The Makeup Tag á la 2019

av Malin
235 visningar 11 Minuter läsning

Något jag tappat med åren är att faktiskt ha roligt när jag bloggar, förr var jag så mycket bättre på det och en gjorde roliga tags och utmaningar. Idag har nästan alla som jag följde sist jag gjorde den här taggen slutat blogga eftersom branschen inte är densamma. Synd, men jag tänkte återuppliva den här taggen, inte för att konsumtionshetsa, bara berätta om mina favoritprodukter m.m.

Vill du se vad jag svarade 2015? Kika in inlägget här!


Vilken är din nuvarande favoritfoundation?

Åh, det här är såå svårt! Jag vet ju vilken jag skulle vilja säga, men nu har jag inte använt den på ett tag. Sen har jag ju flera produkter som jag använder som foundation som tekniskt sett inte är det. Men jag måste nog säga att den foundation jag drar mig till mest när jag vill ha en faktiskt foundation är beautyblender Bounce Liquid Whip Long Wear Foundation. My gosh, företag måste sluta med så långa namn på sina produkter.. Men den här foundationen är så fin på min hy!

Täckningen är medium men går att bygga upp till full täckning, har en sammetsfinish som jämnar ut hudtonen och i kombination med primern ”blurrar” ut hudstrukturen. Och trots sin täckning så känns den inte på huden alls. Bounce Foundation finns i hela 40 nyanser och innehåller hyaluronsyra som återfuktar huden.

beautyblender bounce foundation

Favoritconcealer?

NYX Professional Makeup Can’t Stop Wont Stop Concealer är en superfin concealer som täcker bra, lägger sig inte i mina fina linjer utan ligger fint på hela dagen utan att krackelera. Den känns liksom lite elastisk om ni förstår vad jag menar, den följer liksom med huden istället för att bara ligga ovanpå och spricka. Älskar!

Din åsikt om lösögonfransar?

Jag tycker fortfarande att det är supersnyggt om det är bra gjort. Det har ju hänt en del sedan 2015 så idag finns det ju fransar för alla, både ‘strip lash’ och individuella. Nu finns det ju också magnetiska fransar och magnetisk liner + fransar, så ibland är det bättre nu än förr. Speciellt för oss som är känsliga mot franslim också. Det har blivit bättre!

Slänger du din mascara efter tre månader?

Jag försöker väl främst att använda upp dem, men jag tror aldrig att jag använt upp en mascara innan de torkar så jag kastar dem när de känns torra eller inte presterar som de gjort innan. Tycker dock att mascaror “håller” ungefär 3 månader innan det händer, så ibland kanske?

indy beauty curl it up! defining mascara

Vilken är din favoritmascara?

Just nu är det Indy Beauty Curl it Up! Defining Mascara. Ger ett superfint resultat, håller böjen och ger en riktigt svart färg. Inga klumpar, fäller inte och kladdar inte under ögonen. Älskar den här så mycket!

Vilken är din mest älskade ”muliti-task” produkt?

Lika svårt att svara på som för 4 år sedan. Men sedan 2015 har ju ett helt fantastiskt företag skapats och idag blomstrar. Linda Hallberg Cosmetics lanserade sin första produkt 2016 och den är älskad än idag även om jag inte pratar om den så mycket. Infinity Palette är perfekt att ha med sig när en reser eller är på språng. Den innehåller allt du behöver. Den finns ju även i Deep nu också, hur bra?!

Använder du någon primer?

Ja, jag är en av de som faktiskt förespråkar primers eftersom jag har kombinerad hud och foundations tenderar att glida av på mig. Det är som med nagellack, har jag inte baslack så släpper lacket över. Gillar just nu Indy Beautys Pore Me Away! Pore-Minimising Primer till ansiktet, den är väldigt återfuktande och får mitt smink att hålla betydligt längre än utan.

Vad är namnet på din favoritögonskugga just nu?

Det blir mycket Indy Beauty här nu, men jag är så imponerad av kvalitén på produkterna. Eyes Eyes Baby!-paletten i varianten Leah är så fin! Jag var väldigt skeptisk till en början för att ytterförpackningarna ser så billiga och plastiga ut. Har verkligen fått leva efter mottot “don’t judge a book by it’s cover”. Paletten är så fin och skuggorna är krämiga och lättblandade.

Favvoläppstift?

NABLA Cosmetics är också ett märke som har tagit mig med storm. ALLT de gör är spot on och det finns nog inget som jag inte gillar. De är smarta och hänger med i svängarna utan att bli “härmiga”. De kör sin egen grej och som sagt, det blir till 99% alltid bra! NABLA lanserade matta läppstift i början av året och de har varit så älskade. En del av dem är lite svårapplicerade, men för det mesta blir de jämna, sitter bra och många unika nyanser.

nabla matte lip collection
Nolita

Favoritläppglans?

Eftersom Linda Hallberg Cosmetics har sina FantaStick Lipsticks som är en multiuse-produkt, men jag vet inte om det mer klassas som ett läppstift. I jämförelse med Nablas skulle jag ju mer klassa dem som färgade läppglans, så det får bli så! Nyansen Ametrine är nog min favorit!

Favoritrouge?

Rouge är fortfarande en stor sminkfavoritprodukt som kan göra så mycket till ansiktet. Lite färg har ju ingen dött av! IsaDora Perfect Blush har varit favoriter i ett par år och nyansen 51 Spiced Ginger är min senaste besatthet. Nyansen är lite rödorange och kompletterar min hudton väldigt bra tycker jag.

isadora perfect blush spiced ginger

Nämn tre favoriter inom billigare ”drugstore” makeup-produkter

  1. L’Oréals True Match Concealer är bland de bästa jag testat. Täcker så bra och är bra för sin prislapp på 129 kr.
  2. NYX Professional Makeup Flawless Finish Blending Sponge använde jag tills den bokstavligen vittrade sönder. Så mjuk och enkel att använda, ger en så fin finish till basprodukter. 99 kr. Ja!
  3. KICKS Beautys egna mascaror är så bra, i alla fall de jag har testat. Flirty Extension är min favorit, den har en liten gummiborste så man kommer åt alla små fransar. 159 kr till ordinarie pris. Just nu kostar den 111 kr. Pass på!
linda hallberg cosmetics infinity filter

Nämn tre favoriter inom dyrare ”high end” makeup-produkter

  1. Lancômes Hypnôse Volume-À-Porter Mascara är en av de bästa mascaror jag någonsin testat och kostar 315 kr. Har man de pengarna och verkligen vill ha en lyxig mascara, så absolut. Men det gör ont i mig eftersom man kan få 3 stycken riktigt bra budgetmascaror för samma pris.
  2. Sensai Flawless Satin Foundation SPF 20 är den absoluta finaste foundationprodukten jag någonsin testat och det är ett saftigt pris på 525 kr för en ganska skir foundation. Men jisses! Ni som vet, ni vet.
  3. Linda Hallberg Cosmetics Infinity Filter är också lite dyrare än vad jag skulle anse som budget, ligger på 279 kr, men ett av de absoluta bästa pudren. Ger verkligen ett resultat som liknar ett filter.

Om du bara fick använda tre makeup-produkter resten av ditt liv vilka tre saker skulle du välja?

  1. Lumene Invisible Illumination Instant Glow Fresh Skin Tint är en foundation med hudvårdande egenskaper. Den ger ett superfint resultat och känns återfuktande på samma gång. Jag använder den här både ensam eller när jag bara vill ha en skir bas.
  2. NABLA Cosmetics Secret Palette är verkligen en av de finaste paletterna jag har. Det finns så många olika typer och nyanser att jag kan skapa väldigt många olika sminkningar. Det finns också en nyans att highlighta, en rosa till rouge, till brynen och en att använda som bronzer, så allt i ett.
  3. Istället för mascara så tror jag att jag väljer ett par lösögonfransar. Depends lösögonfransar Svea (som för övrigt har mina ögon på förpackningen, fortfarande lika ofattbart) är verkligen mina all time favoriter, vispiga och enkla att applicera. Plus att Depends franslim som medföljer är det enda limmet jag kan använda. The best!
nabla cosmetics secret palette

Gör du också taggen hos dig, skriv till mig så jag får läsa dina svar – det vore jättekul!

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer