Skintology Stockholm Booster & Serum

av Malin
257 visningar 4 Minuter läsning

Tidigare i år skrev jag om Skintology Stockholm som är ett svenskt hudvårdsmärke som lanserades 2018. I våras kom det en duo i form av en booster och ett serum.

Skintology Thirst Quench Activator Booster, 549 SEK

Activator Booster som är en djupt återfuktande tunnflytande essens som du applicerar före både ditt serum och din kräm. Essensen hjälper till att öka nedslussningen av aktiva ingredienser i huden. Essensen är fullproppad med fuktgivande och fuktbevarande godsaker, så som bland annat; aloe vera-extrakt, glycerin, extrakt av lakritsrot, niacinamide, hyaluronsyra och allatoin.

Skintology Thirst Quench Hyaluronic Concentrate, 599 SEK

Hyaluronic Concentrate är ett djupt åkterfuktande serum som innehåller hög koncentration av hyaluronsyra med både hög och låg molekylstorlek för optimal återfuktning. Innehåller liknande ingredienser som essensen, med skillnad från att Hyaluronic Concentrate även innehåller vetegroddsextrakt, jästsvamp (bagerijäst) och Pantolactone. Serumet har också en högre viskositet (tjockare konsistens) än essensen. Vetegroddsextrakt har en mjukgörande effekt på huden medan jäst sägs ha en mjukgörande och återfuktande egenskaper på hudytan.

skintology stockholm

Essensen och serumet återfuktar, mjukgör och min hud känns plumpad. Jag märker direkt skillnad om jag testat något annat eller glömt att applicera dem. Produkterna är dryga fastän jag tycker att jag använt dem så mycket, vilket bara är positivt! Jag gillar att de inte doftar så mycket, utan ytterst lite och den lilla doften försvinner ganska snabbt. De lämnar ingen kladdig yta, de “försvinner” bara in i huden och lämnar den mjuk och återfuktad – och det är inte bara direkt vid användning, utan också hela dagen.

Om jag ska vara helt ärlig så är det klart att man inte behöver köpa båda två, även om de kompletterar varandra. Serum tas ju upp som bäst när huden redan är fuktig, men det går ju att lösa på andra sätt. Använder du flera serum så se till att huden är fuktig och inte helt torr istället. Glöm inte att låsa in fukten med en kräm, annars försvinner hela effekten!

Så skulle jag bara välja en utav dem skulle det absolut vara Hyaluronic Concentrate. Men till saken, de funkar ju så bra tillsammans! Min hud blir som sagt väldigt återfuktad och plumpad.

Det enda jag kan anmärka på är att den delen av pipetterna där man trycker för att fånga upp och plutta ut serum är lite tröga, så ibland har jag svårt att få ut produkt, men det är verkligen det jag kan komma att tänka på. Annars älskar jag förpackningarna, innehållet och resultatet de ger mig och min hud. Sen är ju inte prislappen för alla, men ska man unna sig ett lyxigt serum i denna prisklass så är Skintologys Hyaluronic Concentrate eller Medik8’s Hydr8 B5 mina två starkaste rekommendationer.

Innan jag har smort in min hud tycker jag att man tydligt kan se yttorrheten (speciellt på kindbenet under ögat) samt att den ser lite matt och trist ut, efteråt både ser och känns huden mer klarare/levande och fyllig, om man nu kan säga så. Nu är ljuset aningens olika på bilderna eftersom jag råkade rikta ansiktet lite mer utåt mot fönstret på efterbilden så att jag fick mer ljus – men jag tycker ändå att det syns skillnad.

1 kommentar

Karin 29 december, 2019 - 20:58

Har inte hört talas om märket innan, blir jättesugen på att testa.

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer