Deotest – Två floppar och en flipp

av Malin
895 visningar 3 Minuter läsning

När det kommer till mascara, jeans och deodoranter så känns det som att det är ett livslångt letande. Den senaste tiden har jag gjort ett deotest där jag hårdtestat tre stycken som är nya på marknaden och två av dem misslyckades totalt…

deotest indy beauty avéne deodorant
Indy Beauty Fresh 24h Deodorant / Avène 24Hr Deodorant

Det både Indy Beauty Fresh 24h Deodorant och Avène 24Hr Deodorant har gemensamt är att de är deodoranter och inte innehåller aluminium eller alkohol, är milt parfymerade och och ska ha lugnande effekter på huden. Dessutom har de båda claims att de ska ge dig en fräsch känsla i 24 timmar… Lemme tell you. They do not!

I mitt deotest har jag hårdtestat dessa på jobbet och jag blir inte vanligtvis jättesvettig… men båda dessa misslyckades totalt med den enda uppgift de hade – att hålla mig torr och luktfri. Jag var tvungen att tvätta min jobbskjorta efter varje pass när jag använt båda dessa för att den har luktat så äckligt.

Jag vill verkligen kunna använda deodoranter utan aluminium och alkohol, för det känns mycket bättre rent fysiskt. För ibland kan antiperspiranter torka ut och börja klia. Men det funkar tydligen inte för mig. Kan säga att vissa dagar skämdes jag för lukten jag utsöndrade – så förlåt kära kollegor och kunder om någon kunde känna detta under min testperiod!

Deodorant, antiperspirant – vad är skillnaden?

En antiperspirant innehåller oftast aluminiumsalter och alkohol, det som täpper till svettköttlarna, och ska hindra produktionen av svett. En antiperspirant kan också vara en deodorant som minskar doften av den svett som kommer ut.

En deodorant innehåller inte dessa ingredienser, utan de ska endast reducera lukten från bakterierna som bildas i svetten.

deotest aco deodorant
ACO Deo Invisible

Vad som däremot funkat för mig är ACO Deo Invisible (antiperspirant). Jag hade ingen annan som funkade så jag var tvungen att springa till apoteket och köpa en. Denna är dock en antiperspirant och innehåller Aluminum Chlorohydrate så det kanske är därför den funkar för mig. Den känns bra på huden, återfuktande och jag håller mig torr och luktfri hela dagen.

Jag gillar generellt ACO’s antiperspiranter. Senast i höstas köpte jag 3 för 2 och de var liksom helt okej och funkade, men inte mer än så. Jag har liksom inte hittat “the one” så att säga.

Så har du någon favoritdeo/antiperspirant som jag bara måste testa? Tipsa mig gärna!

2 kommentarer

Charlotte 9 april, 2020 - 15:28

Jag gillar verkligen True Organics deo ”Undercover agent” som inte innehåller aluminium eller alkohol. Jag vill gärna undvika de två ingredienserna. Det är dock ett h-ete när man går över till aluminiumfria deosar för det stinker i två-tre veckor när man byter, oavsett märke…

Ingrid 23 april, 2020 - 18:50

Jag är en rexona-person.

De funkar helt suveränt på mig. Jag har ett par dofter som jag tycker bara doftar lite rent och fräscht. Testat runt lite grand. Men faktum är att eftersom jag vet dess funkar, och de inte är dyra, så är incitamenten inte så stora att leta vidare.

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer