Min lata sommarrutin!

av Malin
170 visningar 7 Minuter läsning

Hej!

Long time, no see. Igen. Jag har tyvärr inte haft något bra flyt den senaste tiden och är fortfarande inte helt hundra från min megaförkylning jag fick för fem veckor sedan och det har visat sig att jag fått någon envis bakterie som bryter ned “vanligt” penicillin, så därför har jag nu fått starkare antibiotika. Dessutom har jag en större inflammation i hela kroppen som gör att immunförsvaret får det lite extra jobbigt. Vad detta beror på vet de dock inte än.

Jag har även bytt medicin som gjort att jag mått sämre och varit tröttare än vanligt. Nu i veckan har jag äntligen kunnat sova igen och jag har gått och lagt mig så fort jag kommit hem från jobbet så jag har inte varit så mycket till människa. Men nog om det! Nu vet ni läget.


På sommaren blir jag verkligen lat, speciellt om det är varmt ute.. eller mer som att jag blir tröttare än vanligt. Så att få vara lite lat med hudvården känns lite skönare när man knappt kan hålla upp ögonen. Här har ni min lata sommarrutin!

lat sommarrutin sephora pineapple exfoliating wipes
lat sommarrutin sephora pineapple exfoliating wipes
lat sommarrutin sephora pineapple exfoliating wipes
Sephora Pineapple Exfoliating Wipes, 70 SEK

Som jag skrivit tidigare så utökar Sephora sin hudvårdsserie senare i sommar/höst och då kommer dessa exfolierande rengöringsservetter. Sephora har redan exfolierande wipes med kol (som just nu är på rea) i samma anda, men jag gillar verkligen de här med doft av ananas! Det brukar inte vara min favoritdoft. Den strukturerade sidan exfolierar lätt och med andra sidan rengör jag det sista. Så härliga!

För dig som vill ha vanliga rengöringswipes till bra pris kommer Sephora även med gurka och vattenmelon som kompletterar deras existerande utföranden.

lat sommarrutin youth to the people superberry hydrate and glow oil
Youth to the People Superberry Hydrate and Glow Oil, ca. 380 SEK

För att korta ner rutinen lite bestämde jag mig för att testa YP’s superfood-olja som också kommer in på Sephora senare i år (förlåt!). Den är inte så där oljig, utan känns verkligen lätt – den luktar gott och sjunker in snabbt. Ibland byter jag ut den mot ett av mina serum (ett C Vitamin- och ett hyaluronsyreserum), men jag gillar att min hud känns mycket mer återfuktad än vanligt, men inte kletig eller oljig.

Den innehåller precis som det står på förpackningen; Maquibär som är rika på antioxidanter för att bekämpa fria radikaler, Acaibär är också rika på antioxidanter och innehåller omega 3, 6 och 9. Prickly Pear eller Opuntia är inte är päron utan en växt inom kaktussläktet som främjar cellförnyelse samtidigt som den hjälper till att reducera rodnad och hyperpigmentering. Vi hittar också en Solros- & Jojobaoljeblandning som är återfuktande och näringsrika oljor med antioxidanter och fettsyror.

lat sommarrutin dr. jart+ ceramidin
Dr. Jart+ Ceramidin™ Cream, 415 SEK

När Dr. Jart+ presenterade sin uppdaterade Ceramidin-serie blev jag förälskad! Under hösten kommer denna superpopulära serie få ett nytt utseende och jag fick verkligen upp ögonen för produkterna, så mycket förpackningar kan göra för att jag ska bli intresserad.. skrämmande egentligen. Men det jag gillar är inte bara utseendet, utan också produkten inuti. En ganska tjock, men lätt kräm – det låter kanske konstigt… för trots att den kommer ut som en korv och inte mjuk kräm så är den lätt och sjunker snabbt in. Jag borde inte gilla den här med tanke på innehållet, men är det en produkt i hela min rutin som innehåller silikoner så gör det mig inget.

Tyvärr innehåller den alldeles för många ingredienser för att jag ska orka med att läsa allt, men vi hittar mest vatten och glycerin tillsammans med bindemedel och en del silikon (både Cyclomethicone och Cyclopentasolixane). Detta följs sedan av massor av extrakt och oljor från växter och frukter, bl a. rävsvans, rödbeta, alger, gråbo, lakritsrot och luktpion. Dessutom innehåller produkten också mikrokapselceramider som återfuktar hudbarriären inifrån, och förhindrar på så vis vattenförlust. Du kan läsa hela INCI-listan här.

lat sommarrutin supergoop makeup mist SPF50
Supergoop! Defence Refresh Setting Mist SPF 50, 120 SEK

Mists är min nya grej! Jag har en på kontoret, en i kylen, en vid sängen, en i badrummet och en i väskan… ja, på riktigt. Det senaste tillskottet från Supergoop! är ju bara så bra nu i sommar. Det är en ansiktsmist för att fixera sminket så att det håller bättre, men har också SPF 50 för att skydda. Formulan är antioxidantrik och baserad på rosmarin, men innehåller också grön- & pepparmynta.

Sprayfunktionen kunde vara lite finare, men funkar helt okej om man håller sprayen en bit längre i från ansiktet än vanligt. Jag brukar spraya den uppifrån och då den här innehåller alkohol denat så ser jag till att hålla ögonen stängda lite extra länge efteråt, annars kan det svida lite. Men jag gillar tanken av SPF i mistform som touch up istället för att behöva smörja och smörja. Den är tyvärr inte lika härlig som min favorit Lumene VALO Glow Refresh Hydrating Vitamin C Mist, men den funkar nu när jag vill skydda huden lite extra mycket.


Solskydd till ansiktet i form av smörj har jag ju redan tagit upp i Molkans SPF-guide, så är du nyfiken på vilka jag använder kan du spana in det inlägget.

Har du en “latrutin” på sommaren eller kör du på som vanligt?

0 kommentar

Leegeehaam Grow Hyal B5 - Härligt hyaluronsyreserum! | molkan.se 28 juli, 2018 - 10:49

[…] dess har jag använt det ungefär varje dag fram till att det blev så varmt då jag varvat med min lata sommarrutin, men har som sagt använt det både morgon och kväll till och från. Det jag gillar med det är […]

Vacation heroes | molkan.se 21 augusti, 2018 - 22:07

[…] bl a. sitt dusch- & kroppssortiment och kompletterar med massor av roliga ansiktsmasker och wipes. Jag har testat de exfolierande med doft av ananas – men på resan fick den lilla […]

Best in Beauty 2018 - Hudvård | molkan.se 28 december, 2018 - 16:46

[…] Dr. Jarts Ceramidin-kräm är en toppen allt-i-allo-kräm! Då den är väldigt tjock i konsistensen gillar jag att använda den som just nattkräm. Den innehåller bland annat massor av extrakt och oljor från växter och frukter, och även mikrokapselceramider som återfuktar hudbarriären inifrån, och förhindrar på så vis vattenförlust. Du kan läsa mer om produkten här. […]

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer