Best in Beauty 2017: Hudvård

av Malin
186 visningar 14 Minuter läsning

Äntligen är det dags att, vad som blivit lite av en tradition nu, kora mina favoritprodukter jag haft under året. Produkterna är blandade med både nya upptäckter och favoriter i repris. Vi börjar med min nya favoritkategori; Hudvård.

I år övervägde jag att döpa om inläggsserien “Best in Beauty” eftersom jag inte får ha något i fred, men efter lite funderande bestämde jag mig ändå att köra på mitt. Jag säger inte att det är jag som myntat uttrycket – för jag vet många som använder sig av det. Men när både bild och text blir likadant känns det verkligen inte okej.

Därför kändes det inte rätt att det är jag ska behöva ändra hela mitt koncept som någon annan snor rakt av. Jag köper att man inspireras, det gör även jag – men jag blir förbannad när jag jobbat stenhårt med något som någon annan sedan kopierar. Det är en fin linje mellan inspirerat som jag blir smickrad över till att det inte blir ok – speciellt om det händer fler gånger än en.

Så. /End of rant. Nu kör vi!


Ansiktsvård

dermalogica precleanse balm
Bästa Sminkborttagning

Dermalogica Precleanse Balm, 469 SEK

Den största delen av året har jag använt micellärvatten, men tycker egentligen inte att det tar bort smink så bra, men efter Rom-resan fick vi med oss denna “förrengöring” från Dermalogica som innehåller olika oljor som tar bort sminket på 2 sekunder! Plus att huden blir mjuk och ren. Använder oftast ett micellärvatten efter denna för att få bort det där allra sista som av någon anledning aldrig vill följa med under första rengöringen.

Bästa Ansiksrengöring

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil, 359 SEK

Vill jag bli riktigt ren, men samtidigt återfukta och nära huden så tar jag till oljornas olja från Klairs. Den tar bort allt samtidigt som den lämnar huden så mjuk och len.

Eucerin DermoPurifyer Scrub
Bästa Ansiktsskrubb

Eucerin DermoPURIFYER Scrub, ca. 150 SEK

Bästa skrubben kommer från ett av mina favoritmärken när det kommer till hudvård, Eucerin. En oljefri mekanisk skrubb som innehåller mikropartiklar tillsammans med mjölksyra som exfolierar huden på djupet och ansiktet blir så lent och härligt efteråt. Dock blev jag så ledsen över att den här skrubben är på väg ut ur sortiment då den knappt finns att hitta på nätet, inte ens på Eucerins egna hemsida. Varför? Vad ska jag nu ta mig till? *insert ledsen emoji*

eucerin dermatoclean
Bästa Ögonmakeuprengöring

Eucerin DermatoCLEAN Eye Make-Up Remover, 79 SEK

En tvåfasprodukt som tar bort det envisaste av ögonsminket. Kan tyvärr inte säga att det har blivit en välanvänd produkt eftersom de andra ansiktssminkborttagningarna eller de micellära vattnen jag använt varit så bra. Men helt underbar och fungerar så bra för mig.

eucerin dermatoclean
Bästa Micellärvatten

Eucerin DermatoCLEAN Micellar Cleansing Fluid, 97 SEK

Update 18/1. Jag fick en förfrågan om att lägga till årets bästa micellärvatten som inte helt oväntat också kommer från Eucerin. Tar bort makeup så lätt i ett svep och det viktigaste… den svider inte om man skulle råka få den i ögonen. Jag har testat några andra micellära vatten under året, men alla svider som eld i ögonen. Dessutom kostar den under 100-lappen och är lättillgänglig. Jag har redan gjort slut på ett par under året.

m picaut hydra lagoon overnight mask
Bästa Ansiktsmask

M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask, 499 SEK

En grym ansiktsmask med massor bra ingredienser som ger huden en rejäl fuktboost medan du sover! Det har verkligen varit en av mina mest använda ansiktsmasker under 2017 och du kan läsa en mer ingående recension här. Men det har inte bara varit en ansiktsmask för mig, utan även något som fått upp mitt intresse ännu mer för just ingredienser samt mineraler och kristaller.

LeejiHam Vita Propolis Nutri Mask
Bästa Sheetmask

LeejiHam Vita Propolis Nutri Mask, 49 SEK /st

Arkmasker var väl aldrig så poppis som året 2017? Jag hittade min favorit från LJH som ger så mycket glow och fukt. Propolis, som är den andra ingrediensen i maskens serum, är en biprodukt från honungsbins saliv tillsammans med harts från träd och växter och verkar antiinflammatoriskt och kan lindra infektioner. Dessutom innehåller Propolis vitaminerna A, B och E samt flera mineraler och aminosyror. Läs mer om masken här!

the ordinary hyaluronic acid + b5
Bästa Serum

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5, ca. 67 SEK

Alltså det här är nog den svåraste kategorin eftersom jag faktiskt testat fler serum än någonsin och samtidigt haft flera favoriter (men konstigt nog inte skrivit om?). Men där jag faktiskt både kände och såg mest skillnad var TO’s hyaluronsyreserum. Det är säkert en kombination av en rejäl uppdaterad hudvårdsrutin, men min hud har mått så bra sedan jag började använda serumet. Tyvärr är det slut och jag testat just nu NIOD’s HA-serum, men jag ska faktiskt klicka hem lite nya produkter från TO vilken dag som helst och detta kommer definitivt att ligga med i varukorgen! Mitt bästa budgettips.

eucerin ultra sensitive
Bästa Dagkräm

Eucerin UltraSENSITIVE S Care Dry Skin, 142 SEK

Ja, nu börjar det bli en del Eucerinprodukter… Men helt ärligt funkar de så himla bra för mig och jag har inte hittat någon annan favorit som inte irriterar eller svider på huden. Nu har gjort av med ett par tuber av UltraSENSITIVE under årets gång trots att jag testat en del annat också, men de lever inte upp till denna. Väldigt basic som är utan doft och färg, men det är precis vad min hud gillar. Favorit i repris helt enkelt!

exuviance paula's choice biologique recherche eucerin ny hudvårdsrutin
Bästa Dagkräm med SPF

Eucerin Sun Fluid Anti-Age Face SPF 50, 179 SEK

Älskade SPF! Det här mina vänner har varit min högra hand under större delen av året. Var jag än varit eller hur trött jag än varit har den här lilla krämen fått följa med! Det jag gillar med den är att det är en helt vanlig ansiktskräm med SPF, inte tvärt om. Den är inte kladdig och lämnar ingen vit hinna. Jag tycker att den funkar så bra som vanlig underlagskräm innan smink – samt att jag inte ens varit i närheten av att bränna mig en enda gång.

kvällsrutin molkan
Bästa Nattkräm

Eucerin Hyaluron-Filler Night Cream, 233 SEK

Jag har testat en del nya nattkrämer, men känner även här har ingen har kunnat mäta sig med den här godingen. Det jag gillar med den är att den är mer som en balm än en kräm och kapslar liksom in de serum jag applicerar innan så att de kan gå ner och jobba på huden istället för att dunsta. Väldigt återfuktande och jag vaknar aldrig torr och fnasig om jag smort mig med den här. Just nu testar jag två ytterligare kandidater, men ingen känns lika rik och återfuktande som den här. L o v e!

Bästa Ögonvårdsprodukt

N/A

Jag har tyvärr inte kunnat använda någon typ av ögonprodukt/kräm under 2017 då allt jag använt (både budget och high-end) har antingen gett mig små knottror eller milier. Skittråkigt.

Kroppsvård

the body shop summer sommar 2017 spa of the world ethiopian coffee french grape seed thai makrut lime aloe honey bronze body bb
Bästa Kroppskräm

The Body Shop Ethiopian Green Coffee Cream, 325 SEK

Alltså TBS har gjort det igen! Jag älskar kaffe men hatar att smörja in kroppen, eller okej… hata är ett starkt ord. Jag är lat och orkar inte smörja in kroppen, men att få smörja in kroppen i den här är en fröjd. Det är en lätt och har en fluffig, nästan geléig, konsistens som går snabbt in i huden utan att lämna kladd. Som grädden på moset rekommenderar jag även Thai Makrut Lime Firming Oil, alltså så fräsch och härlig kroppsolja! Vill du läsa mer om TBS nya SPA of the World-produkter de lanserade i somras kan du göra det här.

Bästa Solskydd till kroppen

N/A

Jag hittade nog inget nytt solskydd som jag verkligen gillade. Jag tror vi panikköpte något i USA när vi var där för att min favorit hade skurit sig i värmen och då förmodligen blivit för gammal. Annars tror jag att jag använt SOLA by Vision Haircare SPF 50 när vi varit hemma. Men helt ärligt så exponerade jag mig inte så mycket för solen eller haft tröja på mig pga. frusen.

emma s. body wash sugar lime
Bästa Duschkräm

Emma S. Body Wash Sugar Lime, 119 SEK

Duschkräm är ungefär lika tråkigt som att behöva köpa tvättmedel eller toapapper för mig, men när dessa dök upp tidigt i höstas blev jag faktiskt härligt överraskad. Både jag och sambon älskade den här serien, främst duschtvålen. Fräsch men söt doft som passar alla. Jag tror att flaskan höll för oss båda i ungefär 2-2,5 månad, så med andra ord ganska dryg.


Andra nämnvärda härligheter

Mysig guldrengöring Peter Thomas Roth 24K Gold Pure Luxury Cleansing Butter
Kompetent budgethudvård The Ordinary
AnsiktsSPF Cicamed SPF Protection Booster SPF30
Rivig Ansiktspeeling The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
Riktigt bra Vitamin C-serum Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop

Har du några hudvårdsfavoriter från 2017?

6 kommentarer

Sofia 13 januari, 2018 - 09:34

Åh, hade önskar kategorin bästa micellära vatten…..

Malin 14 januari, 2018 - 00:57

Haha helt otippat är det också Eucerin. Får lägga till det i inlägget 🙂

Malin 18 januari, 2018 - 19:07

Hej Sofia, nu har jag uppdaterat inlägget med bästa micellära vattnet 🙂
Kram

Sandra 13 januari, 2018 - 13:19

Jag har sådan beslutsångest, kör ju Cliniques tresteg, men även om jag använder “take the day off” removern & ansiktstvätten så är det ändå smink kvar i ansiktet, vad gör jag för fel?

Malin 18 januari, 2018 - 19:13

Vad är det för produkter? Jag har bara testar några saker från Clinique, men det passar inte inte min hud alls. Antagligen behöver du en effektivare rengöing eller en pre-cleanser. Att först använda en oljebaserad borttagning/micellärvatten/balm och sedan en vattenbaserad rengöring efteråt har gjort susen för mig. Speciellt nu när sminket nu för tiden ska bara både long-lasting och vattenfast.

Jag kan verkligen rekommendera Dermalogicas Pre-Cleanse Balm 🙂
Kram

Sandra 20 januari, 2018 - 20:18

Tack för tipsen 🙂 Kram

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer