#Söndagsmasken: SKIN TREAT 10 min AHA + BHA + PHA Face Mask

av Malin
1,7k visningar 7 Minuter läsning

Jag är lika konsekvent som SJ… Söndagsmasken har haft en liten paus, men är idag tillbaka med en kraftfull mask från SKIN TREAT. Masken hjälper till att exfoliera och ge huden lyster i det här totala mörkret som vi färdas mot!

SKIN TREAT lanserade förra året en rad hudvårdsprodukter för kroppen, med fokus vegetabiliska källor och verkningsfulla ekologiska ingredienser. September 2019 lanserade dem även hudvård för ansiktet med 11 stycken produkter med allt du behöver till en komplett hudvårdsrutin.

Jag har testat några av produkterna i ansiktsserien och tänkte skriva om dem här framöver. Vill ni att jag skriver ett samlingsinlägg eller produkterna var för sig i sina egna inlägg? Jag vet inte vad som blir lättast för er, så kommentera gärna nedan om hur ni vill läsa om produkterna.

skin treat 10 min aha bha pha face mask
skin treat 10 min aha bha pha face mask

SKIN TREAT 10 min AHA + BHA + PHA Face Mask, 229 SEK

SKIN TREAT 10 min AHA + BHA + PHA Face Mask är en krämig mask som innehåller AHA- (5%), BHA- och PHA- (5%) syror som jobbar tillsammans för att exfoliera huden i samverkan med ingredienser som grönt te, rova och oljedådra som ska lugna och återfukta. Resultatet ska ge lyster samt en jämn hudstruktur och jämn hudton. Innehåller ca. 92 % naturligt innehåll. Förpackningen innehåller 50 ml produkt, vilket jag tycker är en bra mängd för sitt pris. Gillar också utförandet på själva pumpflaskan med skruveffekt för att komma åt munstycket. Det känns hygieniskt!

Genom att kombinera syror får man en mer omfattande effekt. De olika syrorna gör i princip samma saker, men på olika sätt. AHA (Alpha Hydroxy Acid) har minst molekylärstorlek, vilket gör dessa till de “mest kraftfulla”, de avlägsnar gamla hudceller och hjälper till att reducera fina linjer och rynkor. BHA (Beta Hydroxy Acid) är antiinflammatoriska och den sk. “räddaren i nöden”. Den är oljelöslig, dvs. att den arbetar med att lösa upp fett i porerna och sopar gatan för de andra syrorna. PHA (Poly Hydroxy Acid) är “den milda” och har större molekyler än de andra två och rekommenderas om man har känslig hud eftersom de då penetrerar långsammare. Dessutom är den en antioxidant som skyddar huden mot yttre påfrestningar. Så ni ser varför dessa jobbar så bra ihop!

Vill du läsa mer om de olika syrorna och vad de gör kan du göra det här!

SKIN TREAT 10 min AHA + BHA + PHA Face Mask kanske inte är något för en nybörjare eller om du har mycket känslig hud, för det här är verkligen en kraftfull mask som pirrar och sticker lite på huden medan den verkar. Därför är det också viktigt att inte låta masken ligga på längre än den rekommenderande tiden på max. 10 minuter. På mig går pirrandet över efter ett par minuter redan. Resultatet på min kombinerade hud och stora porer, blir omedelbart mjuk och len hud, no joke!

Efter första gången stramade min hud något efteråt, men det är nog för att jag inte använt så mycket syror på ett bra tag… Nu när jag har använt den fler gånger känner jag mig bara mysigt mjuk och len efter behandlingen. Dessutom tycker jag att det är en väldigt göttig kombination att lägga en återfuktande ansikts- eller arkmask efteråt. Som en riktig boost!

skin treat 10 min aha bha pha face mask

När jag använder syror brukar jag uppleva att jag både känner och ser mer och “större” pormaskar till en början, innan gunket liksom har krupit ut – haha, det låter SÅ äckligt… men det är verkligheten. Dock försvinner den effekten om jag håller i “syrandet” och resultatet blir jämn och len hud. Jag gillar verkligen den här masken då den ger mig den effekt den påstår sig att ge, men jag vet flera som reagerat ganska illa på den, dessa med normal- till torr hudtyp om jag inte missminner mig. Så är du sugen på att köpa masken, be om att få ett prov eller prova den i butik tillsammans med personal först.

VIKTIGT! Ska ni använda syror i er hudvård, kom ihåg att använda solskydd när det behövs eftersom syror gör huden mer känslig mot UV-strålar. Många använder syror just under vinterhalvåret här i norr, eftersom UV-index här i Sverige ligger på 0-1 typ hela vintern. Men oavsett, var försiktiga med er hud!

Vill du läsa mer om syror och solskydd har Luvan skrivit ett inlägg om sommarhudvård och UV-strålning från ett vetenskapligt perspektiv. Och hey, ni borde följa henne på instagram också! Så smart och cool och jag lär mig saker varje gång hon skriver ♥︎

Läs mer om SKIN TREAT här;


Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer