Två prebiotiska krämer från M Picaut

av Malin
473 visningar 4 Minuter läsning

Som uppföljare på jättesuccén Hydra Lagoon Overnight Mask har ekogudinnan Mette Picaut lanserat två nya krämer som ska stärka huden med hjälp av prebiotika och halvädelstenar.

Jag är verkligen ingen ekotjej eller förespråkar “naturlig hudvård” för att jag egentligen tycker att det är trams, men Mette är ett geni. Punkt. Allt jag testat från M Picaut har jag älskat! Dessutom har jag haft äran att få träffa henne in person och hon är nog en av de absolut härligaste och mest genuina av alla branschmänniskor jag träffat. Hon är så passionerad i det hon gör och jag tycker att det verkligen syns i produkterna M Picaut skapar. Därför gör det mig lite irriterad att det inte är fler, i alla fall i mina kretsar, som pratar om hennes produkter. Det finns ett annat stort ekomärke som jag tycker får alldeles för mycket plats och helt ärligt är rätt överskattat. Jag stöttar Mette alla dagar i veckan!

Vad är Pro- & prebiotika och varför ska jag ha det i min hudvård?

Du kanske har hört begreppen förut, men då kanske främst i samband med mat. Enkelt förklarat ser de tillsammans till att mikrofloran i magen och huden håller sig i balans. Probiotika, med O, är de goda bakterierna som bevarar och stärker kroppens egen mikroflora. Prebiotika, med E, är den viktiga näringen till dessa bakterier. Födan till probiotikan kan man säga.

Varför ska man ha det i sin hudvård då? Jo, att tillsätta både pro- och prebiotika bidrar bland annat till en starkare hudbarriär, bibehållning av fukt och minskar faktorer som bidrar till stramhet och irritation. “När probiotikan bryts ner bildas det dessutom andra ämnen som är fina för huden, hyaluronsyra, peptider och vitaminer, som ökar hudens lyster, fukthalt och kollagenproduktion.” – Mette Picaut

m picaut prebiotiska krämer

M Picaut Rose Quartz Supreme Prebiotic Rich Cream, 699 SEK

Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream är skapad för en torrare-, normal-, känslig- eller obalanserad hud och har två molekylstorlekar av hyaluronsyra som ger en fantastisk fuktbindande effekt på huden. Rosenkvarts lugnar och balanserar huden.

m picaut prebiotiska krämer

M Picaut Amethyst Obsession Probiotic Balancing Cream, 649 SEK

Amethyst Obsession Probiotic Balancing Cream är en lättare kräm som passar de flesta, men framför allt de med fet-, kombinerad- eller problemhud. Ametist, tillsammans med probiotikaformulan, dämpar inflammation och rodnad.

m picaut prebiotiska krämer

Båda krämerna kan användas som dag- och nattkräm, innehåller pre- och probiotika som bevarar och stärker hudens egen mikroflora tillsammans med squalane, fuktbombskomplexet pentavitin och olika sorters hyaluronsyra. Squalane finns naturligt i huden och bevarar fukthalten och anses också att vara en kraftfull antioxidant. Pentavitin är en sockerart som binder sig till lysin, en essentiell aminosyra som kroppen inte själv kan tillverka, i huden och återfuktar. Båda krämerna är dessutom veganska.

Jag har ännu bara testat Amethyst Obsession ett par gånger, men kan direkt säga att jag älskar den! Den har en svag doft av typ vaniljbulle och glider på som en dröm. Det här är en sån där produkt som är perfekt för mig när jag är extra trött och inte orkar med alla 7 steg jag har i min hudvårdsrutin, utan den innehåller nästan alla ingredienser jag älskar. Priset är rätt saftigt, men som jag tror jag skrev i min recension om Hydra Lagoon-masken så får man se helheten, vad får man? Jo, en jävligt bra kräm som hjälper till att bidra med en bra hudhälsa!

Har du testat någon an nyheterna? Eller är du nyfiken på någon av dem?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer