10 år av skönhet

av Malin
241 visningar 16 Minuter läsning

Jag har sett många skriva en sammanfattning av det här decenniet eller lagt upp jämförelsebilder 10 år emellan osv. Men det var hos Karin på Stilbloggen som jag såg hennes inlägg om ett decennium av skönhet som jag tyckte var så bra, så jag hoppas det är okej att jag gör min egen tolkning!

Jag tycker ni ska kika in hos Karin och läsa hennes inlägg, för hennes inlägg är riktigt bra och kul att läsa! Hon listar saker som hänt under decenniet inom skönhet som hon kommer att lämna där, men också saker som hon kommer att ta med sig. Jag kommer att gå igenom vad jag har lärt mig, saker jag ångrar och trender som jag hoppas vi kommer att lämna. Förbered er på smaskiga bilder från en förgången tid!


DÄR ALLT BÖRJADE

2010. Innan jag började blogga om skönhet och smink bloggade jag om min vardag, när jag pluggade till fotograf. Mitt i allt upptäckte jag e.l.f Cosmetics och lösa pigment från NYX. Det var ytterligare en dimension för mig att få utlopp för min kreativitet på och det blev så roligt när jag fick förena nytta med nöje och testa mig fram med både smink och foto. Då visste jag inte ens att det fanns renodlade nischbloggar, men jag började lägga upp sminkningar och recenserade det smink jag testat sporadiskt fram till 2013. Vet ni vem min största inspiration var? Jo, min älskade Emilie a.k.a Vintertroll!

Ett litet utdrag från mitt inlägg om min första beställning från e.l.f Cosmetics 23 januari 2010 *cringevarning*!

Det känns fräscht och luftigt. Inte så där som andra flytande concealers och foundations kan kännas. Det är liksom så att ansiktet andas och inte har den där kakan som man ibland kan se på folk.. det är nästan så det krackelerar om de gör en min.
Malin 22 år

SAKER JAG ÅNGRAR

Never again. Alltså, ingen är ju perfekt… Jag ångrar definitivt att jag lät mina ögonbryn gå till det extrema åt båda håll, antingen överplockade eller Så ifyllda att de såg ut som påklistrade lappar. Hahah, herregud! 2010 plockade jag bort hela “svansen” på brynet, WHY?! Under 2013 upptäckte jag att man faktiskt kunde fylla i brynen och 2014 körde jag block brows. Varför sa ingen till? Not my proudest moment…

JAG HAR LÄRT MIG

Mycket kunskap. Jag har lärt mig så mycket under de här tio åren, inte bara hur man målar eyeliner eller att jag älskar annorlunda färg på läpparna, utan har ju även funnit ett stort intresse för hudvård och ingredienser. Älskar också hur mycket jag har lärt mig om mig själv och min kreativitet, en kreativitet som jag kanske aldrig trodde att jag hade i mig. Jag har också lärt mig att knyta kontakter under åren och där bland hittat vilka jag idag kan kalla mina bästa vänner ♥︎ Dessutom fortsätter jag att lära mig nya saker varje dag och det är fortfarande lika roligt som när jag först upptäckte min passion för skönhet.

FAVORITER

Var ska jag börja? En har ju hittat en del favoritprodukter och looker under åren och jag skulle kunna prata om detta i flera timmar! Här ser ni några favoritprodukter och favoritlooker jag haft genom åren. Första bilden där jag har vit tröja är nog min absoluta favortbild på mig of all times. Den är så mysig liksom. Jag har hittat så många bra skönhetsmärken som jag använt i flera flera år; NABLA, NYX Professional Makeup, Sleek, Depend, Lumene, The Body Shop, Ardell, Indy Beauty, Kicks Beauty m. fl. För att inte prata om all fantastisk hudvård som Eucerin, Dermalogica, Klairs, FOREO, M Picaut, Reserol, Pixi osv. Jag är så glad att jag har ett intresse som gör mig genuint glad och inte bara stärker mig inuti, utan också utanpå – hur ytligt det än låter så gör det mycket för mig!

HEJ DÅ!

Jag måste faktiskt hålla med Karin om mycket av det hon skriver hon vill säga hej då till.

Instagram-makeup med alldeles för mycket contouring eller så mycket smink att man knappt ser att det finns en människa där under. Alltså, gillar du det… you do you boo! Jag har absolut varit skyldig till detta, men har kommit till den insikten att less is more. Dessutom är jag trött på att var och varannan person ser exakt lika ut.

Fast beauty. Precis som med fast fashion vill jag säga hej då till smink och hudvård som kastas ut på oss varje dag. Varenda kändis har släppt eller ska släppa skönhetsprodukter och det är tröttsamt. Inte bara ur ett kundsperspektiv eftersom att det blir för mycket att ta in, utan också det här med konsumtionen. Jag är så trött på pengakåta människor.

Fransförlängningar som ser ut som en spindel på ögat. Alltså förlåt, men hur mycket folk predikar över hur härligt det är att de inte behöver använda mascara eller lösögonfransar så har jag inte sett en enda person där det inte spårat ur. Det ser ut som att de när som helst ska lyfta från marken för att de måste blinka dubbelt så snabbt som vi andra. Sorry not sorry!

FRAMTIDEN

Precis som jag skrev i somras tror jag verkligen på mer personligt skräddarsydd skönhet. Vi ser allt fler varumärken anamma trenden. Att anpassa skönhetsprodukter till individen sparar på konsumtionen som verkligen behövs för vår miljö. Som Karin också skriver har det hänt så mycket bara det senaste året gällande inklusivitet, medvetenhet och säkerhet – vilket jag också hoppas kommer att fortsätta vara en uppåtgående trend.

Vad vill du helst glömma från det här decenniet och vad tar du med dig till nästa?

1 kommentar

Emilie 28 december, 2019 - 23:29

Först – tack för att jag fick vara med på ett litet hörn ❤️ Det har hänt så otroligt mycket saker de senaste tio åren och en av de viktigaste personerna i mitt liv rent inspirationsmässigt är just du Malin, jag har haft sådana otroligt fina timmar och minnen med dig sedan vi började prata och insåg att vi delar samma intresse.

Det jag hoppas att jag kan ta med mig är att släppa prestationsångesten så att smink kan bli någonting roligt igen. Jag har så otroligt mycket fantastiska produkter här hemma som jag knappt klarar av att ta i för att bloggen på något sätt karvat ut mitt intresse och skapat en otroligt stress runt det snarare än att få mig att känna mig inspirerad och vid liv. Kanske kan nästa kapitel i livet bestå av lite mer läppar och naglar målade utan ångest för att få allt perfekt och nedskrivet i text.

Glöm aldrig bort att du är en av mina finaste vänner alla kategorier ❤️

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer