Daisy Beauty Expo 2019

av Malin
166 visningar 24 Minuter läsning

Nu har jag nästan återhämtat mig helt efter Daisy Beauty Expo 2019! I helgen hade jag äran att få befinna mig på Sveriges bästa skönhetsmässa för femte året i rad och jag blir fortfarande lika imponerad år efter år. And you know me.. förbered er på fotobomb!

Första stoppet blev hos AnneMarie Börlind som visade upp sin nya produkt 2-Phase Hyaluron Shake, ett 2-fasigt oljeserum med hyaluronsyra som både återfuktar och närar huden. Jag har testat nyheten sedan i höstas, så det kommer snart ett inlägg om den. Orange Blossom Energizer är också en favorit, doftar så gott och ger grym lyster! De har också lanserat serien Purifying Care som är en serie för ungdomlig och acnebenägen hy.

ACASIA Skincare bjöd på en exklusiv förhandsvisning av sin nya arkmask Brighten Me Up som är en ansiktsmask med härligt C-Vitamin, E-Vitamin och hyaluronsyra. Produkten lanseras i April/Maj, så det blir en lång väntetid – men jag ser så fram emot att testa!

IDUN Minerals visade upp flera av sina senaste lanseringar i form av nagelvård, hårvård och mer hudvård. En nagelolja med massor av göttiga oljor samt en nagelförstärkare var de rykande färska produkterna.

Ecooking är ett nytt märke för mig, men har funnits sedan 2015. Märket har ursprung från Danmark och är ekologiskt och nästintill helt veganskt, förutom deras multibalms som innehåller bivax. I produktsortimentet finns allt från serum till wet wipes, masker, handtvål och A-vitaminkapslar. Jag blev väldigt intresserad och hittade många fina produkter.

Philip B är ett amerikanskt hårvårdsmärke som fokuserar på innovation och ren och skär forskning. På fredagen hann jag med föreläsningen av Philip B själv och han berättade att skalpen är nyckeln till ett friskt och fint hår.

Genom att borsta ut det egna skalpsebumet med en naturhårsborste ut i längderna och framförallt topparna så hjälper man håret så mycket. Han uttryckte det om som att skalpsebumet är ‘hårets mat’. Till detta har han skapat produkter i alla möjliga utformningar.

I samma portfolio finns iQ+Brows med en permanent färg som man slipper blanda själv i en smart skruvpenna med borste.

daisy beauty expo 2019

Depend Cosmetics minilack fyller 25 år och det var verkligen fest i montern! Det bjöds på tårta och bubbel samt att man kunde blanda sitt eget nagellack, få bryn och fransar och lackade naglar. De visade såklart också upp jubileumslacken.

Tyvärr (för mig) var det så lång kö till att göra sitt eget lack, så jag gjorde inte det.. det ångrar jag nu – det hade varit roligt. Jag fick dock lite bryn och fransar. Jag älskar verkligen Depends lösögonfransar då de är billiga, mjuka och känns inte alls på ögonen.

GHD visade upp två av sina stylingnyheter (som jag såklart glömde fota). Fick håret stylat och pratade med bästa Anna-Fia. Det stör mig att jag inte minns vad de exakta nyheterna var, men så är det..

Jag bodde hos Mickis i helgen och guuuu vad jag gillar den här människan ♥︎

Hos Lumene fick vi kika på senaste lanseringen av Instant Glow Fresh Skin Tint som är en färgad dagkräm med nordiskt källvatten och nordiska alger. Dessutom visade de upp Instant Illuminizer som är en flytande highlighter samt hudvårdsserien Arctic Care [ARKTIS] som innehåller lugnande nordiska blåbär, havre- och rapsoljor i kombination med ett Betakomplex som låser in fukt – perfekt för oss här i kalla norden.

Philips visade upp sina hårstyling- och hårborttagningsprodukter. Den senaste hårstylingprodukten visade jag i mitt inlägg när jag var på pressvisning med dem i november, en automatisk locktång. Deras IPL (Intense Pulsed Light) är också en stor snackis i sociala medier. Jag testar just nu IPL och det ska bli spännande att se om jag får något resultat.

Elemis hade många nyheter att visa upp, i Peptide4-serien kommer en ansiktsmask med förmultnade blommor – den ska verka lugnande och dämpa rodnader, exfoliera och djuprengöra och främja hudens elasticitet och återfukting. Det låter som en riktig goding om du frågar mig!

I Superfood-serien kommer Kefir-Tea Mist (med grymt munstycke, hallelujah!), en ansiktsmist som närar, återfuktar och förbereder huden med bl a. anti-oxidantrikt Rooibos-te, fermenterad kefir och prebiotika. Dessutom kommer det även tre stycken ansiktsmasker med olika egenskaper.

Pro-Collagen Cleansing Balm släpptes i en limiterad upplaga med ros inför oktober, men nu blir den permanent i sortimentet. Kul för dem som gillar ros, jag föredrar dock originalet!

Hos Kraft Cosmetics hittade vi några av deras varumärken, bl a. Davines, Comfort Zone, Skin Regimen och bareMinerals (som jag helt missade). Hos Davines kunde man göra sitt eget schampo, hos Comfort Zone sin egen duschgelé – men jag tror inte att de hade några direkta nyheter? Gillar både Comfort Zone, Skin Regimen och bareMinerals, men har inte testat något från Davines.

En del ställen var jag så dålig att fota på för att all min uppmärksamhet gick åt att lyssna. Hos Dermalogica träffade jag bästa Jenny som gjorde ansiktsbehandling på mig i höstas, hon berättade om deras två nyheter för torr hy; Intensive Moisture Cleanser, en rengöringskräm och en uppgradering av Intensive Moisture Balance – båda med egenskaperna att stärka hudbarriären och återfukta på djupet.

Weleda bjöd på Skin Food i form av deras prisbelönta serie med samma namn. Skin Food är en serie produkter som är djupt återfuktande och närande med bl a. kakaosmör, sheasmör, styvmorsviolextrakt, kamomillextrakt och ringblomsextrakt. Krämen kan användas till “allt”, lite som min favorit från ett annat märke. Nu släpps även en Light-version av produkten som inte är lika fet och smörig – men med samma egenskaper. Dessutom lanseras även ett läppbalsam till det.

The Ordinary och hela Deciem var under året 2018 i mycket blåsväder. Grundaren Brandon har nu kopplats bort från varumärkena och företaget drivs nu av medgrundaren Nicola Kilner har nu tagit rodret.

Rent produktmässigt kommer det massor av roliga nyheter till Sverige inom kort, bl a. detta c-vitaminpuder som du blandar i din vanliga dagkräm för extra lyster, men också två nya antioxidantprodukter, ett peptidserum för håret, en mandelsyra tillsammans med några nya oljor och återfuktande serum. De går redan att köpa på Deciems egna hemsida – men så mycket spännande!

Charles Worthington är ett hårvårdsmärke som jag inte testat innan, men jag vet att bl a. Alexandra/Fashionink gillar deras micellära hårvårdsserie som var nyheten förra året. Jag blev väldigt intresserad av deras nya hårvårdsserie Grow Strong, som är en serie produkter med schampo, balsam, treatment och en skalp-tonic med deras GROWSTRONG™-komplex är en blandning av rotaktiviserande ärtspirextrakt och skyddande närande proteiner. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av hårvård, men har blivit nu när jag äntligen tagit tag i att gå till en frisör och fått mitt hår fixat ordentligt.

St. Tropez är det första brun-utan-sol märket jag testade och har gillat det till och från. Dock gick jag över till ett annat märke som doftar mindre BUS då jag har lite svårt för doften. Deras nyhet Purity är en serie BUS-produkter har en tropisk doft som med Hyaluronsyra samt Pentavitin ska återfukta medan grön mandarin och tropisk hibiskusblomma skyddar mot fria radikaler.

HynE är ett relativt nystartat svenskt märke med endast två produkter i sin portfolio. Båda med huvudingrediens Hyaluronsyra. Jag som verkligen älskar HA (Hyaluronic Acid på engelska) gick igång direkt! HynE 24 Hour Facial Créme är första produkten och är en intensivt återfuktande kräm med svensk hyaluronsyra och passar alla – även den med känslig hy. Du kan använda krämen som både dag-, natt- och ögonkräm. Skin-Tech RAW är sterilt veganskt serum gjort på ren HA. Produkten är lågmolekylär, vilket betyder att produkten kan ta sig ner längre ner i huden och lägger sig inte bara på ytan.


Alltså vilken dag! Det fanns många fler montrar som jag var och hälsade på, men glömde att fota. Dessutom är det redan 55 bilder i det här inlägget så jag orkar helt enkelt inte redigera fler.

T ex. kikade jag in hos Amelie Soie som har många härliga produkter runtikring det här med skönhet – bl a. örngott i mullbärssilke för din skönhetssömn som ska förhindra uppkomsten av rynkor och bibehålla fukten, Diamond Beauty Roller som ska ge ett omedelbart lyft utan ingrepp, Beauty Towel (EN FAVORIT HOS MIG!) som är den mjukaste ansiktshandduken för att enkelt avlägsna smink och orenheter utan att behöva använda cleansers. De lanserar nu egna sminkborstar som är bland de mjukaste jag någonsin haft mot min hud!

MasQ+ visade upp sina härliga arkmasker och nyheten Sustainable Skin som är en helt vegansk mask i ekologisk bomull och innehåller 95 % ekologiska ingredienser, bl a. aloe vera, trollhassel and blåbär.


Daisy Beauty Expo fyller mig alltid med så mycket inspiration och kärlek. Ni som följer mig vet att jag inte mått så bra på ett tag, men jag har inte skrattat så här mycket på väldigt väldigt länge och jag kommer att leva länge på det också!

Tack snälla hela Daisy Beautygänget, Kicki, Sam och alla som gjorde den här helgen till en fantastisk upplevelse!

Vill du läsa om föregående års mässor? Det hittar du här under;

2 kommentarer

maria 18 januari, 2019 - 16:18

Ursäkta men ibland sitter bilderna så texten inte syns och ibland syns bara en halv bild. Jättetrevligt du bloggar men hänt något med detta inlägg? Trevlig helg.

Malin 18 januari, 2019 - 17:31

Hej Maria, jättetrevligt att du skriver – men kan det vara din telefon eller upplösningen? Jag ser då alla bilder och text separerat. Jag har också en del bildtexter på bilderna, det är inte det du tänker på? Testa att ladda om sidan eller testa att läsa via datorn om du använder telefonen eller vice versa 🙂 Trevlig helg!

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer