Recension: Julkalendrar 2017

av Malin
414 visningar 10 Minuter läsning

Äntligen har jag lyckats knåpa ihop recensioner av de fem julkalendrar jag hade under december 2017. Long overdue, jag vet. Men så är det. Enjoy!

Två blogginlägg samma dag! När hände det senast? Jag vet inte ens. Men jag ville i alla fall bara publicera dessa två inlägg idag så att det blir av. Jag hoppas ni ska gilla de små recensionerna i alla fall. Och om du fick välja, vilket företag skulle du vilja köpa en julkalender av 2018?


Lumene Nordic Beauty Advent Calendar

Kostar 799 SEK
Värde 2200 SEK
Innehåll 23 stycken Lumene-produkter i både travel- & fullsize samt en beautyblender

christmas calendar julkalender lumene christmas calendar julkalender lumeneEn kalender i bokformat i snygg och minimalistisk design. Jag gillar verkligen hur kalendern ser ut och känns. Luckornas perforering är stadig så att de inte öppnar sig själva, men också så pass enkla att öppna utan att ha sönder den övriga förpackningen.

Innehållet är varierat och med både hudvård och smink. Jag är over all rätt nöjd med kalendern, men det jag kommer att säga om alla kalenderar så är det att man kan skippa nagellack och svarta kajalpennor. Detta är första gången Lumene gör en adventskalender och med det sagt tycker jag att de verkligen lyckats bra! En fin och prisvärd kalender. Nästa år vill jag dock minst 5 fullsizeprodukter som inte är nagellack, pennor eller läppglans. Rengöringar, mask eller kräm tack!


Lookfantastic Beauty in Wonderland

Kostar 1100 SEK
Värde 3120 SEK
Innehåll 9 fullstora produkter, 16 deluxeprover och 19 exklusiva överraskningar

christmas calendar julkalender lookfantastic christmas calendar julkalender lookfantastic christmas calendar julkalender lookfantastic christmas calendar julkalender lookfantasticEn kalender i minibyråformat med en stomme som man kan spara eftersom luckorna kommer i små lådor. Även toppen går att öppna och innehåller en spegel. Temat för kalendern är “Beauty in Wonderland” och är inspirerad av Alice i Underlandet som är en av mina absoluta favoritsagor!

Gällande innehållet tycker jag att det varit helt okej, det finns alltid wtf’s och guldkorn och av erfarenhet på jobbet så vet jag hur svårt det är att få till alla luckor så som man vill. Dock måste jag säga att vissa luckor gjorde mig riktigt riktigt besviken pga. lådornas storlek relativt till innehållet. Men det finns också verkligen mycket nytt och roligt som bara väntar på att testas!

Skulle jag köpa lookfantastics adventskalender igen? Troligtvis. Beroende på tema och pris.


The Body Shop 25 Days Deluxe Advent Calendar

Kostar 795 SEK
Värde 1560 SEK
Innehåll 10 “fullsize”-produkter, 4 redskap, 10 travelsizes och en tärning

christmas calendar julkalender the body shop christmas calendar julkalender the body shop christmas calendar julkalender the body shopJag har tidigare år gillat TBS kalendrar (2016, 2014) men i år är jag mäkta besviken. Förpackningen är en rörig tappning på förra årets design. Det positiva är ändå att lådornas storlek mätte ofta upp till innehållet.

I fullsizeprodukterna ingår hela 3 pennor av olika slag. 3? Come on! Och 3 läppburkar. SÅ tråkigt! Man hinner ju liksom inte göra slut på en sån där burk på ett år, varför ska man då stoppa i 3 stycken om man är ett företag som står för miljö och hållbarhet? Jag hade då hellre velat se EN fullsize av en Body Wash. Dessutom innehåller kalendern bara en produkt för ansiktet och TBS själva beskriver kalendern som “en riktig vinnare”. Eh, nej. Och tärningen har jag redan gnällt om i luck-texten.


Skincity The Skincare Calendar

Kostar 1199 SEK
Värde 3420 SEK
Innehåll 23 premiumprover samt en fullsizeprodukt från Skincitys märken

christmas calendar julkalender skincity christmas calendar julkalender skincityJag vet att jag inte kan vara helt opartisk, men jag gillar verkligen utseendet och förpackningen på Skincitys kalender. Så fin! Tyvärr var materialet i innerkartongerna väldigt svagt så att de både redan innan packetering och i frakten bröt upp perforeringen i vissa luckor som då avslöjade innehållet. I övrigt är den så fin att man skulle kunna använda den som ett dockhus med lite fantasi och lim!

Innehållet har varit förhållandevis bra. Jag är dock aningens besviken på de allra minsta proverna som Smith & Cult Lip Lacqeur och Jane Iredale Just Kissed Lip & Cheek Stain. Visst, suuupergulligt med så där små produkter, MEN… om jag inte hade gett bort dem hade de ändå bara försvunnit innan jag hunnit blinka. Det är FÖR litet. Man tappar bort sånt här. Och jag vill inte ens tänka på om jag hade småbarn här hemma och i min tankspriddhet skulle ha lämnat någon av produkterna framme. Ve och fasa!

Det har varit en helt okej blandning av produkter och olika typer av produkter; dock hade det räckt med en exfolierande toner och en 24h kräm istället för 4 olika. Hade hellre tagit en dagkräm med SPF och en riktigt rik nattkräm. Jag hade också velat se åtminstone en till ansiktsmask. Och om den ska innehålla smink hade i alla fall en ögonskugga varit att föredra. Till nästa julafton vill jag också se något riktigt lyxigt. Nu vet jag också att vissa märken inte vill vara med i såna här sammanhang, men till nästa år hade gärna velat se bl a. Exuviance, Dermaceutic, Klairs, LJH, Codage och Akademikliniken. Önska kan man ju alltid!


NYX Professional Makeup Lippie Countdown Advent Calendar

Kostar 649 SEK
Värde ?
Innehåll 24 travel-sizeläppisar i diverse färger och formula

christmas calendar julkalender nyx christmas calendar julkalender nyx christmas calendar julkalender nyxEn kalender i bokformat med ganska stark svart kartong med grafisk design som ska se ut som neon. Förutom att jag kan tycka att det är liiite tråkigt att luckorna kommer i ordning så gillar jag förpackningen. Ni som såg mina instastories såg dock att jag typ varje dag hade problem att öppna luckorna p g a. att perforeringen inte var tillräckligt stansad. Kartongen gick sönder på många ställen.

Angående innehållet så visste man ju att den skulle innehålla 24 stycken läpprodukter, så jag blev varken besviken eller direkt överraskad. Men jag gillar att det var väldigt mycket olika nyanser och produkter. Jag gillar NYX och i synnerhet deras läpprodukter så jag har sååå många läppdagar med smashing läppfärger! Det var

Jag hoppas verkligen att de gör en kalender för 2018 också! Helst då med lite blandade produkter. Det hade varit kul med riktigt limited edition-produkter.


Favoriter

christmas countdown with molkan.se öppnar julkalendrar the body shop nyx skincity lookfantastic lumene
Inte helt otippat innehåller mina favoriter från kalendrarna en hel del hudvård som jag tidigare inte testat. I övrigt är proverna här generösa och känns som riktigt lyxiga att stoppa ned i resenecessären! Har du testat någon av dessa produkter?

Bottennapp

christmas countdown with molkan.se öppnar julkalendrar the body shop nyx skincity lookfantastic lumeneJag tror inte jag behöver säga så mycket här? Avskyr läppgunk på burk, är inte i behov av någon “nipple cream”, hårgrejer – bläh! och diverse nagellack och pennor går fetbort.

Julkalendrar 2017
  • Lumene Nordic Beauty Advent Calendar
  • Lookfantastic Beauty in Wonderland
  • The Body Shop 25 Days Deluxe Advent Calendar
  • Skincity The Skincare Calendar
  • NYX Professional Makeup Lippie Countdown Advent Calendar

Hade du någon adventskalender 2017? Och hade du någon favorit?

5 kommentarer

Anna 28 januari, 2018 - 22:32

Nipple-balmen är perfekt för läppar och nagelband, inte bara för bröstvårtor 🙂

Malin 28 januari, 2018 - 22:41

Nagelband och naglar är jag alldeles för lat för att ta hand om med sånt, haha! Jag vet att den är marknadsförd som en “all-over”-produkt, men personligen känns inte helt okej att applicera något på t ex. läpparna där det står “nipple”. Sorry, men jag kan bara inte. Jag har dock redan gett bort den till min svägerska som fått den av mig tidigare och gillar den 🙂

Ingrid 29 januari, 2018 - 11:49

Hej, jag gillade också nipple-balmen, den räddade mina läppar i ett kallt Luleå i början på januari.
Håller annars med dig rätt mycket om look fantastics kalender. Vissa saker var roliga att få, och generellt tycker jag det var bra storlek på alla prover, så att man faktiskt hinner få en uppfattning om produkten. Värsta bottennappet för mig var nog skugg-paletten som jag tyckte hade väldigt dålig pigmentering. Och den där trasan… Alltså, den kanske är jättebra, har inte provat, men så himla oinspirerande at få. Läppstiftet var inte riktigt min färg heller men blev nyfiken att testa andra stift från illamasqua.

Matilda 29 januari, 2018 - 12:33

Jag hade samma kalender från TBS. Måste nog säga att jag håller med dig faktiskt. Inte jätterolig kalender direkt.

Malin H 13 februari, 2018 - 04:45

Sen kommentar då mitt bloggläsande går lite i vågor…
Jag hade Lumene, Lookfantastic och den dyrare Body Shop.
Verkar vara ganska stor skillnad på TBS kalendrar, jag känner mig hyfsat nöjd med min, men hade definitivt vart besviken på den du hade!
Med Lookfantastic är jag nog så här i efterhand mer glad att ha den lilla byrån än över någon av produkterna…
Som det känns nu är det bara Lumene jag skulle köpa igen 2018, men får det gått lite tid kanske någon av de andra lockar igen.

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer