NABLA The Matte Lip Collection

av Malin
265 visningar

Mitt i flyttkaoset dök NABLAs julkollektion upp, vilket resulterat i att jag tappat bort hälften av produkterna. Men nu i februari lanserade dem sin nya läppstiftskollektion The Matte Lip Collection som jag tänkte att vi skulle kika på idag!

nabla matte lip collection

NABLA Cult Matte Lipstick, £13,90 (≈ 170,32 SEK) /st

NABLA Matte Lip Collection 💋 är en samling läppstift som innehåller 16 nyanser av Cult Matte Lipstick i 3 nya innovativa texturer; Soft Touch, Super Matte och Bounce Matte.

nabla matte lip collection
Nakna torra förkylningsläppar för referens…

Soft Touch

Soft Touch är ett lätt matt läppstift med ‘soft focus’. Det har byggbar täckning och ger läpparna en jämn och plumpad effekt.

nabla matte lip collection
Party in Paris, Allusive, Backbeat, Masterpiece, Chloe, Time Flies

Rent texturmässigt är nog dessa inte mina favoriter. Mellantonerna Party in Paris, Allusive och Time Flies är absolut lättast att applicera, de ljusaste nyanserna ser dessvärre inte bra ut på mig – de blir nästan kritigt. Tror det syns ganska tydligt på Backbeat och Chloe. Masterpiece är en supersnygg röd nyans med blå undertoner. Party in Paris är en matt MLBB-nyans (my lips but better)! Allusive är nog min favorit i den här finishen då de flesta andra får mina läppar att se torra ut.

Super Matte

Super Matte är ett otroligt långvarigt, rikt pigmenterad och extremt vidhäftande mot läpparna med en fantastisk sammetsmatt finish.

nabla matte lip collection
Lover’s Sleep, Platonic Love, Secret Season, Judge Me

Super Matte är verkligen matt! De är faktiskt väldigt, don’t let the appearance fool you, svåra att applicera – vissa av dem känns som att man drar på en hårdost över läpparna, men till skillnad från Soft Touch så tycker jag ändå att de är fina på läpparna, t o m. Lover’s Sleep som är väldigt ljus.

Dessa sitter verkligen som berget, om man nu inte äter något flottigt, men kan tyvärr se lite vad jag skulle beskriva som “crusty” efter ett par timmar. Det här är heller inte min favoritfinish eftersom de är så hårda i sin konsistens att det nästan gör lite ont att applicera om man har lite känsliga läppar. Lite otippat är Lover’s Sleep min favoritnyans i den här finishen då den är enkel att ha med sig i väskan och kan appliceras utan spegel.

Bounce Matte

Bounce Matte är ett superpigmenterat och långvarigt läppstift med en nästan plastigt matt finish som gör läpparna nästintill felfria timme efter timme.

nabla matte lip collection
Lust, Nolita, Fool Me, Indie Lips, Foxy Lady, Criminal Babe

Det här är mina favoriter in the bunch! Bounce Matte är matta, men de är inte svårapplicerade, utan de glider på läpparna enkelt och känns återfuktande. Nyanserna i den här finishen är också mina favoriter, förutom Lust som ser horribel ut på mig, jag ser sjuk ut! Nolita är en sjukt snygg terrakotta, Fool Me är en snygg nyans av röd.

Indie Lips är definitivt min favoritnyans och också den jag blev mest överraskad över, för i hylsan ser den kall ut, men när den kom på mina läppar blev den mer neutral och mer omättad i färgen. Det tråkiga är väl att just den här färgen blir lite torr och kritig på mig, så synd på den snyggaste färgen! Foxy Lady och Criminal Babe är också två helt fantastiska nyanser, men som ni kanske ser på swatchförsöken så blir de lite lite ojämna. Och då ska jag säga att jag har verkligen försökt!

nabla matte lip collection

Allt som allt skulle jag nästan vilja säga att jag är lite besviken på nyansutbudet och på en del konsistenser, nästan hälften av färgerna är olika nyanser av beige… Jag hade velat se någon mer rosa/rostonad och kanske någon ännu mörkare än Indie Lips och Criminal Babe. Jag förstår att det är svårt att göra alla nöjda, men helt ärligt skulle jag säga att den matta beiga trenden är över, thank god!

Gällande kvalitén på läppstiften i Nabla Matte Lip Collection är det verkligen bra läppstift som sitter superbra, men för mig som har rätt rynkiga/veckiga läppar tenderar supermatta läppstift att göra mina läppar ännu rynkigare/veckigare. På någon med mycket plumpiga och voluminösa läppar tror jag att de skulle prestera bättre. Men jag tycker att det syns på mina swatches vilka som funkar för mig och inte.

Vill du läsa om NABLAs matta ögonskuggor kan du göra det här!

Vilken är din favoritnyans?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy