Best in Beauty 2016: Doft & Verktyg

av Malin
84 visningar 7 Minuter läsning

Här kommer tredje och sista delen i Best in Beauty 2016. Detta är mina doft- och verktygsfavoriter samt några extra kategorier som förtjänar att omnämnas. Komplettera gärna med dina favoriter i kommentarerna nedan.


Doft

Juicy Couture Viva la Juicy Rosé EdP
Bästa EdP Juicy Couture Viva la Juicy Rosé EdP, fr. 649 SEK

Under året har jag inte testat jättemycket nytt, men alltså… jag kan inte förklara min kärlek till den här söta, blommiga doftsensation! Och Juicy Couture kan inte lansera en dålig doft. Detta har definitivt blivit min signaturdoft – det är den jag alltid sträcker mig efter på morgonen. Jag älskar att dofta som en godisbutik!

En doft med friska noter av mandarin, williamspäron och en perfekt doftbukett av hundrabladsros, vit pion, jasmin, iris – i en dekadent bas av ambrox och varm harts.

calvin klein ck2 the2ofus we___together
Bästa EdT Calvin Klein CK2 EdT, fr. 545 SEK

En doft som däremot också känns fräsch och är grym är CK2, en unisexdoft som faktiskt både jag och min sambo använt flitigt. Doftbeskrivningen innehåller både wasabi och blöt småsten, men jag måste nog invända och säga att den doftar lite citrusaktigt med en hint av mineral tillsammans med viol och ros, samt rökiga toner i basen. I alla fall en väldigt trevlig doft att dela med sin käresta.

Verktyg

beybey beauty brushes #beybeybeauty
Bästa Borstset Beybey Beauty Brush Kit – All You Need, 799 SEK

Den här kategorin var nästan den svåraste då jag har två borstset som jag använt sååå mycket sedan jag fick hem dem, men Beybey har varit snäppet bättre. Stadiga handtag, lätta att arbeta med och lätta att tvätta. Ett riktigt prisvärt kit med mycket variation för att kunna skapa en komplett sminkning!

real techniques news nyheter 2016 complexion sponge
Bästa individuella verktyget – Ansikte Real Techniques Miracle Complexion Sponge, 99 SEK

Det var bara härom dagen jag stod och tvättade både en av mina beautyblenders och denna mcs från Real Techniques. Och jag måste bara säga att den här svampen är så mycket enklare att tvätta, det går dubbelt så snabbt, antagligen för att svampen inte är lika tät – men jag föredrar det. Plus att jag tycker att den suger åt sig mindre produkt och ger mig ett bättre resultat estetiskt. Vilken föredrar du?

LH cosmetics infinity palette the basic kit
Bästa individuella verktyget – Ögon LH Cosmetics Angled Brush 333, 179 SEK

Den mest använda penseln från att jag fick hem den är Angled Brush 333 från Linda Hallbergs egna borstkollektion. En smal, vinklad pensel som är så perfekt till både eyeliner och ögonbryn. Den är liksom så där perfekt tunn för precisa detaljer. Den fungerar både till puder- och krämprodukter och ligger alltid till hands på sminkbordet!

Övrigt

codage paris skräddarsydd hudvård
Årets Upptäckt Skräddarsydd hudvård med Codage Paris

Ja, jag vet att jag är rätt sen på det här tåget… men man kan inte hålla koll på allt! Så häftigt att kunna anpassa sin hudvård exakt efter vad den behöver. Visserligen kommer jag aldrig att ha råd att skapa mitt alldeles eget serum, men för mig har formuläret hjälpt mig inse vad min hud faktiskt behöver och den är i bättre skick än någonsin!

rouge dior new formula
Årets Förälskelse Rouge Dior – 962 Poison Matte

Alltså hur snygga är de inte? Jag trodde inte man kunde bli kär i läppstift, men ack så fel jag hade! Allt från de lyxiga förpackningarna till den nya krämiga formulan. De står alltid synligt på mitt sminkbord när jag behöver lite vardagslyx!

shade adjusting drops the body shop
Årets Snuttefilt The Body Shop Shade Adjusting Drops – Lightening

Ett stort problem för mig är att jag är så blek, oftast så blek att inte ens den ljusaste nyansen av foundation passar mig. En stor räddare i nöden har varit Shade Adjusting Drops i varianten Lightening för att slippa den där snygga foundationranden eller att behöva sminka sig långt ner på bröstkorgen! Ett hett tips för dig som vill slippa köpa alla nyanser av en foundation – vare sig den är för mörk eller ljus. Darkening-varianten är också så bra, fungerade på mina ljusaste foundations när vi hade varit utomlands och jag fått lite färg.

Foto: Emilia Nummelin

Årets Babe Emilia Nummelin

Emilia är en fantastisk finsk skönhetsbloggare som jag det senaste året varit helt besatt av. Eftersom jag själv har finskt påbrå känner jag mer samhörighet med henne än många svenska bloggare även om vi inte känner varandra på ett personligt plan. Hon är så jäkla talangfull och hur vacker som helst, in och inspireras!

Vad är dina doft- och verktygsfavoriter för 2016? Och vad måste jag testa 2017?

.

Här kan du läsa om:

Best in Beauty 2016: Smink
Best in Beauty 2016: Hud- & Hårvård

1 kommentar

Sandra 15 januari, 2017 - 14:37

Jag kan ärligt säga att jag köpt borstar från wish & jag har inte hunnit testa dom.
Jag har inte mycket tilltro till dom men ett försök kan jag ge dom iaf. Funderar dock på att investera i en RT svamp iaf någon gång i år, då jag har en från KICKS märke bara & den är inte top notch 🙂

Kommentarer är avstängda.

Du kanske också gillar

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi hoppas att det är okej, annars kan du skippa det. Acceptera Läs mer