#söndagsmasken: Biologique Recherche Masque Visolastine +

av Malin
452 visningar 2 Minuter läsning

Den här söndagen testar jag Biologique Recherches senaste ansiktsmask. Och efter att ha pratat med ‘the expert of BR’ så ska jag här dela med mig av ett grymt tips för att få extra effekt till din ansiktsmask!

Biologique Recherche Masque Visolastine +

Masque Visolastine + är en återfuktande och mjukgörande lermask med kaolinlera, kallpressad solrosolja, hyaluronsyra och Vitamin E. Den här masken passar i princip alla eftersom den är väldigt mild. En perfekt “bakis-mask” skulle jag säga.

Låt verka i 15-20 min och skölj sedan av masken med svalt vatten. När all mask är borta – avsluta med kallt vatten för att stänga porerna. Använd masken 1-2 gånger i veckan.

Den här masken innehåller också bland annat Macadamiaolja, Glycerin, Pentavitin (fuktbindande sockerart), Titandioxid (UV-skydd), Fytinsyra (jobbar på pigmenteringar) och andra återfuktande ingredienser. Det CosDNA reagerar lite på är bomullsoljan samt fettalkoholen Cetearyl Alcohol och E-vitaminet – men det är inget som jag själv reagerar på i alla fall. Du kan läsa hela INCI-listan här.

Biologique Recherche Masque Visolastine +

För att få en bättre effekt av din mask, applicera då en exfoliering innan – för att få bort det sista av de döda hudcellerna och smuts för att ansiktsmasken ska gå ännu djupare och ge mer effekt. Jag använder bland annat Lotion P50 från Biologique, men det finns flera märken som också har bra exfolierare.

Jag gillar den här masken som ett komplement till mina mer aktiva masker, serum och krämer. Ibland vill jag lägga en mask bara för att låta “huden vila” lite. Masken känns sval och skön på huden, men torkar inte och blir så där knastrig eller stel som många lermasker blir, utan den här är bara mjuk och härlig. Huden känns riktigt plumpad och återfuktad efteråt, ingen stramhet what so ever! Om jag skulle sammanfatta den i ett ord så blir det definitivt: MYS!

Vad kör du för mask idag?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer