Sommar, Sol & SPF!

av Malin
462 visningar 6 Minuter läsning

Varje år är det samma sak… Vilket solskydd ska man välja? Det finns ju så många! Idag kommer jag dela med mig av mina solskyddsfavoriter och tips för sommaren 2019.


SPF till ansiktet

Många tror att de inte blir bruna om de använder en produkt med hög SPF, men så är inte fallet. UV-strålningen tar sig även till skuggan och t o m. in genom glas. Förutom kläder ger en SPF-produkt ett bra skydd om du mot förmodan även skulle få färg av solen. Detta sker då bara mer långsamt, vilket också leder till att färgen håller längre. Vill man bli riktigt “solkysst” skulle jag rekommendera Brun-utan-sol för att slippa utsätta huden för den härliga men farliga strålningen.

eucerin oil control spf 50

Min favorit till ansiktet är Eucerins Oil Control Sun Gel-Cream Dry Touch SPF50+, ett UV-skydd för kombinerad till fet hy, men den fungerar även på normal hy. Det som gör att jag gillar den är för att den lämnar inget kladd! Den gör att huden endast känns som hud. Den går även superbra att sminka över.

SPF till håret

Ja, solen påverkar även håret och inte minst hårbotten. Vår hårbotten får sällan se dagens ljus och därmed är den väldigt känslig. Dessutom torkar solen ut håret. Och vem vill se ut som en piassavakvast i skallen efter sommaren? Not me!

budgie the sunblocker mist

KICKS co-created hårvårdsmärke Budgie har en Sunblock Mist som jag är så nyfiken på! Misten ska både skydda mot UV-strålar och återfukta med risolja, extrakt från kokos och persikoblomma. De har dessutom ett härligt litet sommarkit med denna mist tillsammans med ett balsam och en hårbottenskrubb.

SPF till kroppen

Skydd till kroppen är minst lika viktigt som de andra två, om inte mest viktigt! Det är oftast där vi bränner oss eftersom vi inte exponerar kroppen för solen lika mycket som håret och ansiktet. Att smörja in sig med SPF, speciellt under sommarhalvåret, borde vara lika självklart som att borsta tänderna.

eucerin sensitive spray nivea protect & moisture

Till kroppen har jag använt en kombo av Eucerins Sensitive Protect Sun Spray SPF 50+ och NIVEAs Protect & Moisture Sun Lotion SPF 30. Eucerins ger verkligen ett bra skydd och jag gillar konsistensen och sprayen. Den doftar heller ingenting efter applicering, men den är lite för kladdig för min smak om det är väldigt varmt – så då har jag använt Niveas vanliga sol-lotion som jag gillar för att konsistensen är lätt och går direkt in i huden utan någon kladdig hinna. Den doftar dock ganska mycket av typiskt solskydd. Jag har även sett att de släppt fler produkter med SPF 50, samt ännu lättare formula och för dem med känslig hy.

SPF i makeup

Det blir vanligare med SPF i smink eftersom många vill ha ett grundskydd utan att behöva applicera ett extra steg. Det är också bra med ett extra lager skydd. Jag gillar att kombinera nytta med nöje!

dermaceutic derma defence isadora protect & glow pixi sun mist

Dermaceutic Derma Defence är en DD-cream som har en trippelfunktion; återfuktar, skyddar och jämnar ut hudtonen. Dessutom har den SPF 50! IsaDora lanserade nyligen en rad nya oljefria ansiktsprimers med SPF 30; Protect & Glow ger både skydd och lyster i ett. PIXI Beauty Sun Mist är en vegansk ansiktsmist med SPF 30 som både återfuktar och skyddar.


spf solhatt

Andra bra tips är att skaffa sig en snygg solhatt! Om man inte vill mista håret så både skyddar hatten skallen.. och jag känner mig i alla fall väldigt fancy i hatt. Jag har en stråhatt från H&M som jag gillar väldigt mycket, men vill nog införskaffa mig en lite större. Så snyggt!

Har ni några SPF-favoriter? Tipsa gärna om dem i kommentarsfältet här nedan!

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer