Ta hand om kroppen med SKIN TREAT

av Malin
1 174 visningar

SKIN TREAT är butikskedjan KICKS egna skonsamma kroppsvård. Jag skrev om SKIN TREAT i höstas när de var alldeles purfärska. Men nu tänkte jag uppdatera er med lite produkter som tillkommit efter lanseringen i september 2018.

skin treat

SKIN TREAT har två karakteristiska produktserier; Weightless Care (ljusa förpackningar) och Intense Moisture (mörka förpackningar) som kombinerar vårdande ekologiska oljor från avokado, jojoba, och kokosnöt med ljuvliga naturliga safter och växtextrakt till exempel från rosa pomelo, fransk ros, svart quinoa och havtorn. Produktserien innehåller nu 25 stycken produkter, 13 stycken i Intense Moisture och 12 stycken i Weightless Care. Produkterna ligger mellan 49-129 SEK.

skin treat

SKIN TREAT Anti-Blemish Gel Cleanser, 129 SEK

Anti-Blemish Gel Cleanser är en av SKIN TREATs senaste lanseringar och är en kroppsrengöring speciellt framtagen för dig med “orenheter”och blemmor på kroppen. Jag kan ibland få tilltäppta porer eller blemmor på både axlar, nacke och bröst ibland och sedan jag började använda den här rengöringen där har huden varit så fin. Cleansern innehåller ekologisk spirulina, zink PCA (pyrrolidon karboxylsyra) samt tea tree-olja som ska återställa balansen, rengöra och lugna huden. Jag är så impad!

skin treat

SKIN TREAT Nourishing Cleanse In-Shower Moisturizer, 79 SEK

På resten av kroppen har jag använt mig av Nourishing In-Shower Moisturizer som är ett kroppsbalsam med rengöringsegenskaper, perfekt för mig som är så dålig på att smörja in mig efteråt! Det är inget kroppsbalsam som lämnar någon läskig oljig eller kladdig hinna, utan bara en känsla av ren hud utan att heller kännas torr eller stram. Den innehåller bl a. grönt te, citronvatten, babassuolja och mjölksyra. Det här är den produkt som jag använt mest, så jag hade velat ha en större förpackning då det ändå är en duschprodukt.

Jag blev glad när jag såg att den innehöll Babassuolja (palmkärnolja) från Amazonas som ska vara ett bättre alternativ till den palmolja som tas från Borneo, men hade dock gärna sett att babassuoljan stod listad som en av de ekologiska aktiva ingredienserna. Vi såg en dokumentär på SVT Play härom dagen om hur palmoljeindustrin förstör Borneos regnskog och hur alla djur drabbas, usch alltså. Jag har försökt att undvika palmolja så gott det går för att jag vet att det inte är bra för varken planeten eller oss, men nu kommer jag verkligen göra allt för att välja produkter med ekologisk palmolja eller bättre alternativ. Det finns ju i typ allt! Vill du läsa mer om palmolja kan du göra det på WWF’s hemsida.

skin treat
skin treat anti-blemish body treatment

SKIN TREAT Anti-Blemish Body Treatment, 129 SEK

Som efterbehandling på de områden jag kan få lite blemmor på kroppen har jag använt Anti-Blemish Body Treatment, en kroppsemulsion som innehåller ekologisk spirulina, zink PCA (pyrrolidon karboxylsyra) samt tea tree-olja som ska återställa balansen, lugna- och mjukgöra huden.

Precis som cleansern har den den här speciella doften som jag tror är en blandning mellan spirulinan och teatree-oljan, det blir en väldigt märklig och jordig doft. Min sambo säger att den luktar jordkällare och det kanske är därför jag drar mig lite för att använda den på dagen då det inte är riktigt det jag vill dofta. Men till kvällen kan jag använda den, och jag tycker att den gör ett bra jobb då den sjunker in snabbt utan att kladda och jag kan lägga mig direkt efter! Tyvärr kan jag känna mig lite torr efteråt, så jag vill gärna smörja mig med något annat om jag mot förmodan skulle använda den på dagen.

skin treat

SKIN TREAT Bright Renewal AHA & PHA Exfoliating Treatment, 129 SEK

Bright Renewal AHA & PHA Exfoliating Treatment är en kroppsbehandling i form av en mousse som med hjälp av AHA och PHA-syror peelar huden. Det leder både till en klarare ton och lyster samt att den hjälper till att få bort blemmor, orenheten och är även perfekt för keratosis pilaris. Den innehåller dessutom grönt te och citronvatten.

Just den här har jag varit lite försiktig med just nu, men använde den väldigt flitigt i början av året. Syror gör huden mer känslig för UV-strålar, så använder du den här typen av produkt är det extra viktigt med solskydd, varje dag! Jag tycker verkligen att den hjälpte min KP jag har på armarna väldigt fint när jag väl använde den – så jag ser fram emot att fortsätta använda den så fort hösten gör intåg. Egentligen behöver man inte avstå syror på sommaren, men jag som är så tankspridd och har problem med både minnet och orken så skippar jag det, högst personligt val.

skin treat
skin treat instant firming body serum

SKIN TREAT Instant Firming Body Serum, 119 SEK

Instant Firming Body Serum är ett lätt kroppsserum innehållande hyaluronsyra som återfuktar, hästkastanj som ska göra huden fastare och spänstigare tillsammans med mentyllaktat som verkar uppiggande på huden och har en uppfriskande och svalkande effekt, jojobaolja och grönt te.

Jag kan verkligen avsky att smörja in kroppen om produkten är kladdig eller lägger sig som en film ovanpå huden men det jag gillar med den här, precis som med Perfection Body Elixir, är lätt och försvinner in i huden snabbt och det går att klä på sig direkt efteråt. Jag är fortfarande så dålig på att smörja inkroppen, men med något som luktar gott och står på sängbordet så blir det i alla fall lite lättare.

skin treat

SKIN TREAT Invisible Shield 24H Effect Antiperspirant, 59 SEK

Något jag varit så nyfiken på är SKIN TREAT’s antipersperanter. Invisible Shield 24H Effect Antipersperant är alkoholfri, antibakteriell och snabbtorkande. Innehåller bl a. citronvatten, kamomillblomsextrakt och olja från Sacha Inchi (Plukenetia volubilis) som är en törtelväxt. Det står även att den ska vara “milt parfymerad”, vilket jag inte tycker då den doftar ganska mycket, även om den doftar gott. Den ska också ge ett 24-timmars skydd mot svettlukt, vilket jag heller inte tycker att den gör om man är normalt aktiv. Så det här är ingen hit för mig även om jag gillar doften, hade velat att den var lite mer effektiv. Invisible Shield är dock bättre än SKIN TREAT’s andra antipersperant Power Protect, den var totalt värdelös och luktar hemskt!

Btw, är det bara jag.. eller varför är det inte lika kul att smörja in kroppen som ansiktet?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer

Cookie policy