween. Kanske för att den var mest spontan, jag vet inte. Väldigt roligt i alla fall! Och om ni kollar glowet i min sminkning Atria Flash så måste jag ha gjort något rätt med både hudvård och smink…

DECEMBER

Jag var såklart tvungen att skapa en sminkning med Nablas Dreamy 2-palett, helt underbar! Min favoritdoft från Victor Vaissier är tillbaka och hemmet luktar som en hel skog, underbart. Dessutom sammanfattade jag mitt skönhetsdecennium och oj oj oj, har ni missat det inlägget så rekommenderar jag er att spana in det. SÅ Roligt! Jag måste även säga att jag mått bättre under december än jag gjort på väldigt länge, vilket jag är väldigt tacksam för.

ÅRETS BÄSTA BLOGGINLÄGG

Precis som förut kommer här en liten lista på, enligt mig, årets bästa inlägg här på bloggen. De är fyllda med massor av bra tips. Så är du ny läsare kan du börja med att läsa igenom dessa, eller så kanske du bara missat inläggen?

 • Företag jag inte tycker du ska jobba med eller stötta – Det här är faktiskt ett av de bättre inlägg jag skrivit på flera år. Önskar bara att fler kunde vara ärliga med hur de blir bemötta i branschen. Och jag hoppas ni slutar stötta ruttna företag!

 • Skräddarsydd skönhet – The next level! – För en som älskar både beauty och tech så är ju verkligen det här min tid. Om man kikar på hur mycket teknologin utvecklas. Det jag verkligen vill testa härnäst är Atolla som nu har startat sin verksamhet och tillverkar en helt skräddarsydd hudvårdsrutin genom att du skickar in prover på din hudhälsa.

 • Att leva med konstant smärta – Det kanske är svårt att förstå hur en annars frisk person kan ha så ont eller må så dåligt. Och jag tror inte att någon som inte varit med om det kommer att kunna förstå, än mindre att jag skulle förstå saker jag inte varit med om. Men jag tycker det är viktigt att belysa, informera om och släppa stigman runt psykosomatiska sjukdomar. Det är skitsvårt att ha en sjukdom som inte syns utanpå.

LITE STATISTIK

 • Jag har hittills skrivit 67 inlägg i år, vilket är en drastisk minskning från förra årets 132.
 • Det inlägg ni gillat mest i år är NABLAS Denude-sommarkollektion, bra tänkt!
 • Tyvärr får jag inte tag på någon information om mest googlade eller det inlägg med mest trafik då de gjort om i analysprogrammet utan att jag vetat om det. Bättre lycka nästa år!

NÅGRA PERSONER JAG VILL HYLLA

Det finns några personer som funnits där för mig i mina mörka tider som jag vill hylla, som har lyft mig även att jag kanske inte sett det just då. Men jag vill i alla fall belysa några fina själar som både är smarta, duktiga och snälla mot mig fastän det känts som att jag inte gjort något annat än att gnälla ♥︎

 • Sweetkay – Jag har inte träffat Linda personligen ännu, men återupptäckte henne när jag sökte lite information om Fibromyalgi här i våras. Skandal att hon hoppat ur min bloggroll?! Hon är i alla fall en fantastisk fotograf och är magisk på alla sätt och vis, jag kan inte sluta inspireras av hennes fina bilder! Vi känns också väldigt lika ibland och det kanske är därför jag kan relatera så mycket till henne. Hon är en jäkel på att laga mat och baka (okej, där är vi inte lika – men I wish!), så in på hennes matblogg Yummifood och frestas. Jag vill bara tacka Linda för allt stöd hon gett mig under det här året när jag inte förstått vad som varit fel på min kropp, det har verkligen betytt så mycket för mig!

 • Luvan – Under Daisy Beauty Awards tidigare i år träffade jag Luvan och jag fick direkt en sån där känsla som man inte kan beskriva. Hon är sjukt smart, hon pluggar fysik – så det säger en del, och jag ser upp till henne väldigt mycket då hon alltid kommer med bra input och så stöd. Hon har också kronisk smärta och utmattning så vi förstår varandra väldigt bra måste jag säga. Jag är så tacksam för att hon stöttat mig, oavsett hur små eller stora ord, ett skämt eller lättat upp stämningen på andra sätt, när jag behövt det som mest! Älskar att hon är lika fascinerad av rymden och Brian Cox som mig, pluspoäng!

 • Oproffset – Siri har jag inte heller träffat personligen men pratat mycket online med under året. Jag började i alla fall lyssna på Siri och Lindas Ond bråd Pod (som f ö är så mysig för den som gillar skönhet, spökerier och true crime, lyssna nu!) och blev genast kär i deras mjuka och lugnande röster. Linda följde jag sedan innan och det visade sig då att Siri också har ett skönhetskonto på instagram. Under året har jag kunnat relatera till så mycket, så ibland känns det som att våra liv speglar varandras i otur och sorg, men vi stöttar varandra genom det och det gör så mycket. Trots att jag inte känner Siri personligen vet jag att hon är en sån som alltid ger, även om hon inget skulle ha. Förstår ni vad jag menar? Det är få som är sådana och det är såna människor som får den här världen att vara lite mindre ful.

 • Mamma. Alltså min mamma! Som många av er redan vet så diagnosticerades min mamma med cancer förra året. Något man aldrig tror kommer hända någon i sin närhet… Både min mormor, (ingift) morfar, farfar och moster har haft cancer – så oddsen är emot oss. Men jag har aldrig sett någon ha både hoppet och modet uppe trots att man är så sjuk. Jag får dåligt samvete över att jag inte kunnat ta hand om henne som jag velat eftersom jag själv inte mått bra, men också för att jag bor 50 mil från henne. Men det finns inte en sekund jag inte tänker på henne och hur orättvist livet kan vara. Min fina mamma, jag önskar inget hellre än att du ska bli frisk igen!

  Nu kan jag inte skriva mer, för då börjar jag gråta..

Så, tack för ni varit med mig i år och nu säger vi hej till 2020! Nytt decennium, nya möjligheter. Eller? Hallå…?

4 kommentarer

Emma 26 december, 2019 - 11:21

Alltså dina sminkningar är ju bara helt out of this world! Älskar verkligen! <3

Malin 26 december, 2019 - 11:34

Tack snälla Emma ❤️

Tova 29 december, 2019 - 13:06

Beundrar hur du stretar på i livets motgångar. Bjuder på inspirerande inlägg och make. Tack för år 2019!

Mammi 31 december, 2019 - 09:06

Du & jag Malin <3. För evigt! Min vackra, begåvade dotter. Lika fin på insidan som på utsidan. Tro på dig själv och din förmåga. Du är grym. Jag är alltid med dig. Vart du än går, går jag vid din sida. <3

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer