2016, vilket jävla skitår!

av Malin
68 visningar 11 Minuter läsning

Många säger att 2016 var ett av de sämsta åren på länge, antagligen för att många av våra idoler har försvunnit och mycket annat som gått käpprätt åt helvete.

För min egen del har året gått i samma spår… Det har varit ett tungt år även om det började relativt bra, men har sedan bara gått utför. Det finns ändå givetvis highlights som jag tänkte att vi bland annat skulle ta att gräva i!


Upplevelser

#dbexpo16 daisy beauty expo 2016

Daisy Beauty Expo
– Det finns ingenting som är så kul som att träffa fellow skönhetsnördar i en fin byggnad med massor av härliga branschmänniskor. En hel dag med kärlek och intressanta samtal. Hade jag inte haft möjlighet att åka hade jag nog gått under. Peppar #dbexpo17 som kommer att vara 2 dagar!

Alla hjärtans-helgen
– 12:e februari såg vi Miriam Bryant och 13:e var vi och käkade alla hjärtans dag-middag (restaurangerna var stängda på söndagen) och jag visste inte att Måns skulle spela, men det blev en trevlig överraskning. Supermysig helg på alla vis!

nyx event pop-up store stockholm

NYX Pop-up Store och event med Linda Hallberg
– Efter vår semester på Rhodos stannade vi i Stockholm och då passade jag på att gå på invigning av NYX Pop-up Store. Tyvärr var jag så jäkla sjuk plus att det var så mycket folk så jag fick lite panik, men det var kul ändå!

dalabröllop

Ett riktigt dalabröllop
– En av de absoluta höjdpunkterna i somras var bröllopet för min sambos gudmor. Hela tillställningen var ute på en superfin gård i södra dalarna, mitt ute i ingenstans, där vi spenderade hela dagen med övernattade. Det var varmt, alla var på bra humör och det var bara så mysigt!

make up store beauty show fw16

Make Up Store Beauty Show FW16
(Jag jobbade mycket hela sommaren då vi hade O-Ringen mitt i allt och då kände vi att vi delade upp vår semester istället för att ha ett litet avbrott mitt i, så alla sommarens event gick åt pipan. Nästa event fick då vänta till andra delen av semestern i augusti.) Det var jättekul att få träffa alla fantastiska skönhetsbloggare och snacka av sig lite, samt att få sitta bakom självaste Therese Lindgren på visningen. Tyvärr hann jag aldrig att gå fram och hälsa eftersom det var så många andra som tänkte precis samma sak.

Bloggen blev självständig igen
– Under större delen av 2016 var jag jävligt stressad över att behöva producera 8 inlägg i veckan med så där halvbra krystat content istället för att lägga ner hjärta och själ i 3-4 bra och roliga inlägg som jag gjorde innan, jag hann helt enkelt inte. Och det går inte att hymla med att det är problematiskt att jobba med ett företag som sitter 40 mil bort med en extrem rullians på personal. Men jag ångrar absolut ingenting, jag är bara en erfarenhet rikare och trivs nog ändå bäst att vara självständig.

vintertroll bröllop

Mer bröllop
– I Oktober gifte sig min finaste vän Emilie. Det var så himla vackert och jag är så glad att vi fick vara med och dela dagen med dem ♥

Resor

Rhodos [ett, två och tre]
– Vår resa till Rhodos var så välbehövlig! Att bo på ett ställe där det är vinter och kallt i över ett halvår med turister är verkligen inte min grej. Vi åkte innan säsongen på ön hade dragit igång, så det var så lugnt och skönt. Det var knappt att man såg människor överhuvudtaget, förutom en dag när vi var inne i gamla stan. Inga måsten och inga planer, som balsam för själen.

Öland [Norra / Mellesta]
– Vår bilresa till Öland blev också väldigt lyckad. Det var fortfarande väldigt varmt ute och vi fick se så många fina historiska platser. Hotellet vi bodde på var supermysigt med eget SPA och även där var det bara så lugnt och skönt.

Portugal
– Den här resan till Portugal är ingenting jag har skrivit om här eftersom det blev ett väldigt spontant beslut (tänk typ några timmar innan), i samband med allt det här jobbiga som hände oss i höstas. Jag följde med som stöd för min sambo som haft resan planerad i flera månader. Trots sorgen så var det väldigt skönt att komma i väg och få tänka på något annat.

Insikter

Stressa inte, du får bara rynkor och gråa hårstrån
– Under 2016 känns det som att jag har åldrats 3 år. Det både syns och känns och det är verkligen inte värt det.

Min hälsa är viktigare än alla pengar i världen
– Alla jagar vi rikedom och berömmelse, men jag har kommit på att jag inte är up for it. Jag vill bara ha en lugn och lycklig tillvaro.

Jag är värd mer
– Här hade jag skrivit en lång text om företag som inte vill betala för sig, men raderade allt då de inte förtjänar någonting annat än /ignore. Kort och gott är jag värd mer. Jag arbetar hårt och ger resultat och det ska synas på fakturorna. Jag tänker inte lägga ner min själ om det inte är värt för mig.

Årets bästa

Konsert Mando Diao på Dalhalla
Det här är nog ingenting jag skrivit om, men i somras besökte jag Dalhalla för första gången efter att mamma har tjatat på mig i flera år att det hade varit häftigt att åka dit. Det är en konsertplats i ett kalkbrott där det blir en otrolig akustik. Det var även mamma som tjatade på mig i flera månader att följa med på Mando Diao och det är jag glad för, för det är en av de bästa konserterna jag varit på!

Låt Infruset – Mando Diao
Den bästa och den mest spelade låten under året. Tidigare hade jag inte riktigt fastnat för albumet Infruset där Mando tolkar Gustav Frödings texter, men efter konserten blev det bästa albumet och vi har lyssnat på det såååå mycket sedan dess. Lagom deppigt och fint på samma gång.

Serie Midnattssol
Sjukt bra och spännande serie utan att bli långtråkig en gång, plus fint foto vilket gör mycket! Andra favoriter har också varit Stranger Things, Springfloden, SKAM, The 100 och Svartsjön.

Företag NABLA Cosmetics
Inte bara för att de levererar så sjukt bra sminkprodukter, men också för att de har världens finaste presskontakt som var den enda som skrev till mig när jag var borta från bloggen i över en vecka och meddelade sedan att vi hade haft en familjetragedi. Absolut inte att alla ska göra det, men för mig var det en otroligt fin gest när jag behövde det som mest ♥

Årets sämsta

Kroppsdel Min hjärna
Migrän och ångest är typ det enda min hjärna åstadkommit under året. Det är ju mestadels stressutlöst, men ändå. Det är inte många rätt den har haft i alla fall. Till 2017 ändrar vi på det med KBT och psykologhjälp.

Låt Frans – If I were Sorry
Alltså, hör jag den där låten en gång till så blir jag galen! Hur kunde den ens kvala in till Melodifestivalen? Hur fick den ens produceras? Jag kräks.

Företag PostNord
2016 är nog året jag blivit av med paket eller fått hem trasiga prylar mer än någonsin. Och sin kundsupport behöver vi inte ens prata om. Så dåligt bemött har jag aldrig blivit. Hur lyckas de liksom?


Det är som sagt inte med någon vemodig ton jag säger hej då till 2016.. Det är bara skönt att vara på ny kula och fokusera på framtiden. Jag har några drömmar och mål som jag kommer satsa på att förverkliga, men i övrigt hoppas jag bara att jag slipper må som en påse bajs!

Om du fick ranka dina 3 bästa och 3 värsta för 2016, vad skulle det vara då?

6 kommentarer

Ingrid 9 januari, 2017 - 01:15

Hm, har svårt att lista det bästa, men bland de bra sakerna är nog att jag börjar inse att jag är bra, och att det jag gör räcker till och blir över även om jag inte alltid lever upp till det jag tycker att jag borde pga överkrav. på mig själv. Och att jag har såna bra vänner och familj som finns där när det behövs.

Dåliga saker är lite lättare att lista.
Stress, åh denna stress och vad den ställer till med.
Min pappa är sjuk och jag bor 70mil bort, that sucks.
Måste ju vart sämsta sommaren, och framförallt följt av sämsta hösten ever, Bästa årtsiden att återhämta sig – dvs hösten blev bara blaha.
Lägger till en nr fyra – ryggskott. Första gången, för mig, vill INTE att det ska bli fler.

Malin 9 januari, 2017 - 14:42

Åh, vi verkar ha haft ungefär lika pissigt år. Hoppas att ditt 2017 blir bättre ❤️ Massor av kramar

Mammi 9 januari, 2017 - 12:20

2017 blir ett mycket bättre år <3<3<3!

Sandra 15 januari, 2017 - 12:22

Ja du, jag vet inte ens vart jag ska börja med 2016. FY FAN! Så riktigt dåligt så jag var på väg in i sjukskrivning igen.
Jag vill bara glömma det, faktiskt!

Emilie 29 januari, 2017 - 16:10

2016 var fullt av så mycket blandade känslor. Det var både skit och helt fantastiskt på samma gång. Första oktober var typ en av de finaste dagar jag upplevt i hela mitt liv, men det var så många andra som inte var särskilt bra alls. Jag hoppas att vi får ett bättre år i år <3

Malin 29 januari, 2017 - 17:25

Eller hur! Ja, första oktober var verkligen magiskt ❤️

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer