Daisy Beauty Expo 2021

av Malin
165 visningar 14 Minuter läsning

Daisy Beauty Expo 2021 blev ju lite annorlunda än vad det brukar vara. Förut har vi varit ganska många som besökt mässan, men i och med pandemin så var vi uppdelade i små grupper om 4 stycken och vi var max 6 stycken i varje rum och alla bar CE-certifierade munskydd. Så bra arrangerat!

Lång overdue på det här inlägget egentligen, men jag vill ändå uppdatera er om vad vi fick se på Daisy Beauty Expo nu när jag fått upp skrivarglöden igen! Det var en kort och intensiv mässa, men det var ju också det som krävdes för att den ens skulle bli av. Det sämsta av mig var att jag inte fick några bilder alls i ett av rummen eftersom jag blev så glad att se en väldigt saknad person i beautysammanhang. Jag har dock fotograferat produkterna i efterhand så ni får dem så istället.

Jag åkte tillsammans med bästa Linda som alltid gör mig på bra humör och smittar mig med sin otroliga kreativitet. Så glad att jag funnit henne!

Nordic Beauty Import

Först ut för Daisy Beauty Expo 2021 var Nordic Beauty Import, en distributör som tillhandahåller många olika varumärken som Huxley, Mario Badescu, Kocostar, Keep it Clean, beautyblender, House of Lashes, Dashing Dive, LastObject m. fl.

Bland det som fångade min uppmärksamhet var Huxleys Sleep Mask Good Night, en nattmask som ska mjukgöra och lugna huden under natten med fröolja från kaktusfikon och lugnande gotu kola-extrakt. Samt deras nyhet Velvet Touch Hand Cream som också innehåller kaktusfikonfröolja. Perfekt i dessa tider när vi tvättar och spritar händerna.

En produkt som jag först var skeptisk till, men har blivit otroligt imponerad av sedan jag testade den, kommer från OWOW och är en hemmabehandling för frissigt hår. Behandlingen kan jämföras med en keratinbehandling på salong och ska göra håret superlent och ska hålla upp till 3 månader. Jag har gjort en IGTV när jag testar den här produkten, så spana in den här om du är nyfiken på produkten!

Med min nyfunna besatthet av citrus blev jag så klart också nyfiken på Kocostars nyaste sheet mask Vitamin Happy Mask som innehåller vitamin C och E och skyddar huden med antioxidanter, hyaluronsyra och niacinamid. Alla mina favoritingredienser in one! Ska testa denna asap.

beautyblender lanserade 2019 sin Bounce-foundation och jag har verkligen älskat den som en riktigt fin fulltäckande foundation. 2020 lanserade de den kompletterande Bounce Airbrush Concealer. Var riktigt pepp på att testa den här, men efter ett par användningar har jag kommit fram till att den inte är något för mig. Tyvärr för torr i sin finish så den spricker och separerar på huden.. tråkigt.

En av mina favoritprodukter som jag hittade på Daisy Beauty Expo 2020 var LastSwab som är återanvändningsbara tops. Nu presenterades det också LastRound som är återanvändningsbara pads som du kan använda till din rengöring, toner, essence osv. Älskar!

Nova Concept

NovaConcept är ett nytt namn för mig, men de distribuerar många fina produkter med fokus på ekologiskt och naturligt. De hade både hudvård från märken som Orgaid och Pulpe De Vie, smink från Zao, kroppsvård från The Handmade Soap och hårvård från NOAH.

Inte helt otippat har jag fått upp ett intresse för härliga tvålar och doftljus nu när man både tvättar händer som en galning och verkligen är hemma mer än vad man brukar vara. Så märket The Handmade Soap har jag absolut spanat in. De har produkter i bl a. “Lavender, Rosemary & Mint” och “Basil, Lime & Sweet Orange”. Hur härligt låter inte det?

Beautyko

Bäst på hela Daisy Beauty Expo 2021 var Beautyko-rummet. Why you ask? Detta pga. att Ola som förr jobbade på Lumene var tillbaka i beautybranschen! Haha, jag var så uppe på rosa moln så att jag helt glömde att fotografera där inne. Nu satsar han och det finska bolaget Beautyko på K-beauty till norden. Beautyko tillhandahåller märken som CosRX, Skinfood, Eye’n’Lip och Dewytree.

CosRX kom jag i kontakt med för första gången 2017 eller 2018 när jag var på Hud & Kosmetikmässan, men har inte hört så mycket om dem sedan dess. Nu finns de alltså äntligen i Sverige och namnet CosRX betyder Cosmetics + Recept, de specialiserar sig på seriös och resultatinriktad hudvård. Jag har älskat märkets Moisture Up Pad som ni ser i bilderna ovan. Jättehärliga pads med både BHA, Popolis och hyaluronsyra!

Deras BHA Blackhead Power Liquid 100 har varit en stor snackis för oss med förstorade porer och pormaskar. Dessutom har de två produkter med snigelslem som jag känner mig otroligt sugen på att testa.

Skinfood är också ett märke jag mest hört talas om, kanske har testat någon produkt för länge sedan, men de har flera produkter som jag är otroligt sugen på att testa, speciellt deras Royal Honey Propolis-serie. Propolis är en produkt som framställs av bin som de bl a. använder för att laga sitt bo, innehåller antioxidanter som stärker huden och är naturligt antiinflammatorisk.

daisy beauty expo 2021 i am by swedish haircare

i am Haircare

i am by Swedish Haircare är ett nytt svenskt varumärke skapat av frisören Henrik Artdeson. Han skapade i am med både multifunktionellt-, veganskt- och miljöfokus. Produktserien består idag av 6 produkter i form av en cleanser (schampo), ett volymbalsam och ett vårande balsam, en strukturspray, ett gummigel samt en hårolja, men har för mig att det ska bli ungefär 15 stycken. Jag har ännu inte testat produkterna, men ska göra det så fort mina andra tar slut här hemma.

Sunday Riley

Sist men inte minst fick vi även besöka, märket på allas läppar just nu, Sunday Riley. De har precis lanserat sina produkter på den svenska marknaden och har tagit den med storm måste jag säga. De levererar både aktiv hudvård, estetiskt tilltalande förpackningar och intressanta ingredienser i ett. What’s not to love?

Vi fick några minuters personlig live-konsultation med Brian från Sunday Riley på andra sidan Atlanten. Några av produkterna som han tyckte borde ingå i allas hudvårdsrutin är deras Ceramic Slip Cleanser som är en snäll, men effektiv rengöring, C.E.O Rapid Flash Serum som är ett Vitamin C-serum för glow, Good Genes som är en AHA-behandling samt en av deras Retinol/Retinoid-produkter. Det fiffiga med Sunday Rileys produkter är att de alla (jaja, C-vitamin på dagen och retinol på natten) kan användas tillsammans trots att de har mycket aktiva ingredienser.

Jag har testat några av produkterna och är absolut nyfiken på fler av dem. Speciellt C.E.O Glow som är en ansiktsolja med gurkmeja och Vitamin C samt ögonkrämen Auto Correct som jag sett och hört så mycket fint om!


Så ett tack till Kicki, Sam och resten av Daisy Beauty-gänget för ett väl arrangerat expo trots pandemin ♥︎

Ett stort tack att jag fick komma på Daisy Beauty Expo 2021. Och ett tack till Linda som stod ut med mig dessa dagar!

Vill du läsa om föregående års mässor? Det hittar du här under;

4 kommentarer

Linda 12 mars, 2021 - 07:51

Stort tack själv <3

Malin 20 mars, 2021 - 10:11

❤️❤️❤️

Tova 16 mars, 2021 - 19:30

Härliga noteringar från blicken inifrån utställningen! Alltid spännande när proffsiga, pålästa specialister kollar in nyheterna.

Malin 20 mars, 2021 - 10:07

Men åh, vilken fin kommentar ❤️ Är det något speciellt du är nyfiken på först?

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer