Skintology – New skin-kid on the block!

av Malin
198 visningar 3 Minuter läsning

There’s a new kid in town! Skintology Stockholm är det svenska nystartade hudvårdsmärket (anno 2018). All produktutveckling sker i Sverige tillsammans med deras egna produktutvecklare och certifierade hudterapeuter.

skintology fresh start aha mask

Skintology Sheet Masks

Skintology har idag två stycken arkmasker i sitt sortiment, Fresh Start AHA Mask och Thirst Quench Hydrating Mask, 99 SEK /st eller 349 SEK i ett kit om 4 masker. De har dessutom The Perfect Mix-kit där man får 2 st av varje, också för 349 SEK. Maskerna är i bio-cellulosa som är ett tunt geléliknande material för en perfekt passform.

Fresh Start är en exfolierande och mycket återfuktande arkmask med bl a. Niacinamide, Sodium Hyaluronate (natriumsaltet av hyaluronsyra), AHA (glykol- & mjölksyra) och lakritsrotextrakt. INCI-listan ser bra ut, med ett litet undantag för Trietanolamin (också känt som TEA) som används i kosmetika som pH-balanserare och emulgeringsmedel, men enligt en del forskning är detta giftigt och kan påverka immunförsvaret och inre organ då det kan bilda nitrosaminer som är cancerframkallande. I EU finns dock föreskrifter att Trietanolamin får endast förekomma i en koncentration i leave-on produkter med upp till 2,5%.

Thirst Quench är en djupt återfuktande arkmask och hjälper till att bibehålla fuktbalansen i huden. Innehåller bl a. Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Panthenol och aminosyrekomplex (NMF). INCI-listan är liknande Fresh Start, med undantaget AHA-syrorna. Trietanolamin finns även i denna mask.

Jag i en annan bio-cellulosamask (ej Skintology)

Skintologys mål är att skapa effektiva produkter för den moderna och krävande konsumenten med synliga resultat för alla hudtillstånd. Sortimentet är under ständig utveckling och under 2019 kommer de att expandera med fler produkter.


Ser så fram emot att testa dessa! Gillar verkligen arkmasker i bio-cellulosa då de sitter bättre på ansiktet och jag tror att det är lite bättre för miljön 👍🏻 Jag älskar verkligen arkmasker, MEN jag får typ dåligt sambete varje gång jag använder en då jag önskar att det verkligen fanns något mer miljövänligt… Det är så mycket plast och onödig förpackning. Kan ingen bara komma på ett miljövänligt och nedbrytbart sätt att förpacka dem på?

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer